Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2014 18:33 - Ето защо кажеш ли нещо срещу България си губиш имота
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 19008 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 26.01.2017 07:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Знакът на Рак, 4-ти  ДОМ  в хороскопа или някои разсъждения за християнството, Българската история и за всеки от нас поотделно като българи.

Силва Дончева 2014

 

Така наречения четвърти дом, както и знакът на Рак в хороскопа могат да се изразят главно с пет думи:  Бог, Родина, историческа и родова памет, родно място, родители, имоти.

Четвърти дом е мястото, където знакът, съзвездието, светилата и планетите могат да разкрият обстоятелствата, свързани с произхода, с историята, с миналото и условията на живот.

Като при всеки дом в хороскопа между всички посоки, които той управлява има много тясна връзка. С една дума има обвързване между  отношението към родителите и имущественото състояние и връзката с Бога, с Родината, с историята  и с родното място.

Има едно правило по този повод в астрологията:  от отношението на един човек към родителите и родовата памет зависи неговото имуществено състояние. Съответно и от отношението към предците, историята и на още по-висок план към Бога /Нашият Отец/ и Родината, в случая за всеки българин към християнството и България, зависи връзката с родителите му, с добрите условията на живот, с личните имоти и с богатството във всеки смисъл.

Човек, който не уважава родителите си или им причинява страдание и болка по един или дру начин, рано ли късно губи къщата си, имотите си, може да остане в много лоши условия в края на живота, да изпадне в бедност  и самота.

Това обаче, което не е ясно на повечето хора, е че и отношението към Бог, Родина и история, води до същия резултат за добро или за зло. Рано или късно кармичните предпоставки, породени от критиката, лошото и пренебрежително отношение към българското, злепоставянето или обругаването, не дай Боже предателството и отричането на християнството и бълграската история и памет, водят до загуба на условия на живот, до загуба на имоти, самота, нищета, дори до загуба на родител и Родина. Кармичният закон е до четири поколения напред и е безкомпромисен. Затова трябва най-добре да се замислим много дълбоко, когато ставаме предателити на предците си и на историята си. Нека помним за деветия кръг на ада.

При нашия масов негативизъм и в медиите и между нас си, с разделението ни и постоянните ни вътрешни войни, може би ще дойде момент, в който ще загубим цяла България, българското, християнското, това, което пази наша земя в прекия смисъл. Не случайно толкова много деца са навън, а цели райони обезлюдяват.

Ако разсъждаваме през астрологията  и искаме да подобрим положението си трябва да се научим да служим на България, да пазим историята и да не допускаме лоша дума за нея. Мощните възхвалявищи думи, ежедневната лична работа за нещо, дори и малко позитивно, ще я вдигнат много бързо, ще променят материалните и политически обстоятелства.

Затова Иван Вазов е велик, името му се помни и ще се помни винаги, а гробът му е в самия център на София, винаги обсипан с цветя, защото той със словото си въздигна България и укрепи нейния дух в одите „Епопея на забравените“, в стихотворението „Българския език“ в главата „Пиянството на един народ“ от "Под игото", във всяка своя строфа от огромното си творчество, защото виждаше само доброто и красивото в българина. /Учителя/.

Между другото Иван Вазов е роден на 9 юли 1850г. – зодия Рак.

И пак междудругото, да сте видели съврменен американски филм без американското знаме или без възхвала и преклонение пред Родината – Америка. Човек трябва да има идеали и първия му идеал е неговата майка, неговата родина, неговата история и неговия Христос. 

Силва Дончева
2014 м.ноември
София.

Гласувай:
9
01. podvodni - На България се предоставя още един ...
29.11.2014 00:12
На България се предоставя още един шанс за осъзнаване. Кармичната ни натовареност свършва съвсем скоро време с една последно изпитание - откъсване на територия от българската земя. Това ще бъде преломният момент, огромният шамар, който ще събуди заспалият и разделен народ.
Както казва моят малък син - победата винаги идва със страдание и болка.
Остана още съвсем малко - 4 години.
цитирай
2. injir - Все пак земята ни ще я разделят.
29.11.2014 10:42
Все пак земята ни ще я разделят.
цитирай
3. balar - страданията
29.11.2014 11:19
правят хората по-силни.
цитирай
4. sestra - Съгласна съм с написаното тук, само не знам защо са таговете така събрани...
29.11.2014 11:39
В моя хороскоп четвърти дом е в Скорпион с Марс и Меркурий и не знам какво точно това означава, но знам със сигурност, че историята на моето семейство е драматично сплетена с тежките аспекти на нашата история от втората половина на 20 в. Освен това от малка до днес съвсем целенасочено поддържам името на родината си чисто и много се радвам, че напоследък излязоха дълго скривани исторически факти, които говорят недвусмислено, че България е люлката на европейската цивилизация и че това няма нищо, ама нищо общо както с Америка, така и с Русия, появили се далеч по-късно във времето от нас. За съжаление последиците от заразата национален нихилизъм наистина са надвиснали в настоящето. Спасението е История, Култура, подходящо за условията Образование и честен поглед в тия три неща.
цитирай
5. lightsaber123 - Доста
29.11.2014 17:59
Истина откривам в думите ти. Знаех голяма част от тези неща - поради опита ми. Но така структурирано има голяма сила.

Успех.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1816493
Постинги: 291
Коментари: 450
Гласове: 1010