Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2012 15:11 - Понякога се случват леки или ужасни наранявания. Кои хомеопатични препарати да използваме!
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 4940 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Хомеопатични знания за тежки катастрофи

Силва Дончева ©  www.astrolog.tk

 



При по-тежки наранявания и катастрофи е много важно да се приложи едновременно и хомеопатично лечение. То ускорява почти двойно ефекта на лечението и често е факторът, който води до пълно оздравяване без допълнителни усложнения.
При нараняване не е достатъчно само да вземем Арника монтана. Необходимите препарати са много, дават се в комплекси и някои от тях трябва да се дават профилактично срещу бъдещи усложнения.
Арника монтана е задължителна при всякакви удари и травми. Тя има способността да ограничава съдовите тромбози. Това често води до непредвидими и много опасни ситуации дори месеци след инцидента. Даването на Арника трябва да стане възможно най-бързо поради, което вербалния и вариант няма алтернатива. Може да си изработите такава Арника само в рамките на 20 секунди или някои друг да го направи за вас и да я пиете през 3-5 минути. Даването на Арника продължава няколко месеца ежедневно.
Когато са засегнати периферните части на тялото: пръсти на ръцете и краката, уши, нос, очи, други места с висока инервация е добре да се помисли за даването на Хиперикум и Ледум /травми на очите/. Приемите зависят от силата на увреждането /колкото по-тежко, толкова по-често/.
При много тежки поражения на главата и оток на мозъка Арника монтана е напълно недостатъчна. Най-добрите препарати за овладяване с много по-висока скорост от обичайната на възпалителни процеси в мозъка и често решаващи за излизане от състояние на кома са Апис, Беладона и Бриония алба. Те допълват Арника, Сулфур ацидум и Ботропс.
При такива състояния профилактично се дават и препарати срещу евентуално отключване на епилептични пристъпи – Цикута вироза, Страмониум, Хелеборус нигер, Кураре, Опиум, Хидроцианикум ацидум. Тези и подобни на тях препарати, давани в комплекси овладяват трайно и начални симптоми на епилепсия, успоредно със стандартното лечение. В тези случаи хомеопатията способства за много по-бързото и трайно овладяване на случаите. Често тя е решаваща за по-бързото излизане от състояние на кома, както и за отлагане и предотвратяване на хирургически интервенции.
При хора преживели подобни състояния е много важно да се дадат едновременно и препарати за предотвратяване на евентуални умствени увреждания и дълготрайни психологически травми: Игнация амара, Барита карбоникум, Буфо рана, Калкарея карбоникум, Натриум сулфурикум, Барита йодата.

Силва Дончева ©  www.astrolog.tk

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1982220
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019