Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2016 13:23 - Трябва ни съюз на идеи а не на търговци
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 5906 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Къде е проблемът в ЕС?
силва Дончева

Има още път докато се очертаят ясно истинските проблеми на ЕС, но това ще стане доста след като Великобритания действително се отдели от Съюза (след решение на Парламента, нови избори, преговори и т.н.). Акцентърт в постинга ми е другаде - кога ще дойдат истинските промени в Съюза?Европейският съюз е една идея, която за съжаление за трети път е на път да се провали и след това да се създава пак. Още от времето на Наполеон е имало задача европейските народи, в чиято същност е идеята за реализиране на християнския идеал са се обединят и да поведат човечеството по друг път. Грешката е, че това не е съюз на свободни търговски отношения, а преди всичко такъв на свободни идеи и християнска философска надстройка. Конструкцията в момента е обречена по дефиниция. Затова от 2007-2009г. нещата започнаха да боксуват и определено не върят добре. Тежкото влияние на Уран и  Плутон, което за пореден път създава условия за трансформации предполага в следващите години и особено след 2011г. съюзът или да се трансформира дълбоко или да се разруши и след това да се създаде отново. Така или иначе, както много пъти сме коментирали ситуацията до 2017г. и съответно до 2020г., тя няма да е нито приятна, нито лека. И нещата не се свеждат до емоционални ситуации като референдума в Англия, а до много тежки и конфликтни икономически ситуации.  Така това, което стана е началото на края в една хаотична сиутация на объркани политици, както завършва и предишния ми постинг.  Всъщност рано или късно Европа ще се обедини, включително с Русия, тъй като това е неизменен план, който се провежда от няколко века и е инцииран от Бялото братство. http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2013/06/22/.1122915



Гласувай:
6



1. kuschel - Като изключа мистиката, с остан...
26.06.2016 10:31
Като изключа мистиката, с останалото напълно съм съгласен. Във въздуха витае голяма промяна. Усеща се все по-силно.
цитирай
2. kiamzena - Винаги ми е било чудно,
26.06.2016 15:51
как толкова много народи със сходна култура могат да се обединят. Обикновено това е ставало или със сила, или с доминиране на една култура над друга. В Русия доминират руснаците и тяхната култура и език са водещи за всички народи влизащи в нейния състав. В Римската империя е било същото. Привидно, може и със сила римляните да са обединявали народите, но това което ги е задържало е била културата на римляните.
Идеите са добър стимул за обединение, но всъщност си мисля, че идеята на Бялото Братство е Любовта. Без нея, каквото и обединие да има ще е временно, докато има взаимна изгода.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1975987
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019