Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 09:51 - Хирон в знаците
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 16773 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 11.02.2016 11:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ХИРОН В ЗНАЦИТЕ
Силва Дончева февруари 2015



 

Хирон се движи крайно неравномерно през знаците и съответно на фона на съзвездиета. Най-много пребивава в знака на Овен, където стои 8.5 години. В знака на Телец преминава за 7 години, след това продължава още по-устремено и за 4 години прекосява Близнаци. В Рак престоява 3 години, в Лъв – 2.5г. Най-бърз е в знаците на Дева и Везни, където прелетява само за по 1.5г. След това отново забавя своя код и в Скорпион вече престоява 2 години, през Стрелец 2.5 години, а през Козирог – 4 години. Още по-бавен става преминавайки през Водолей – цели 6 години и също почти максимално време се бави през знака на Риби – цели 8 години, където е и в момента от 2011г. и където ще стои до 2019г.

Хирон в звездната карта ни дава информация за:

-мястото на слабост, на болест на физическото тяло според знака, съзвездието, дома, в който се намира.

-начините, по които можем да се излекуваме и кармичните причини затова.

-способността ни да се лекуваме, да лекуваме другите, лекарят в нас.

-информация за навиците, привичките и условията на живот.

-възможността да се променят привичките, навиците и условията на живот.

-мястото на кармичните ограничения според знака, съзвездието и дома, в който се намира.

-начина, по който ненаучението уроци на кармата да бъдат компенсирани и изучени по нов начин.

-мястото, където трябва да дадем, да се подчиним и да проявим търпение, според знака, съзвездието и дома, в който се намира.

-мястото, където можем да изпитваме най-голямата болка и да страдаме най-много.

Хирон се чувства най-нехармонично в знаците на кармата – Рак, Риби и Скорпион. Там той разкрива загуба, опасност от смърт, собствена или на близки хора, според дома, в който се намира, тежка болест, невъзможност за пълна реализация. Особено е тежък като въздействие в знака на Риби, защото там пребивава много дълго време и нанася големи щети. От друга страна, в този знак, той сочи, че или ставаш лекар или пациент, или помагаш на другите или самотата и  мизерията ще те последват. Важна е ролята на християнството, което символизира знака на Риби, за изкупуване на кармичните обстоятелства. Самият знак  показва липса на състрадание, безбожност, егоизъм и предателство към другите, проявени в предишен живот.

В знака на Скорпион Хирон е свързан директно с опасност от смърт. Той разкрива и неотложна необходимост да не се злоупотребява с пари, защото явно в предишен живот те са били използвани до носят смърт и разрушение. Това е предупрежедние и към хора, които са обвързани с медицинска или друга подобна професия, да не злоупротребят материално с това. Възможно е да имат и репродуктивни проблеми, чиято основа е на същия принцип. Това е силна позиция за лекари, химици, фармацевти и хирурзи, да свещеници и духовни учители.  

В знака на Рак Хирон обръща внимание на отношението към родителите и традицията. Той показва, че в предишен живот Родината и близките хора са били изоставени и пренебрегнати. Добре е в сегашния живот усилията да се насочат към отстояването на родовата памет, грижа за родителите и въобще за възрастните хора, отдаване на майчински грижи към близките и децата.

Хирон в земните знаци е символ на необходимост човек да бъде по-рационален, по-организиран и по-делови. Това са уроците на земен план, които действително са тежки и сложни. Много често това са хора, които печелят своите пари от медицински услуги, от управление на организации, които обслужват бита на хората; храненето, хигиената, облеклото. Много често обаче се злоупотребява в тези направления и парите и властта стават определящи.

Всъщност изпитанията на Хирон в Телец са изпитанията на парите, неправилното и нецелесъобразно изолзване на финансите, печеленето на пари за сметка понякога на здравето и дори живота на хората. При такова разположение на Хирон е добре част от парите да се благотворяват за хора, които имат проблеми.

Хирон в Дева се движи доста бързо и разкрива, че изпитанията тук са по-малко. Девата обикновено е по-подредена, по-организирана и не злоупотребява толкова със здравето си. Всъщност това е една много добра позиция за реализация като лекар, фармацевт, лечител, химик или биолог. В противен случай, ако човек не използва поне в семеен кръг своите възможности, той може да се превърне в хипохондрик и вечен пациент, в човек, който експерементира твърде много и опасно със своето здраве.

Хирон в знака на Козирог е също в много добра позиция за упражняване на професията на лекаря, на фармацевта, на биолога и химика. Той разкрива амбиция и решителност. Разбира се това, често е обусловено от предишни животи и действия, които са довели до злоупотреба с власт и са предизвикали страдания и лоши условия на живот на други хора. Затова всяка дейност, която е в сферата на управление на организации и места, които засягат бита, здравето, храната и хигиената на хората, са удачни уроци за развитие и духовен напредък.

Хирон във въздушните знаци е свързан с евентуални проблеми и изпитания, идващи от неправилния начин на комуникация и общуване в предишен живот. Затова тези хора трябва да научат нови способи на действия, които да доведат до по-добри взаимоотношения.

В знака на Близнаци Хирон показва заболявания, свързани с белите дробове, с алергични и инфекциозни проблеми. Това е в резултат на вътрешен конфликт, на трудно взаимодействие с близки хора, на неразбиране  дори на околния свят и вътрешна конфронтация. Те са раздвоени между физическия и духовния свят. Тези хора могат да бъдат духовни учители, ако решат да променят своя светоглед. Те трябва да пишат и да говорят за проблемите на другите, да бъдат психолози и преподаватели.

В знака на Везни Хирон привлича партньори и отношения с хора, които вероятно е наранил някога. Затова е добре да има съпричастие и повече доверие и обич към човека, с когото се живее, както и към всеки, които е съдружник, партньор или контрагент. Човек с тази позиция на планетата е добре да се научи да работи в група и с уважение към другите, както и да спазва закона. Често брачният партняор може да бъде човек, които лекува или се грижи за останалите, но същевременно в един момент ще има нужда да се погрижат и за него.  

В знака на Водолей Хирон е символ на приятели, които по една или друга причина сме наранили, изоставили или пренебрегнали. Хирон в тази позиция изисква необходимост от повече съпричастие и търпимост, към околните. В противен случай човек може да остане без приятели, защото  е твърде независим, нервен и раздразнителен. По същота причина при такова разположение на планетата се привличат за приятели хора, които са лекари, учители, хора на духа.  

Хирон в огнените знаци разкрива високомерие и желание да се доминира. Точно в това направление са и задачите, които трябва да усвои, да бъде по-смирен и отзивчив, дори когато управлява и е на високи обществени позиции.

Хирон в знака на Овен разкрива необходимост от жертвеност в живота. Това са хора, които трябва да пренебрегнат себе си, независимо че са упорити, властни и с лидерски качества. В предишен момент те са използвали властта си доста високомерно и егоистично. При такива позиции са възможни повече инциденти и конфликти. Тези хора са много добри лекари и хирурзи. 

Хирон в знака на Лъв е с изискването да бъде учител, добър родител, да ползва творческите си заложби и таланти в полза на обществото. Пребивавайки в този знак планетата предупреждава, че славата и егоизма  рано или късно провалят човека и той остава сам и унизен. При тази позиция са възможни и сериозни сърдечни проблеми.  

Хирон в знака на Стрелец показва злоупотреба с обучение, със знания, дори със закона, прекомерен егоизъм, арогантност и самомнение. Това са хора, живели с убеждението, че всичко им е позволено и късмета ги следва навсякъде. Сега обаче, в този  живот това вече не е така и е необходимо да има внимание при дълги пътувания, образователни процеси, отношения с чужденци. Често хората, с които се общува са хора, на които се дължи нещо. 










Гласувай:
7



1. skarif - :)
11.02.2016 19:30
Моят Хирон е в Телец и мога да кажа, че напротив- имам проблем с парите, т.е. с тяхната липса, а не със злоупотреба, което предполага тяхното излишество, описано тук. Разбира се, информацията едва ли е абсолютна, а е просто едно възможно тълкувание.
Въпросът ми е дали влиянието на Хирон е равностойно по силата си на въздействие с това на останалите планети.
Благодаря Ви предварително! :)
цитирай
2. raders - Здрава помпа машалла!. . Всъщност, ...
11.02.2016 21:22
Здрава помпа машалла!..
Всъщност, доколкото разбирам от медицина, това е спътник на Плутон и се казва Харон, а не Хирон. В гръцката митология Харон е лодкаря на брега на Стикс, който транспортира дущите на умрелите към царството на Хадес.
А в астрономията, това е един дребен сателит /с размерите на Луната/, който изобщо не може да се наблюдава, тъй като заедно с Плутон са в периферията на слънчевата система. Не зная астролозите какво значение му придават - най-вероятно "шменди капели".
цитирай
3. skarif - :)
12.02.2016 12:33
raders, за Плутон специално съм чела какво ли не. Че влияе само на цели групи от хора- набори, от една генерация, и няма отношение към отделната личност, други твърдят, че не е достатъчно изучен и, каквото и да се каже за него, би било съмнително дали е вярно, а трети го определят като трансформираща планета, а Плутоновите личности, т.е. тези под влиянието на планетата, като особено тежки и трудни като характери, предизвикващи трудности и за околните, с които са. А Хирон или Харон е не толкова значим, колкото твърдят. Знам ли...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976201
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019