Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2015 19:00 - ПАНЕВРИТМИЯТА – ЖИВАТА АСТРОЛОГИЯ
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 3495 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                        

ПАНЕВРИТМИЯТА – ЖИВАТА АСТРОЛОГИЯ

Силва Дончева 2015

               Паневритмията е дадена поетапно от Учителя през 30-те и 40-те години на миналия век на три части и в нея са закодирани идеите и практиките за бъдещата епоха на ВОДОЛЕЙ, идеите на бъдещата „светеща” раса. Така Паневритмията фиксира бъдещето  и в определен смисъл го предопределя.

              Паневритмията е начин за привличане, трансформация и препредаване към Земята и съответно към физическия план на енергии и информация от много по-висши светове. Нейният оригинал е на друго място и сред други светове, много по-съвършени и по-напреднали от нашия. Тя е директна връзка със звездния свят, със силите на Зодиака, тя е живата астрология.

                 За Паневритмията се казва, че тя е хармонично съчетание между музика, слово, движения и цвят, които в своето взаимодействие раждат постепенно един нов и по-прекрасен свят. И той се случва, защото посредством този метод се дава възможност Това, което е Горе да получи своето съотвествие и долу. А това е принципът на астрологията. Това  е новата астрология.

                Движението на кръгът на Паневритмията е в посока ОБРАТНА на часовниковата стрелка, което съответства на движението на Слънцето и на планетите, това е пътят на живота и безсмъртието. Обратното, движението по часовника винаги е свързано със смъртта, материалното и земното. В тази посока се движат зодиакалните знаци, свързани със сезоните на Земята и наклона на земната ос, т.е с неща все променливи, земни и крайни.

Самият кръг на Паневритмията е астрологическият символ на Слънцето – кръг с точка по средата - музиката в центъра и играещите двойки. А музиката и текстът показват пътят на съвремения човек през Зодиака, желанието му да се освободи от кармичния кръг, да стане съслужител на Бога. Човек първо се събужда и осъзнава Божествения свят, разбира че е син на Бога. След това тръгва по пътя:

Започва да тъче нови мисли, мисли различни от преди и това той прави всеки миг и всеки час. Тези прави мисли са бъдещето на човечеството, вложени в душата му. Точно те ще се материализира в идващата епоха (Тъкане).

След това се произнася свещената дума на сътворението – Аум, аум, ом, ом аумен, която създавв битието, битието, съответстващо на новия век на Водолей. Има съществена разлика с подобната индийска мантра /тя съответства на предишни епохи преди Христа/.

След това изгрява слънцето, появява се квадратът, материлизацията от нов вид е факт, материализация от любов и живот, грейнал в брилянтени лъчи. Всичко пее за новия Божи ден, който настъпва на планетата. 

Следва красотата идваща от Божествения свят, която  променя всичко. Вече на Земята се раждат плодовете на радостта, любовта  и мирът.

Идва Побеждаването и денят идва след нощта в нашия живот завинаги. Това  е ликуването и радостта  на земята, която се стреми и пее на Слънцето.

След това човек се запознава със своята Душа и гласът любом Христов, започва да шепне в нас. Откриваме Божията любов и Светият Дух. Така Паневритмията е евхаристия, дълбока молба на човешкия дух да се слее с Бога.  

След това идва новия живот за цялото човечество, падат преградите, любовта побеждава и нова чудна светлина изпълва сърцата ни; мъдрост и любов. „Въздух дишам аромат, вредом чудна красота, извори бликат чиста вода, бистра роса всяко листо с брилянт краси.“

И последната песен е за безсмъртието, освобождението, възкресението. Който се учи най-добре няма нивга да умре“. Той е слънчев лъч.

Във втората част, която се играе с 144 души разпределени в 12 лъча през 30 градуса с по 6 двойки, посланието е повече от ясно - земята се превръща в рай. Построението на слънчеви лъчи е посторението на самия хороскоп, слънчевите врати към Земята.   

Затова там се пее и играе „Иде веч в света братство и любов....в знание любов и свобода всеки ще живее.... Пътят нов е готов, от кръга тесен излезни /кармичния кръг/. Горе те зоват светли висини и към свобода пътя поеми.

Ти си ме мамо .... родила умен да стана, добре да любя, добре е да мисля....

Ти си ме мамо с чисто сърце родила ..... да обичам всичко живо в цяла Вселена.

 Те си ме мамо родила с мощен дух, добре да пея, добре да светя на душите...

Туй живота е на рая....

В последното упражнение човек извървява като светозарен лъч пътя на пентаграм на истината, правдата, любовта, мъдростта и добродетелността. Това става чрез нежна любов, милост и благост. Така се преминава през Великото училище на живота и се заслужава свободата на всички разумни души.

                В Паневритмията се оформят, повтарят, осмислят и концентрират идеите на новия свят. А той е пътят към бъдещото ангелско призвание на човечеството, състоянието на истинското християнство.

Паневритмията първо  е в ума ни и е нашето бъдеще. Тя постепенно идва  в чувствата ни  и става наше настояще, а някои ден ще се реализира и на материален план, което ще е нашето слънчево бъдеще. Тогава кръгът на паневритмията ще полети, това е групова левитация. Но за да се случи от нас зависи как да мислим, как да пеем, как да свирим и как да играем. Това е  евхаристия, най-свещеното нещо на Земята.

И това е дадено на българите и на български език. Тук са най-точните вибрации и най-мощното въздействие.  Именно затова чрез паневртимята през август се поемат през Агарта на Рила посланията за следващата Божествена година и се препращат към хората. Не случайно и тук в България могат да бъдат преработени и най-големите отрови в света /демонични, ментални, емоционални, физически/. Но всичко това е въпрос на осмисляне от целия български народ, кото  е призван дя изучи, изпълни и разпространи Учението. Така нашето бъдеще, включително божествените сили ще намерят други пътища, а ние ще се окажем в дъното на историята. Добре е да си спомним случилото се с богомилите.

Няма по-добър начин за връзка със зодиака, за преработване на кармичните влиния и връзките във всеки  хороскоп от Паневритмията. Тя е живата астрология на новото време, астрологията на Водолей, въведена от Учителя заедно с въвеждането на новата епоха.

              Чрез Паневритмията се постига това, което йогите, а и много други подобни духовни практики постигат, но по-друг много по-труден, мъчителен и  вече много отживял начин. Затова нека не гледаме назад, а да видим огромната привилегия, която Господ ни е дал и нека Христовия дух зашепти в нашите сърца.  

               -----------------------------   

             Между другото малко хора знаят, че Паневритмията е създадена и като вид противодействие на маршируващите в правоъгълни блокове нацистки ЛЕГИОНИ. И ако те съвсем съзнателно са приемали чрез движенията, музиката, словото и цветовете си информацията за война, омраза и унищожение, в България са правили точно обратното. Това е било противопоставяне на друг фронт, невидим и мисловен.

              Резките, набиващи в земята движения с пета на нацистите са уравновесявани от меките, плавни стъпки на ангелския танц, на изпънатите властно ръце са се противопоставяли нежно свитите за поздрав ръце. На агресивната и страховита музика на черните братя в Берлин, в София са се изливали тоновете на любовта и на слънчевата радост. Кой победи е ясно. В този смисъл България,  бидейки само „външно” на страната на Третия Райх, е допринесла основно за неговия крах. Не без значение е и връзката и с Русия, която е на принципа на скачените съдове, защото на практика победното знаме над Райхстага бе руско.

               А и Хитлер, който съвсем не е бил чужд на мистицизма и окултното знание под влияние на пейота, който е употребявал, е имал видение още през 1921г. със странното напътствие от невидими същества: ”Марширувай смело и без жал, за да победиш.”







Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1980112
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019