Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2015 14:29 - Вербална хомеопатия компекси при отит
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 8714 Коментари: 0 Гласове:
0



Вербална хомеопатия компекси при отит

Вербална хомеопатия (ТМ)
Силва Дончева 2015 С


Комплекс №
22“Остър среден отит”. Това е остро възпаление на лигавицата на средното ухо. Често възниква вследствие на хрема или възпаление на гърлото. Затова препаратът е добре да се съчетава с препаратите за хрема и ангина, според симтоматиката. Взема се през един или два часа по време на драстичното и внезапно начало, като приемите се разреждат с намаляване на симптоматиката. При лечението на деца е задължително да се използват и обезболяващи капки за уши, както и на ушите да се слагат ушанки, т.е ушните миди да бъдат на топло. Престоят у дома и почивката също са задължителни.

1.Belladonna – лудо биле. Изговаря се Беладона D3, 200C, 10M

Показанията са: внезапно, бурно начало на заболяването. Треска, болки в ухото, които са разкъсващи, зачервено потно лице, сухота на устата, непоносимост към шум. Внезапна висока температура със зачервено, топло лице. Жажда.                                                                 

2.Ferrum phosphoricum – железен фисфат. Изговаря се Ферум фосфорикум D3, 200C, 10M

Показанията са: остър среден отит с по-бавно начало. Температурата е по-ниска, болки в ухото, които се засилват нощем, зачервена тъпанчева мембрана. Усещане за сухота в устата, горещи вълни в главата, силна отпадналост.                                                                      

3.Capsicum annuum – люта чушка. Изговаря се Капсикум анум D3, 200C, 10M 

Показанията са: остър среден отит с треска, усещане за студ, тръпки в гърба, силна жажда. Налице е болка в ухото като удар с нож, засилващи се при кашляне и ирадииращи към мастоидния израстък, усещане за парене. Облекчение от топлина и влошаване дори от най-лекото течение.

4.Kalium muriaticum – калиев хлорид. Изговаря се Калиум муриатикум D3, 200C, 10M

Показанията са: остро възпаление на средното ухо със запушване на Евстахиевата тръба. Тубарен катар /възпаление на тубарните сливици/. Отслабване на слуха, изтичане на белезникав слузен секрет. Усещане за пукане в ушите при секнене, чувство за пръсване. Влошаване от най-малкия студ.

5.Pulsatilla – полско коте. Изговаря се Пулсатила D3, 200C, 10M

Показанията са: гноен отит с обилна жълта или жълтозелена недразнеща гной. Болка, която блуждае и се успокоява от прохладни компреси, депресивно чувство, плач, нужда от утешение.

6.Arsenicum album – арсен. Изговаря се Арсеникум D3, 200C, 10M

Показанията са: остър среден отит със силни парещи болки. Бучене и пискане в ушите, силно безпокойство и тревожност. Облекчение от топло.                                                                                                      7.Mercurius dulcis – живачен хлорид. Изговаря се Меркуриус дулкис D3, 200C, 10M

Показанията са: остро възпаление на средното ухо със запушване с течност на Евстахиевата тръба. Отслабване на слуха. Изтичане на белезникава течност с неприятна миризма.

8.Calcarea carbonica–калциев карбонат. Изговаря се Калкарея карбоника D3, 200C, 10M

Показанията са: остри и  рецидивиращи отити. Влошаване от влажен студ, усещане за студ по тялото. Лесна умора и изпотяване в областта на тила, особенно при заспиване. Често рецидивиращите възпаления се редуват с кожни неразположения: екземи, полипи, брадавици.

9. Tellurium – телур. Изговаря се Телуриум D3, 200С,10М.

Показанията са: нагноил отит, руптура на тъпанчето. Парещ, дразнещ секрет с мирис на саламура от риба. Дълбока, постоянна болка с пулсиране и подуване в ухото, силно намален слух. Екземи по слуховия канал с дебели крусти.

10.Carcinosinum – изготвя се от патологично изменени клетки на няколко вида ракова тъкан. Изговаря се Карцинозинум D3, 200C, 10M

Показанията са: чести рецидивиращи заболявания на горните дихателни пътища и УНГ. Слаб имунен отговор на инфекциозните агенти. Вечно боледуващи деца с малка енергия.

След изговарянето на всеки препарат /наименование/ шишенцето се разтърсва енергично.

 

Комплекс № 23 “Хроничен отит”. Комплексът се използва при рецидивиращи и трудно лечими отити. Препаратът се взема дори в моментите на покой с цел да се профилактира евентуално заболяване. Това е особено наложително при студено време и вятър. Носенето на шапка е задължително. При обостряне се взема през 15-20 минути като се приемите се разреждат с намаляване на симптоматиката. Може да бъде добро съпътстващо лечение при използването на други медикаменти.              

1.Mercurius sol. – разтворим живак. Изговаря се Меркуриус солубилис D3, 200C, 10M

Показанията са: рецидивиращи гнойни отити с гъсто, жълтозеленикаво течение с зловонна миризма. Силни пробождащи, парещи болки. Влошаване на общото състояние, отпадналост, умора, нощно изпотяване. Висока температура.

2.Hydrastis canadensis– канадски корен. Изговаря се Хидрастис канаденсис D3, 200C, 10M

Показанията са: рецидивиращи гнойни отити с гъст жълтеникав секрет с неприятна миризма. Парещи, дразнещи болки. Влошаване на общото състояние, отпадналост, умора.     

3.Silicea – силиций. Изговаря се Силицея D3, 200C, 10M  

Показанията са: хроничен гноен отит с изтичане на жълтеникава слуз и неприятна миризма. Остри, пробождащи болки, чувство на умора и отпадналост. Намален имунитет, злоупотреба с антибиотици. Лоша поносимост към ваксини. Постоянна умора. Рецидивиращи ангини и ринофаренгити.

4.Pyrogenium – септичен автолизат от животинска мускулна тъкан. Изговаря се Пирогениум D3, 200C, 10M  

Показанията са: хроничен гноен отит с натрупване на гной, болка при докосване, треска, обща отпадналост, тежък инфекциозен синдром. Абцес. Висока температура с несъответствие между пулс и температура.                                                                                                           

5.Kalium–bichromicum–калиев бихромат.

Изговаря се Калиум бихромикум D3, 200C, 10M

Показанията са: рецидивиращи гнойни отити с отделяне на гъсти, гнойни, лепкави секрети с нишковиден характер. Зловонна миризма, остри парещи болки. Разязвявания на лигавицата на ухото.           

6.Calcarea sulfuricum – калциев сулфат-дихидрат. Изговаря се Калкарея сулфурикум D3, 200C, 10M

Показанията са: хроничен гноен отит с жълта, гъста, зърнеста гной, която изтича и има зловонна миризма. Парещи остри болки. Влошаване от топлина, но не харесват и студ. Предпочитания към чистия въздух.

7.Маnganum metallicum – манган. Изговаря се Манганум металикум D3, 200C, 10M

Показанията са: хронично възпаление на тубарните сливици /сливиците, които се намират до входа на евстахиевата тръба/ и рецидивиращ отит, вследствие на това постоянно възпаление. Постоянно затруднено дишане, особенно през нощта /спи с отворена уста/. Постоянна хрема и стичане на секрет към гърлото. Кашлица. Подобрение при легнало положение. Внезапна болка в ухото при говорене. Намаление на слуха поради постоянното възпаление. Силна умора.

8.Calcarea carbonica калциев карбонат. Изговаря се Калкарея карбоника D3, 200C, 10M

Паказанията са: остри и  рецидивиращи отити. Влошаване от влажен студ, усещане за студ по тялото. Лесна умора и изпотяване в областта на тила, особенно при заспиване. Често рецидивиращите възпаления се редуват с кожни неразположения: екземи, полипи, брадавици.

9.Carcinosinum – изготвя се от патологично изменени клетки на няколко вида ракова тъкан. Изговаря се Карцинозинум D3, 200C, 10M

Показанията са: чести рецидивиращи заболявания на горните дихателни пътища и УНГ. Слаб имунен отговор на инфекциозните агенти. Вечно боледуващи деца с малка енергия.

След изговарянето на всеки препарат /наименование/ шишенцето се разтърсва енергично.

 







Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976217
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019