Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2014 11:59 - Седем години революции - I-ва част от интервюто ми пред Г-н Лефеджиев - ТВ Европа
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 3670 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.01.2014 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Представям Ви текст и видео от първата част на даденото от мен пред Г-н Николай Лефеджиев и ТВ "Европа" интервю, в което допълвам прогнозата, за която споменах в предните материали!

Г-жо Дончева, 2013 година вече отмина. Според всеобщите оценки тя беше една много трудна година, изпълнена с напрежение и противопоставяне. Кои от Вашите прогнози се сбъднаха за изминалата година? 
- Сбъднаха се прогнозите за икономическите трудности, които бяха пред България и пред света, защото всъщност това е най-големият проблем, който се вижда в звездните карти. А също така и че в България протестите ще продължат, тъй като аз още през 2011 година имам една статия, озаглавена „Седем години революция”- това е периодът, през който ще ескалира народното недоволство във всякакъв вид - протести, митинги, стачки, дори на революция. Това е един дълъг период и според мен този процес ще продължи. 


- За една година се случиха толкова много неща, които при едни нормални обстоятелства вероятно биха били необходими години на тези процеси, за да се развият. Можем ли да кажем, че 2013 година се отличава от останалите от началото на прехода досега? 
- Не, не се отличава толкова. Нещата просто вървят закономерно. По-скоро се отличава с този бурен протест и събуждането на гражданското общество. Но аз мисля, че то, както се събужда, така е и на ръба отново да заспи. Тоест на пръв поглед нещата са малко екстремни, но зад това се вижда по-скоро една тенденция за отново повтаряне на ситуацията от 1989 година. Там също имаше една ескалация, желание да се променят нещата, сега е доста по-слабо и за съжаление мисля, че резултатът ще бъде същият. 


- Какво имате предвид под „същия резултат”? Няма да се осъществи тази амбиция на хората да започнат по нов път? 
- Да, защото в парламентарната демокрация друг път няма. Не можеш да промениш системата, защото това е тя и нищо по-добро не е измислено. На практика тя може да не е съвършена, но в момента това е положението. В момента имаме едно отпушване на емоции, едно наистина събуждане, което обаче може да се проточи и в крайна сметка хората да загубят търпението си и в един момент нещата да тръгнат в старото русо. 


- Говорим предимно за гражданското недоволство. Кои от тези събития, които се случиха през изминалата година, ще имат отражение и през новата 2014 година? 


- Протестите ще продължат във всякакви форми, включително стачни действия. Те са доста артистични, но през тази година ще бъдат още повече, по-нестандартни и особени. Това се дължи на факта, че планетата, която всъщност предизвика този революционен подем в цял свят, е Уран. Тя през 2011 година влезе в Овен и нещата просто ескалираха. Тя все още е там, но смени декадата. В декадата на Лъв ще бъде силно артистично положението, тоест всеки ще протестира по най-различни екстравагантни методи и начини. Интересно е, горе-долу като театър. 


- В много от класациите тази година събирателният образ на 2013 година беше „протестиращият човек”. По Вашите думи аз разбирам, че той ще продължи да има определяща роля и през следващата година. 


- Да, така е, даже и през 2017 година. Тези неща ще продължават, просто ще се сменят формите, като през 2014-а и 2015 година ще са доста екстравагантни.


- Да очакваме ли някакви по-екстремни ситуации, защото през тази година на няколко пъти имаше ескалация на напрежението? 


- Да, ще имаме момент на приливи и отливи. Прилив ще има около февруари- март. Най-сериозните проблеми, които могат да възникнат, са свързани с икономическата обстановка и най-вече с валутния борд. България приема валутния борд на 1 юли 1997 година и точно към тази дата в момента има едни много тежки планетарни въздействия и при всички случаи ще има реформи, преструктуриране, корекции върху икономическата система. А това винаги се отразява доста негативно. 


- Като споменахте валутния борд, всички политици се кълнат, че той няма да падне, а от това, което Вие казвате, аз оставам с впечатлението, че той може да се разклати? 
- Да, може да не падне, но ще се разклати. Планетата на смъртта, на трансформациите, Плутон, навръх Нова година застана пред Слънцето. Тук също имаме една важна и може би тревожна дата. Датата 1 януари е датата на въвеждането на еврото. Всъщност това е един хороскоп, който можем да свържем със самото евро и с ЕС. Всъщност най-голямата заплаха е за еврото. Там нещата не вървят добре и може да се очаква голям проблем, включително разделяне на Европа, въвеждане на национални валути и т.н. 

http://www.tvevropa.com/bg/news/interviews/view/93790

Втора част е тук http://vbox7.com/play:b45154a673





Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979743
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019