Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2013 22:23 - Вербална хомеопатия при червни инфекции и отравяния
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 8315 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТРАВЯНИЯ и ОСТРИ ЧРЕВНИ ИНФЕКЦИИ


Силва Дончева 2013  www.homeoverb.com

 През лятото има опасности от по-леки и по-тежки отравяния, свързани с неправилно хранене и не особено качествена храна. Типични са и острите чревни инфекции. Симптомите при тези неразположения са много характерни и човек се ориентира сравнително лесно.

Тези неразположения са характерни с внезапност и трудности с предвижването и комуникацията. Реакцията трябва да е бърза.

 С вербална хомеопатия може да си помогнете в рамките само на няколко минути, дори да сте в планината или на море. Трябва да имате просто шише чиста вода, малко знания или дори само връзка с интернет.

 

Изговорете имената на препаратите последователно на водата, като след всяко изговаряне разтръсквайте шишето. След това поемайте водата без да докосвате гърлото на шишето, защото ще го замърсите. Количеството на поемата вода няма значение, защото това е информация. Другият вариант е да имате шишенце с капкомер и да си приготвите комплекса преди тръгване на почивка. 

         Резултатите при приема на вербални хомеопатични препарати са много по-бързи и по-ефективни, особено при деца над 3 години и възрастни хора.

         Дори ако имате по-сериозен проблем, изискващ специализирана помощ в болнично заведение, за който първоначално не сте разбрали, приемът на вербалния хомеопатичния комплекс ще го изяви по-ярко и ще се ориентирате много по-бързо и по-ясно.

 

 

 

 

Хомеопатичен вербален комплекс при отравяния:

 

 

1.Arsenicum album – арсен. Изговаря се Арсеникум албум 10М.

Показанията са: хранително отравяне с месо, развалени консерви, миди, гъби. Остра холероподобна диария, разраняване, чувство за парене и зловонна  миризма. Силна тревожност, страх и отпадналост, бледо лице, чувствителност към студ. Повръщане, диария. Облекчение от топли апликации и топла вода.

2.Veratrum album – бяла чемерика. Изговаря се Вератрум албум 10М

Показанията са: тежки хранителни интоксикации с невротоксичен синдром. Бледост на лицето, цианоза на крайниците, студена пот, режещи и разкъсващи спазми, главоболие, тенденция към колапс. Остра холероподобна диария с много обилни изпражнения, обилни повръщания и съответно бързо обездвоняване. Усещане за вътрешно парене в корема и същевременно за вледеняващ студ; главата все едно е в лед.                                         

3.Pyrogenium – септичен автолизат от животински мускул. Изговаря се Пирогениум 10М

Показанията са: хранителни интоксикации от развалени храни. Остра диария със зловонна миризма, гадене, повръщане, висока температура, несъответствие между по-бавния пулс и високата температура. Силно безпокойство и тревожност.                             

4.Aloe – алое.Изговаря се Алое 10М.

Показанията са: преяждане, прекаляване с алкохол, злоупотреба с лекарства, които облекчават храносмилането. Диария със желатиноподобно течение, главоболие.                                                        

5.Podophylum – подофилум. Изговаря се Подофилум 10М.

Показанията са: остри хранителни интоксикации с водниста, обилна, жълтеникава, зловонна, дразнеща, изтощителна диария, непрекъснати позиви, спазми, чернодробни поражения, удебелен, жълтеникав език, пожълтяване на конюктивата, гадене, главоболие.

6.Cheledonium – змийско мляко. Изговаря се Хеледониум 10М.

Показанията са: поражения в черния дроб след хранителни интоксикации. Пожълтяване на конюктивата и кожата, пробождащи болки в дясно, уголемен черен дроб, световъртеж, слухови халюцинации.                                                                                        7.Mercurius sol. – разтворим живак. Изговаря се Меркуриус 10М.

Показанията са: хранителни токсикоинфекции с остра зеленикава диария, понякога премесена с кръв, непрестанни позиви, разязвявания на чревната лигавица. Обилно отделяне на слюнка, гадене, повръщане, уголемен черен дроб, загуба на съзнание, дебилност на моменти.                            

8.Phosphor  - бял фосфор. Изговаря се Фосфор 10М.

Показанията са: тежка злоупотреба с алкохол и опиати. Чернодробни увреждания до чернодробна недостатъчност – уголемен черен дроб, цироза. В острия стадий на отравянето - остра диария, съпроводена с гадене и повръщане, бледност, остри болки, усещане за парене, раздразнена чревна лигавица. Световъртеж, възбуда, нервност, главоболие.

 

След изговарянето на всеки препарат /наименование/, капачката се затваря и шишенцето се разтърсва  енергично.

 

            При леки отравяния, типични за отпускарския сезон, комплексът силно облекчава състоянието и възстановява много по-бързо пострадалия човек. Може да се дава през 15 – 20 минути в будно състояние. При подобрение, което настъпва след няколко часа, приемите могат да се разредят.

         Чрез вземането на вербални хомеопатични препарати при леки случаи не е нужно да се вземат по-тежки препарати и особено такива, които спират диарията, защото така организмът не може да се изчисти. С хомеопатичните препарати това се случва за 5-6  часа и подобрението след това  е рязко и трайно и на физическо и на емоционално ниво. Вербалните препарати се вземат 3-4 пъти и до 24 часа след последния наблюдаван симптом.

 

 

Комплекс при остри чревни инфекции:

 

 

1. Pyrogenium 10М – септичен автолизат от животински мускул. Изговаря се Пирогениум 10М.

Препаратът може да се приложи при всички форми на остри и хронични инфекциозни състояния, съпроводени с треска, нагнояване и висока температура. Незаменим е при хранителни отравяния. Има несъответствие между пулса и температурата. Езикът  е червен и бляскъв, налице е гнойна миризма. Има усещане за болезненост и натъртване. Остра диария със зловонна миризма, гадене и повръщане. Силна тревожност и неспокойствие.  

2.China rubra – хинин. Изговаря се Хина 10М.

Показанията са: фибрилен синдром с треска, с липса на жажда. Тя преминава на няколко стадия: стадия на студ, при който човекът се увива, трепери и му тракат зъбите, стадий на затопляне с отвиване и  стадий на изпотяване вече с жажда, силна отпадналост, горчив вкус и сънливост. През цялото време е налице силен гастро-ентерит, с повръщане, гадене и изтощаваща диария. Възможно е всичко това да е следствие от простиване на корема, а не само на инфекциозна атака.

3.Baptisia tinctoria – Баптизия тинктория. Изговаря се Баптизия тинктория 10М.

Това е основният препарат за чревна форма на грип със засягане на червата. Най-актуален е по морето. Характеризира се с висока температура, чувство за болка и натъртване в мускулите /леглото изглежда много твърдо/, главоболие, тежест в основата на черепа, болка в очните ябълки, особенно при движението им, сухота на лигавиците, горчив вкус, болка в областта на корема, зловонна диария, отпадналост, замаяност, усещане за увеличаване обема на главата.

4.Belladona – Беладона. Изговаря се Беладона 10М.

Показанията са: всяка остра вирусна инфекция в начален етап.

-Рязко вдигане на температурата, зачервено, топло, влажно лице, изпотяване, сухота на лигавиците.

- Възможен делир, халюцинации вследствие на високата температура.

- Гърч вследствие на висока температура.

- Начални грипп, ринит, ангина, суха кашлица,

- непоносимост към светлина, шум, докосване, разтърсване.

5. Cuprum metallicum – елементарна мед – Cu. Изговаря се Купрум металикум 10М.

Показанията са: диарични и дори холероподобни синдроми; най-характерно  е наличието на силни спазми в областта на корема, подобни на «удар с нож» съпроводени с диария, гадене и повръщане. Състоянието се облекчава от пиене на малко студена вода. 

6.Veratrum album – бяла чемерика. Изговаря се Вератрум албум 10М

Показанията са: Остра холероподобна диария с много обилни изпражнения, обилни повръщания и съответно бързо обездвоняване. Висока температура с треска. Усещане за вътрешно парене в корема и същевременно за вледеняващ студ; главата все едно е в лед. Бледост на лицето, силна тревожност и дори страх, главоболие, избиване на студена пот. Препаратът е растителното съответствие на арсеникумът.

7.Arsenicum album – арсен. Изговаря се Арсеникум албум 10М.

Показанията са: остра холероподобна диария, силно разраняване на червата, чувство за парене и изгаряне, зловонна  миризма. Силна тревожност, страх и отпадналост, бледо лице, чувствителност към студ. Обилно повръщане, гадене и диария. Облекчение от топли апликации и топла вода.

 

След изговарянето на всеки препарат /наименование/, капачката се затваря и шишенцето се разтърсва енергично.

 

При наличие на чревен грип е добре комплексът да се приема през 15-20 минути в будно състояние. След 5-6 часа, когато има облекчение особено при възрастните хора и при по-големите деца, приемите могат да се разреждат. Комплексът се приема 3-4 пъти и до 24 часа след отшумяването на последния симптом на неразположение.

При децата облекчението настъпва обикновено малко по-бавно, след 12 до 24 часа.

         Диетата, почивката и приемът на много течности, захар и соли е задължителен, поради опасността от обезводняване и при възрастни хора.

         При много малки деца, особено до 2 години, препаратите могат да се съчетават с всички други спешни мерки, тъй като при бебетата обезводняването настъпва много по-бързо и по-драстично от останалите хора. Това може да бъде животозастрашаващо и затова вербалните хомеопатични препарати се съчетават с конвенционалното лечение за предотвратяване на обезводняването.

           

 

При въпроси можете за гледате „Вербалната хомеопатия на практика - видео”, както и да влезете на сайта за Вербална хомеопатия www.homeoverb.com или да се обадите на тел.: 0887-605-069.






Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1981869
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019