Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2013 22:24 - Не се плашете: Знанието за символите на Плутон може само да ни помага
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 6636 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Плутон - съдникът, който не искаме да приемем

Силва Дончева 2013г ©www.astrolog.tk

 

         Имаше неочаквано за мен доста отзиви за статията ми, третираща аспектите на Плутон. Явно астрологията вече се възприема сериозно.

 http://silvaantonydon.blog.bg/tq-i-toi/2013/04/21/pluton-ni-postavia-strogi-ogranicheniia-hich-daje-ne-e-bezob.1102866. Интереса на читателя винаги подтиква към по-задълбочено представяне на материята. Темата за отношението към Плутон е изключително обширна. Аспектите му, които будят тревога са: квадрат, опозиция, полуквадрат, квадрат и половина, както и доста позиции по дом, знак, декада и съзвездие. Интересен е и фактът, че дори, когато той е в т.нар. положителни аспекти; тригон, секстил, полусекстил, квинтил и т.н. той пак не е положителен, ако се занимаваш с дейностите, които на практика са изкушаващи и така да се каже забранени, защото всъщност са пагубни. Sancta Simplicitas! (О, свещена простота!) Защо обаче?

         На практика планетата се свързва с катарзиса и чистота, раждащи се по пътя към съвършенството, любовта  и безсмъртието. Затова тя маркира и всичко, което е ненужно и на практика забранено в истинския живот. Ако искаш да вървиш напред не трябва и да и помисляш, че може да има добър полицай, добър фармацевт, добър банкер, добър месар или добър петролен магнат . Такова понятие няма. А за всичко останало /престъпността, проституцията, черните ложи, специфичната музика и т.н./, за което писах в предишната статия, обяснението е повече от ясно.

         Принципът е такъв; заниманията на полиция, фармацевта, банкера, в петролния бизнес, отглеждането и убийството на животни и т.н. са свързани  с насилие, с груб материализъм и неправилна посока на въздействие, поддържайки неправилната идея за неизбежността на смъртта. Поради това няма и не може да има положителна визия в тези уж „плутониански” занимания. Като принципът е, че незнанието на закона не те оправдава (Ignorantia juris non excusat)  и ще си платиш по един или друг начин. Да си знаел.

          На практика, всички тези професии възникват от необходимостта от контрол върху хора, които не са наясно кои са, накъде отиват, каква е целта на живота, защо са се родили точно такива, какво да правят. В момента, в който осъзнаеш отговорите разбираш, че личността няма нужда от държава, от контрол и от пари. Здравето и също е пряка функция от това разбиране. Отношението към космоса и планетата също. Изведнъж Човекът сякаш се „обръща”!

          Дано съм разбрана, защото точно в това е дълбокото разбиране на Плутон. Всъщност той разделя нещата на две. Обгръщането с много материя, концентрирането към контрола на обществото, парите, имотите, материалните ценности, заниманието само с тялото, многото храна, опиатите, приемането на излишни и всякакви отрови, убийствата на малки животни, не може да ни донесат мечтаното равновесие. Затова, когато работиш в системата, която обслужва всичко това, ти си се наврял в блатото и нямаш положителен ход, освен да се махнеш. Иначе рано или късно затъваш и не може да не се изцапаш. Не  е възможно да постигнеш добри цели с неправилни методи. Полицията не може да разреши проблемите, тя ги задълбочава, защото въздейства с принуда, с насилие. Фармацията не може да излекува болестите, тя ги усложнява и разнообразява, защото си служи с измамни методи, получени за печалба  и донесли много смърт при изпитанията си, парите не решават никакви проблеми, те ги пораждат и разширяват, убийството на малки млекопитаещи, се заплаща с човешка кръв. Поради това не можеш да участваш в тези дейности и да очакваш възнаграждение от невидимия свят. Дори и да компенсираш с правилните действия /благотворителност, раздаване, екологични проекти и т.н./, пак е сложно и несигурно. Затова влиянието на Плутон има много тесни рамки на правилно действие, независимо от аспектите и позициите.

         Плутон управлява процесите на раждане и смърт едновременно, той е входът и изходът, „съдникът”. Но той проправя  и пътя към безсмъртието по един или друг начин. Ние например раждаме деца, защото по този начин освен че се учим на любов и правилно взаимодействие с живота, си подготвяме и следващи тела, сродни на нашите, в които да е преродим.  Този смисъл безплатен обяд ( изключение на сиренето в капана за мишки) няма и грижата за децата не е съвсем безкористна. Има обаче и друго безсмъртие, което е свързано с Възкресението и пътя на Христос, което ще славим всеки момент. Ключът към това разбиране за безсмъртието е в евангелието на Йоан, което има връзка към всичко невидимо, вечно и нетленно. Този текст е най-доброто разбиране за силите на планетата и работата с нея на най-високото ниво.    

           Единствено това, което носи живот, което ползва силите на природата за растеж, за подпомагане на животните и растенията, както и на естествените процеси в човешкото тяло, е положително. То си струва. Същевременно тази насоченост само по себе си стимулира правилни разсъждения и правилно поведение, което няма да тръгне към алчност, лакомия и нужда от контрол и ограничения. Но това е само за хора, които са си отговорили на фундаменталните въпроси и в които няма раздвоение.

         Плутон изисква минимизиране на материята, минимизиране на

изтръгването на богатства от природата и разрушаване на екосистемите. Той показва във висшите си влияния, че природата е разумна, жива, че е материалната обвивка на дух, който е неразрушим и безсмъртен и на когото ние сме част. Злоупотребата с това, води неизбежно до тежки кармични задъжения и изравняване на системата с човешки живот. 

         Работата с материята по един одухотворен и разумен начин е висшата проява на добре разбрания Плутон. В този смисъл най-правилно постъпват тези, които в нашия потребителски свят бихме счели за луди. Те си говорят с цветята, изучават ги и разглеждат с необикновено внимание, страдат и се радват с тях, общуват с животните и пчелите, пращат целувки на птичките, имат силата да се приближат до лъв в саваната, без той да ги нападне. И това е така, защото ги разбират по един друг истински плутониански начин, виждайки невидимото. Тези хора не искат да контролират природата, да я владеят и да печелят от нея. На тях им трябва малко; те ядат малко, имат малко вещи, не мога да живеят в бетон, а предпочитат широки, слънчеви къщи с градини. Такъв живот обаче има все по-малко, защото е трудно да се погледне зад черната завеса на планетата на материалното.

         Това е истината и тя е жестока, защото останалото поведение не е решение, а единствено възпроизвежда постоянно страдание. Всичко останало води до все по-сложни болести, нервност, тревожност, вещомания и необходимост от тотален контрол на държавата върху всичко това. А това се нарича диктатура и робство.

         С една дума, разумното отношение към природата и материята е истинския маркер на връзката с Плутон, а оттам и към разбирането на правилния път. И оправданията от рода на; всички правят така, или така ни казват, така са ни учили, не са актуални. Отговорността е лична, спасението също лично. Човек се ражда и умира сам, общувайки единствено с Бога.

         В този смисъл Плутон се свързва  и със Сатурн, който пък показва истинската йерархия в живота. Именно работата със Сатурн, която е ключова, за разбирането на хороскопа, показва нещата в по-голямо единство.

         На кратко, Сатурн разкрива, зад кадъра на доста изпитания и болка, на кого точно трябва да служи човек. А именно, че докато се кланяме пред материални ценности, политически системи и сложни фирмени организации, забравяме, че трябва да коленичим единствено пред Господа и да слушаме само неговия глас. А Той освен, че говори във всеки човек тихо и по един специфичен начин, ни шепне и чрез всеки природен феномен, чрез всяко природно събитие и промяна. Но това е невидимата, нежна страна на Плутон, която носи бъдещето.

 

Силва Дончева 2013г ©www.astrolog.tk

 









Тагове:   криза,   Плутон,   евро,   Бани,   силжа,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1981925
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019