Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2012 20:27 - Малко висш пилотаж в астрологията: Знания за Полупунктовете в астрологията. Малка прогноза за есента и зимата на 2012г.
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 7178 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 16.10.2012 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Полупунктовете в астрологията. Малка прогноза за есента и зимата на 2012г.

Силва Дончева ©  www.astrolog.tk
 

Полупунктовете са метод за прогноза и анализ на взаимодействието между две позиции в хороскопа. Те са средната линия между тях, мястото на съединение или сблъсък, точката, където се реализират събитията. Независимо от голямата си важност полупунктовете обаче са малко използвани и дори непознати на хората, занимаващи се астрология.

Това може би се дължи на факта, че в повечето случаи това са празни пространства в звездните карти, които изискват по-специално изчисляване. Освен това винаги вървят по двойки, което също усложнява ситуацията.

         Всъщност повечето астролози анализират полупунктовете, когато в средата между две точки в хороскопа има друга видима точка или оттам преминава транзитна планета.

         По тази причина повечето от известните конфигурации в астрологията са на базата на полупунктове. Например, ако в средната точка между един тригон /отстояние на 120 градуса между две точки в хороскопа/ се намира трета планета /съответно на 60 градуса/, която образува два секстила с първите две планети, се образува т-нар бисекстил. Тази фигура е често срещаната и детайлно анализирана.

         Подобен е анализът и на един тау квадрат, т.е когато в средната точка между две опозиционни планети се намира трета, образуваща с тях два квадрата.

         Има обаче един момент при анализа на отношенията между планетите, когато в центъра на средната линия между две точки в хороскопа няма нищо – само празно пространство в някакъв дом и знак.

         В този случай повечето астролози не отчитат тази средна точка освен при транзит и от това губи, както анализа, така и прогнозата.

         Представете си, че имате рождена опозиция /отстояние от 180 градуса/ на Слънце във Водолей с Марс в Лъв. Това е силно негативен аспект. Средните точки съответно при една такава опозиция са в Скорпион и Телец. Те обаче в съответния хороскоп са празни. Това води до пренебрегване на техните постоянни въздействия, освен ако през Телец или Скорпион не премине транзитна планета и не образува тау квадрат със Слънцето и Марс. 

         Истината обаче е, че средната точка работи през цялото време, дори и там да няма нищо. В посочения случай тя е огромно слабо в хороскопа, защото там през цялото време се фокусира негативната сила на опозицията Слънце - Марс. По този начин очевадният анализ, че човекът ще има доста скандали в личния си живот, с приятели и деца, може да се разшири  до прогнозата, че това винаги ще рефлектира и като материални загуби, здравни проблеми в областта на гърлото и щитовидната жлеза, както и чрез заболявания в областта на половата система. Този човек ще губи наследства, винаги трябва да внимава в отношенията си с банките, да не рискува със заеми, включително и взети от децата му.

         Втората част на тази прогноза обикновено липсва в анализите на основния хороскоп и евентуално може да се види при транзит на планети през Скорпион или Телец. Но генерално, човекът не е предупреден за тези допълнителни опасности в живота си. Това се вижда най-вече при съвпад на тежка планета със Слънцето и активирането единствено на опозицията. За съжаление в този случай липсата на планети в Телец или Скорпион не отменя материалните загуби и здравословни неприятности, не в точно областта на сърцето, каквато и първата мисъл. Това е защото взаимодействието се осъществява в зоната на Телец-Скорпион, а зоната на Лъв и Водолей са само изходни точки, но не и реализация.  

         В момента при навлизането на Сатурн в знака на Скорпион се активира опозицията с Телец и е ясно, че хората от двата знака ще имат проблеми с финансите, здравето и професиите си, могат да загубят възрастни хора около себе си, но не ясно че дори да нямат нищо по линията Лъв-Водолей, /защото там се явяват полупунктовете на опозицията Телец-Скорпион/ загубите ще бъдат точно чрез сърдечно съдови заболявания, нервни сривове и внезапни инциденти. Вследствие на финансовите и професионални усложнения ще се разбият любовни връзки, ще се загубят покровители и приятелства. Имиджът ще се срине. Проблемите с деца ще се засилят. С една дума линията Лъв-Водолей ще обере въздействието на преминаващия през Скорпион Сатурн за родените под Телец и Скорпион. 

         Разбира се, преминаващият през Скорпион Сатурн ще притисне в квадрат и родените под Лъв и Водолей, но там въздействията и средните точки са други. Средната точка при квадрат е полуквадрата от 45 градуса /минорен, но важен аспект/. Затова, за да се разбере къде ще се концентрира въздействието на квадратурите, трябва да се анализира тази средна линия, дори и там в хороскопа да е празно.

         Например в хороскопа на правителството, чието встъпване в длъжност беше на 27 юли 2009г. се вижда как около 12 ноември 2012г. Сатурн от Скорпион ще направи квадрат към Слънцето в Лъв. Планетата преминава през дома на парите и е ясно, че ще има силни ограничения във финансовата сфера, банките, данъците и от страна на контролната функция на държавата /всичко това е в сферата на Скорпион, както и, че Слънцето в Лъв ще бъде разтресено от спекулации, скандали, груба показност на разхищение и ограничения в зоната на хазарта и развлекателния бизнес /сферата на Лъв/. Средните точки обаче съответно на този квадрат /90 градуса/ са във втората декада на Дева в 12 дом и Риби в 6 дом. Това показва силно стагниране в областите на здравеопазването, социалната дейност, както и поскъпване на храните и опиатите /цигари, алкохол и други подобни/. С една дума огромните неприятности и скандали във финансовата сфера Лъв-Скорпион ще се фокусират по линията Риби-Дева – битовите въпроси на обикновените хора, ежедневието, работа и общественото здраве. Поради това в същия период ще има сътресения и в самото правителство. Ще има съкращения, уволнения и тежки задкулисни удари.Промени ще има сред шефовете на МВР, както и в министерствата, имащи отношение към социалната политика, здравеопазването и храните.

         Разбира се, родените в средата на Дева и Риби ще усетят тежко проблемите на държавата, въпреки че към позициите в техните звездни карти не вървят кой знае какви видими въздействия. От друга страна, родените в началото на Лъв и Водолей трябва да очакват битови и здравословни неприятности.         Коректно е да спомена, че на върха на един от полупунктовете, този в Дева се намира Сатурн /в кратата на правителството/, който е почти на 45 градуса от транзитиращия Сатурн и от позицията на Слънцето на 27 юли. Така наличието на два полуквадрата още повече ще усложни нелеката финансова и управленска ситуация в България през месец ноември 2012г. Аспектите показват, че е състоянието на строителния бизнес, както и на пазара на недвижими имоти ще са в крайно тежко положение.

         Разбира се, не трябва да се забравя, че Уран все още подкрепя Слънцето на правителството и там средната линия  е в по линията Близнаци-Стрелец. Поради тази причина силата на изпълнителната власт е в комуникациите, говоренето, бързата адаптивност и подвижност,  търговията, рекламата, както и на международната подкрепа и европейските проекти.

         Всъщност тази статия е за тези, които се увличат или се занимават с астрология. Другите ще отбележат само изводите.

Важно е и да се знае, че астрологическата карта е отражение на едно сложно многоизмерно кълбо от информационни взаимодействия, в което освен видимите точки имат и множество невидими пунктове на излъчвания и влияния.
Силва Дончева ©  www.astrolog.tk










Гласувай:
7


Вълнообразно


1. solaire - Интересен материал
21.10.2012 09:30
Благодаря на Силва.
Имам въпрос: ако средната точка е мястото, където се реализират събитията под влияние на планетите, но там не е празно, а има планета, тогава къде се реализират събитията? При голям квадрат например?
цитирай
2. silvaantonydon - отговор на интересен материал
22.10.2012 11:52
Ако на средната линия на две планети, които са в квадрат има трета, то тогава имаме фигура, която се нарича копие. Третата планета, отстояща на 45 градуса от двете планети в квадрат, обира влинието. Това е класическа фигура и често се случва. Копието е опасен аспект, който носи доста конфликти и загуби и те са фокусирани в тази средна планета и нейното естество и положение. В момента например полупункта, където се образува копието на квадрата Уран-Плутон е при родените на 10-12 февруари. Техните слънца се оказват на върха на копието. Другият полупункт е за родените под Лъв на 14-15 август. Техните слънца се оказват на върха на т.нар. фигура секира - полупункт от 135 градуса - квадрат и половина. Разбира се, в тези точки се концентира и влинието на квадратурата Уран- Плутон за света. Оттам са тези революции, стачки, синдикални протести, леви движения и непредвидими природни явления, разрушения на договори и съюзи, на лични връзки. Това произтича и от съответните декади в Лъв и Водолей. Разбира се при анализа не трябва да се забравят и основните позиции на двете планети в Козирог и Овен, които определят изходните точки, но реализацията им е по линията Лъв-Водолей.
Икономическата криза в края на 2008г. се определяше от квадрата Сатурн- Плутон от Дева и Стрелец, чийто първи полупункт беше в трета декада на Скорпион /Рак/- банките и имотите, а вторият полупункт е в трета декада Телец /парите и фирмите/. Иначе финансовият погром няма как да бъде обяснен по квадрат Дева - Стрелец.
Полупунктовете на квадрата Уран-Плутон за вбъде ще се изместват към линията Дева-Риби.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976198
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019