Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2014 18:54 - Вербалната хомеопатия е иновация от България, най-старата държава в Европа и люлка на цивилизацията!
Автор: silvaantonydon Категория: Технологии   
Прочетен: 5158 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вербалната хомеопатия е иновация от България, най-старата държава в Европа и люлка на цивилизацията!

Силва Дончева 2014


http://www.bard.bg/book/?id=1793

image


 

Има неща, които винаги са били мечти на хората и когато се открият променят живота им. През тези години това бяха технологиите. Вижте как една принципно проста програма като Skype или GPS навигацията направиха света по достъпен. Това, с което се занимавам и искам да Ви представя е една иновация, която ще променя живота Ви с години наред. Защото нейната граница не е очертана. Тя може да се ограничи само от въображението Ви.

Когато реших да напиша тази книга ясно си давах сметка, че ще бъде много трудно да се повярва на написаното в нея. Въпреки това реших да го направя, защото зная от собствен опит, че има хора, които приемат тази идея още в момента, в който я чуят. Идеите в тази книга са естествено продължение на дългото лутане на много хора, усещащи, че са пред намиране на изход за себе си или за някой близък, но по една или друга причина не са стигнали до него. Затова тази информация им е близка, лесно разбираема и достъпна. А на останалите мога да кажа, че за да се докаже написаното тук е необходимо много малко усилие.

Иска се малко по-различен от наложения над човешкото знание консуматорски модел на мислене. Защото този поглед към живота не поставя човека като ценност за обществото. Той е изнесъл конкуренцията между хората и желанието за свръхпечалба като висша ценност. Затова трябва да приемете, че е възможно да се живее различно, така че всичко да зависи от самия човек, да е напълно безплатно и понякога нематериално. На практика Ви трябват познанията, за които пиша по-долу, шишенца с капкомери и вода и няколко минути време.

Смятате, че поставих едно пожелателно за някои подзаглавие „здравето ти е безплатно”. Смятате, че това дори е безочливо, като знаете разходите, които правите за здравето си, а често дори и това не помага. Затова моля, изчетете спокойно тази книга докрай, даже и да ви е попаднала случайно. С малки усилия ще видите, че здравето може и да не зависи от лекарствата.

Аз, а и хората, които обучавам от доста време в тази иновация се убедиха, че наистина е възможно да се постигнат положителни резултати, без затова да са необходими големи усилия и средства. И всеки от тях (а вече и от вас) които започнаха да развиват самостоятелно този метод, могат съвършенно безплатно да го дарят и на човека до тях. Всъщност само на този, комуто е потребен и който има очи да го види…

Фармацията има своята пазарна логика. Тя умело използва медицината и страданията на хората. Те трябва да са болни, но едновременно с това и живи. Така всички непрестанно се осигуряват и фискалната система на здравеопазване неотменно работи. Част от нея се използва, за да се създава илюзията, че друг начин да си здрав няма. Но всичко мина предела си. Не само американската и европейските осигурителни системи са пред крах. Скоро това очаква и азиатските фондове. Глобалните икономически, енергийни и суровинни кризи поставят хуманитарните проблеми по нов начин. Замислете се! В световния кризис, който едва сега започва, след енергията и храната първи ще изчезнат антибиотиците, които отдавна не ни помагат толкова ефективно, както в началото. И това е обективна реалност, която изисква от образованите хора нов подход, но не за сметка на природата и свръхпотреблението. Просто те не работят вече.

Има модел, който е пред очите ни. Иска познание и спокойно изучаване на това, което всеки народ винаги е знаел и несъзнателно е практукувал от дълбините на времето. И не на последно място преклонение пред Създателя и благата Му.

Всеки ще може да го направи дори и на шега. Удивлението и резултатът обаче ще бъдат пълни.

Винаги съм вярвала, че нещата не са такива, каквито ни се представят от официалната наука. Тя непрестанно се опитва да ни убеди, че нещата в света са механични и сухи, подчинени строго само на „законите” на физиката и химията и че зад формата на нещата не съществува нищо.

Въпреки това научните теории не могат да обяснят зараждането, същността и целта на живота. Според повечето учени той е случаен акт, без някаква конкретна цел или пък задача. Трудно е обаче рационално да приемем, че раждането на което и да било човешко същество, е сляпа игра на „уж” строги закони. Съвсем нелогично е и да се  възприеме идеята, че цялата природа, милиардите и милиарди звезди с огромната им мощ и сложните им звездни системи са случаен продукт на еволюция с неясна цел. Че цялото това богатство около нас е нещо неопределено и носещо се в хоаса на необятното пространство.

Същевременно се обявяваме за най-интелигентните същества в този случаен свят, като дори и фактът, че притежаваме разум също се отдава на сляпата съдба. Въпреки огромния си ум обаче не можем да проумеем дори и малка част от природните процеси, а когато се докоснем до тях и разберем сложния им и всеобхватен механизъм на действие, оставаме единствено в почуда и респект. Оказва се, че най-интелигентните същества не могат да схванат простите „механични” процеси на планетата и да обяснят например земетресенията; че човек, колкото и да имитира природата не може да създаде живот; че когато се намесим в работата на биологичните системи, обикновено горчиво съжаляваме; че на практика медицината няма никаква представа, защо възникват болестите /срещу причините за около 90% от заболявания в учебниците по медицина стои изразът: „етиология неизвестна”/ и накрая защо едни хора боледуват, а други не при подобни механични обстоятелства.

Очевидно отговорът на всички тези загадки е, че всичко около нас е много, много по-сложно и по-съвършенно, отколкото предполагаме и че механизмите, които го определят не са точно тези, които се опитват да ни натрапят като единствени. И най-вече идеята, че всичко е създадено случайно и без цел.

Очевидно е, като се замислим, че взаимодействаме и сме част от Велико Творение на Велик Творец и животът ни всъщност е толкова необятен, богат и прекрасен, че ние само едва, едва се докосваме до него, приемайки се единствено за физически тела.

И когато проверите фактите, които са написани тук и се убедите, че действат, ще имате ясно доказателство, че зад видимата същност на нещата съществува и един друг невидим и могъщ свят. И той предопределя изцяло нашия.

Затова е непростимо съмнението на науката, а на много интелигентни хора, че Бог не съществува. И няма по-голяма лъжа от тази!Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1864620
Постинги: 291
Коментари: 450
Гласове: 1017