Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 09:30 - Съединението на Европа
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 6787 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 06.09.2015 13:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СЪЕДИНЕНИЕТО НА ЕВРОПА

Силва Дончева 2015

В Европа живеят хора, които наистина са от различни нации, но тях ги обединява от векове един ДУХ и този дух в основата си е ХРИСТИЯНСКИ; в частност  англосаксонски, келтски, руски, български.  Това е Духът, който въпреки множеството грешки определя цивилизацията, такава каквато тя е сега на планетата. Защото материалните, политическите  и социалните достижения са продукт единствено и само на Духа, а този дух в случая е Христов. Външните форми винаги са вторични спрямо духовните и ментални сили и това го знаят всички, които искат да видят нещата в дълбочина. Затова ако искаш да провалиш една цивилизация, една държава, едно обединение трябва да блокираш Духът му и постепенно да го изличиш. Това се случва с Европа вече почти 150 години и бъдещето не е оптимистично.

Затова политиката, която в момента провеждат европейските елити е предателство спрямо Духът на Европа. И като всяко предателство жертвата се усеща, когато вече е късно. Така всички трябва да са милосърдни и съпричастни към човешкото нещастие и така да подкрепят едно безумие.  Нима силите на Европа и НАТО не могат да ликвидират Ислямска държава за часове. Могат, но не искат. От друга страна, изискват от народите си, под заплахата за виновност и жестокосърдечие да са глупаво милосърдни.

Къде е проблемът? В Европа навлизат духовни влиания и се въвеждатт духовни полета, напълно чужди на нашите народи. За това, какво е точно християнството и христовия дух, Учителя е казал много, а именно за разликата между еволюция и инволюция. Постиженията на европейската цивилизация в областта на науката, материалния живот и социалната политика са продукт точно на това англосаксонско, келтско и руско мислене, в основата на което стои Христовия Дух. Какво ще се случи, когато то започне да изчезва. Кой ще бъде двигателя, сърцето на света?

Ние ще започнем да си затваряме границите, след като ги отворихме твърде много. Всъщност Махалото на живота  не търпи такова крайно отклонение и разсипничество и се завъртва веднага в другата посока. Какво обаче ще се случи, ако Германия, Франция, Англия променят и загубат постепенно демократичния си и креативен дух, произтичащ от вековете християнска цивилизация. Каква полза , че ще платят колониалната си карма и кармата на кръстоносците.  Каква полза, че имаме ограда. Проблемът е общ, ние сме един Дух. Затова руснаците го казаха: Европа не отчита историческите, религиозните, националните, културните особености на регионите, от които идват тези хора.  

Затова Европа трябва да реши въпросът и да спре да се огъва пред чужди влияния; може да се спре войната в Сирия, може да се спре и войната в Украйна, а не да се вменява на хората чужда вина.

А и самите Съединени щати губят англосаксонския си дух по подобни причини и това ще им струва много, и на тях и на целия свят. Защото моделът на западната демокрация и мислене е с много недостатъци и проблеми, но е най-доброто, което засега има човечеството.   









Гласувай:
6



1. nkf - Всъщност демокрацията е най-ло...
06.09.2015 16:33
Всъщност демокрацията е най-лошата форма на управление...Е, все пак е за предпочитане пред разните там диктатури на пролетариата, социализми, комунизми и чучхета. Най-вече трябва да се каже, че Христовия дух на Европа беше ударен с демократично - левичарско-егалитарната касапница наречена "велика френска..."; после с "великата октомврийска..." и т.н.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979913
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019