Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2013 12:07 - Не Ви ли се струва, че този театър с протестите е режисиран? Аз съм убедена. Спасението е лична работа!
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 12449 Коментари: 16 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Малки разсъждения за протестите!

Силва Дончева 2013г © www.astrolog.tk

 

В окултните науки има някои правила, които са доста непонятни на светския начин на живот и това, което съобщава науката.

         Има правило, което казва, че има абсолютна справедливост и всеки сам гради своята съдба, която е отражение на милиони години еволюция на индивидуалния човешки дух, който притежава всеки от нас. По тази причина всеки човек си избира родителите, ражда се на точно определено, най-правилно място и има най-точната съдба, която може да получи. Несправедливост и неправда няма!

         По тази причина, за да се получи справедливост всеки трябва да я притежава в себе си, да я заслужи и ако не се получи причината никога не е отвън, а е отвътре; в човека, в семейството, в рода, в народа. За да промениш съдбата си трябва тотално да промениш себе си. Друга истина няма. Външни виновници и лоши хора няма!

         По тази причина, ако българите считат, че имат политици, които са корумпирани, несправедливи и некомпетентни, то това е нашата собствена корумпираност, несправедливост  и собствена некомпетентност. Всеки винаги получава собственото си отражение. Така е в работата, в семейството, в държавата. Изключения няма и невинни няма, включително и децата. Те не са невинни и чисти, а са човешки духове на милиони години с огромен опит и изградена съдба. Затова понякога и те страдат.

         Затова никой не може да реши проблемите на един човек, а единствено и само той!

         Друго правило в окултните науки е, че човек, когато живее трябва да се уповава единствено на Бога и на душата си. Във връзка с това отношенията със собствената душа, а и с божествените йерархии не се изчерпват с бърза молитва от време на време и запалване на някаква свещичка в църквата или уповаване в свещениците да се молят за нас. Тук личната отговорност е най-голяма.        

         Както отделяме 2-3 часа на ден да ядем, 6-7 часа да изкараме прехраната си и да осигурим подслона на телата си и прехраната на близките си, така трябва да имаме съответстващото време да нахраним душата си, да комуникираме с невидимия свят, да разговаряме с Бога.

         Помощ от ангелския свят не се получаваме с бърза молитва  и претупване на някакви духовни практики, често себични и напълно неправилни. Проблемите могат да се решат единствено на по-високи планове. Трябва да живеем с измеренията на душата, на духа, а те се хранят и поддържат с учене, с молитва, с следване и изучаване на Словото, с милост към човека, който е до нас. Друг начин няма и мързелът е неуместен. Затова Господ винаги праща Учители, а не императори или политици от свое име. Ако е за управление Той управлява, но Той  е преди всичко Велик Учител, който е допуснал свободната воля и лично съзнание на учениците. Проблемът е, че ние не учим и не работим в това най-важно направление.

         А що се отнася до лозето и мотиката това е невероятно глупава, отвратителна българска поговорка, която е много вредна. Лозето първо иска молитва, а после мотика, като последователността е точно тази. Без молитва никога нищо не става добре и рано или късно е обречено на провал. Само с мотиката се стига до трагичното положение, в което е в момента целия свят.

         Окултно правило е, че духовната нищета ражда и материална нищета. Българският народ е призван за пореден път да разпространи християнското учение за епохата на шеста раса, но очевадно не го прави или го прави доста разсеяно. Затова сме на последните места във всички негативни статистики. Духът ражда материята, а не обратното и докато не го разберем няма да има справедливост и сметките за ток, парно и престъпността ще са най-малкия ни проблем. Всъщност и сега са най-малкия ни проблем, защото нищетата е духовна, а не финансова.

         Щастието, просперитетът, любовта и правдата са функция на висша духовност, на постоянна връзка с невидимия свят и с Христос, откъдето идват и най-добрите и стабилни решения. Просто трябва да се отвори съзнанието, за да ги чуем и видим. 

         Всеки човек си задава въпроса „Сега накъде” и обикновено няма адекватен отговор. Затова първо трябва да разбере, че е божествена същност, че е вечен, че е призван да служи на Бога, а е не на себе си, че животът има други правила и други измерения. 

         Тогава ще получи помощ, толкова голяма, неочаквана  и прекрасна, която дори не е мечтал и след няколко години животът му ще бъде абсолютно друг. Затова трябва завой в мисленето и абсолютна вяра. Само тогава се случват истинските неща. Всичко друго след известно време се оказва илюзия и въртене в кръг.

         И това го пиша, защото го проверявам всеки ден. В момента, в който постъпя по обикновен начин и решавам стандартно проблемите си страдам, когато спазя горните правила и търся решението в общение с Духа, получавам много повече, отколкото съм мислила. И това е ежедневен факт. Не е лесно, но не е и никак трудно. Същевременно това е и най-великото и прекрасно работещо нещо, което съм открила в живота си и затова искам да го споделя.    

 

 Силва Дончева 2013г © www.astrolog.tk











Тагове:   криза,   борд,   избори,   ток,   цени,   протести,   Учителя,   силва,   silva,   astrolog,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. bven - Споделям напълно казаното...защото е точно така.
07.03.2013 19:54
Но объркан и бързащ човек няма време и не мисли нито за молитва, нито за своя храм, който създава. Без духовност няма живот.
цитирай
2. myonlink - :)
07.03.2013 22:11
+1 :)
цитирай
3. demograph - Да се помолим и валутния борд няма да падне....
07.03.2013 23:52
Да се помолим и вълците ще станат вегетарианци...
Но на кой бог да се помолим?
Ти на кой бог се молиш, интересно?...
цитирай
4. podvodni - С някои нещица съм съгласен, но с ...
08.03.2013 00:11
С някои нещица съм съгласен, но с други - не!
Съгласен съм, че липсва духовност и най-вече познание, ама не съм съгласен с препратките към библията. Служенето на някого предопределя подчинение, похвала или наказание. Да де, но ние сме образ и подобие божие, нали така? Сиреч, в нас има частица божественост, инак материята не би съществувала и би се разпаднала. От което следва, че сме част от Бог, а не слуги, защото чрез нас, Бог се самоусъвършенства. До колкото си спомням целта на душата е единение със създателя, възнесение. Или с други думи - да се финишира там от където е стартирала. Което на свой ред обяснява цикличността на живота, но по възходяща спирала. Защото всяка една душа постигнала единение, повдига летвата за следващите.
Генералният извод от цялата тази словоблъсканица е, че АЗ СЪМ БОГ, което изключва да бъда слуга на когото и да било. "Християнството" представено от 4-те евангелия, не е истинското такова, защото учи точно на обратното. Именно поради причината, че Исус разкрива истинската същност на хората, а именно, че всеки един от нас е Бог, са изхвърлени от религозните фанатици. Защото проповядват свобода, а не подчинение.
цитирай
5. sande - Това го знаех доста време преди протестите ...
08.03.2013 06:18
По тази причина, ако българите считат, че имат политици, които са корумпирани, несправедливи и некомпетентни, то това е нашата собствена корумпираност, несправедливост и собствена некомпетентност. Всеки винаги получава собственото си отражение. Така е в работата, в семейството, в държавата. Изключения няма и невинни няма, включително и децата. Те не са невинни и чисти, а са човешки духове на милиони години с огромен опит и изградена съдба. Затова понякога и те страдат.

Затова никой не може да реши проблемите на един човек, а единствено и само той!

***
Горните мисли са изключително интересни и ... точни.

А че протестите не са спонтанни, а са режисирани, също се знаеше.

От момента, в който Станишев заяви изключително високомерно и арогантно: Бойко Борисов да слиза от сцената, иначе ще бъде смъкнат и изхвърлен като парцал, всичко беше ясно. Като бел ден.
цитирай
6. carmen - Така е, podvodni, богове сме, ос...
08.03.2013 06:35
Така е, podvodni, богове сме, остава само да постъпваме като такива и да отправяме къмнебето правилната молитва. А тя е молитвата, с която се благодари, тя не те кара да се чувстваш подчинен. Един френски монах е казал, се ние не сме човешки същества, които търсят своя духовен път, а духовни същества, които извървяват своя човешки път.
цитирай
7. aliya - Човекът е Божие чедо, но не и поли...
08.03.2013 08:52
Човекът е Божие чедо, но не и политиците - тези са се отрекли от Бога и служат единствено и само на Мамона. Бог ни е дал тази свободна воля дори и да се отречем от него.
Ето защо и всеки носи лична отговорност за постъпките си, включително и политиците. Макар и да не е в самата същност на политиката да застава с отговорност за делата си, политиците рано или късно се налага да плащат за стореното зло, за ограбените човешки животи, за убитите от скръб и в чужди войни. Протестите на хиората са тяхно право и задължение - нито едно Божие чедо няма право да се примирява с несправедливостта. Защото всяка несправедливост, включително и политиката и нейните слуги, е от Дявола.
цитирай
8. blogerka - Честит празник мили дами
08.03.2013 09:03
Да сте ЗДРАВИ УМНИ КРАСИВИ И ДЪЛГОТЪРПЕЛИВИ (каквито сме си)
цитирай
9. kleotemida - "Друго правило в окултните науки е, че човек, когато живее трябва да се уповава единствено на Бога и на душата си."
08.03.2013 09:24
Пълна каша!
Окултно... Бог... Христос... висша духовност... постоянна връзка с невидимия свят... астрология... врачуване... вяра в душата (си)... Как изобщо се навързва и намотава всичко това в общо кълбо??? И то с претенциите за правдивост - морална и духовна!
Горко на тоя, който се хваща на въдицата на окултистите и астролозите и на подобни каши!...
цитирай
10. penchoan - Когато стотици хиляди хора глад...
08.03.2013 09:29
Когато стотици хиляди хора гладуват е неуместно да се говори за духовност. Друг въпрос е защо се стигна до тук и каква е вината на Общество Бяло Братство. Естествено, че протестите са режисирани, но от невидимия свят. Бог си има свой план за България, който вече се изпълнява.
цитирай
11. bezmitove - silvaantonydon лъжеш като дърта циганка на пазара!
08.03.2013 12:17

Защото много добре знаеш, че точно в такива мътни времена се ловят най лесно, и най много лапнишарани!

Няма такива правила в окултните науки ЛЪЖЛО!
Това са твоите правила на твоя бог, на твоите измами.
Там където има молитви, там където има йерархия, там има лъжа, измама, лично облагодетелстване, за сметка на друг/и!

Но не мога да не призная, че с така написания ти постинг ще наловиш доста лапнишарани!
Наслука! Но и после да ти се връща...с лихвите!
цитирай
12. gadfly - ...
09.03.2013 10:51
Хахахахаха, разгадахме мрачната истина за протестите чрез силата на окултното - това е плод на затворени чакри. Майко мила. :D
цитирай
13. drlubenova - Спасението никога не е могло да бъде и
13.03.2013 13:08
не е било само лична работа. Един корабокрушенец на необитаем остров наистина трябва да оцелява сам, но дори и той да се спаси е необходимо да го нямерят други хора.
цитирай
14. evavlad - протестите
13.03.2013 18:53
Независимо от който и да са режисирани и инспирирани протестите,вината е у неспособното и некадърно управление през мандата на Герб.Ако те си бяха свършили работата ,процентът на безработицата беше намалял ,не разпродаваха и...нямаше как да се стигне дотук .Аз живея на хиляди километри от България ,нямам други познати българи наоколо и никой не ме уговарял или манипулирал ,не съм членувала и във партии, и затова ПРОТЕСТИРАМ !
цитирай
15. silvaantonydon - С някои нещица съм съгласен, но с ...
18.03.2013 12:53
[quote=podvodni]С някои нещица съм съгласен, но с други - не!
Съгласен съм, че липсва духовност и най-вече познание, ама не съм съгласен с препратките към библията. Служенето на някого предопределя подчинение, похвала или наказание. Да де, но ние сме образ и подобие божие, нали така?

Поради важността на поставения от читателя въпрос се постарах да отговоря сериозно ето тук http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2013/03/18/.1065449
цитирай
16. silvaantonydon - Защото много добре знаеш, че т...
18.03.2013 12:54
bezmitove написа:

Защото много добре знаеш, че точно в такива мътни времена се ловят най лесно, и най много лапнишарани!

Няма такива правила в окултните науки ЛЪЖЛО!
Това са твоите правила на твоя бог, на твоите измами.
Там където има молитви, там където има йерархия, там има лъжа, измама, лично облагодетелстване, за сметка на друг/и!

Но не мога да не призная, че с така написания ти постинг ще наловиш доста лапнишарани!
Наслука! Но и после да ти се връща...с лихвите!



Ако можете разберете отговора ми от тук http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2013/03/18/.1065449
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1975932
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019