Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2012 10:09 - От длъжност неизменна воден и Бог ще те благослови - Християнската азбука е Небесният знак на България
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 5341 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 24.05.2012 10:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От длъжност неизменно воден и Бог ще те благослови!
Силва Дончева © www.astrolog.tk
Забележете оригиналния, нередактиран от "управляващите" някога текст на свещенния български химн на Словото. В него очевидно е показана мисията на народа ни. Показанна е пътеката, сочеща Християнската азбука като Небесният знак на България!http://www.youtube.com/watch?v=OLcqe368uik&feature=related 
Уважаеми читатели, за Големия празник на България ще си позволя да Ви припомня три статии от блога, в които Вие бихте могли да допълните още много свои мисли, защото Словото, това е България!


За християнската азбука и славянската държава.
Вторник, 22 Септември 2009, автор: Силва Дончева

 

image „Словените” са свързани със Словото, което е сам Христос, Който е Логос, Великият глагол.

Силва Дончева

Българската азбука е първата и единствената азбука в света, създадена за целите на религиозно учение, за целите на Християнството. Това е уникален факт, на практика никому неизвестен. И като такава тя е за славянския език и за славянското звучене. А както твърдят повечето изследователи на човешките езици „Езикът е в основата на основите на културата.”

Интересен е фактът, че, когато стане въпрос за славянския характер на българската държавата или за произхода на населението по нашите земи винаги възникват множество дискусии и противоречиви мнения, част от които искат да отрекат всичко славянско.
www.astrolog.tk
Едната част от спорещите застъпват мнението, че славяни на територията на българските земи е имало, но те имат маловажно и второстепенно значение при формирането на държавата. Някои дори стигат до там, че наричат тези маси хаотични, недисциплинирани и неспособни да създадат държава. По тази причина повечето автори се концентрират към прабългарите, към етническия произход на прабългарите, към прабългарския характер на държавата и най-вече към моментите на величие, свързани с българските ханове, а по-късно князе и царе.
Във връзка с произхода на прабългарите обаче пак има много теории. Те се разпростират от безумната тюркско-алтайска теория, която властва дълги години в историческата наука, до търсенето на произхода им в районите на Имеон в Централна Азия. Някои автори стигат до там, че ни свързват с русокосите мумии, открити в пустинята Такламакан в Китай, а трети облягайки се на първите европейски историографски източници търсят прабългарския генезис в района на Прикавказието. По този начин се отстоява индоевропейския произход на ираноговорящите прабългарски племена и те се обвързват със скити и сармати Има и една теория на Ганчо Ценов за за трако-илирийския, чисто европейски произход. На практика единство в хипотезите няма. (прочети нататък от тук http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2010/01/15/za-hristiianskata-azbuka-i-slavianskata-dyrjava.473015

Моля Ви да си спомните и това:

ѣ - Небесният знак на България

Понеделник, 24 Май 2010, автор: Силва Дончева

 

image буквата
Българската азбука е най-свещеното, най-ценното нещо, което притежаваме като народ, защото тя е не е просто огромно културно достижение, но е божествена и свещена в истинския смисъл на това определение.
Твърде малко внимание се отделя на нейната връзка с Бога, на пряката и обвързаност с най-съкровеното в нас като народ - с християнството и с мисията ни като държава. Българската азбука е създадена по уникален и неповторим начин. Тя притежава и качества, които не същестуват при никоя друга писменост в света.

Нашата азбука е сътворена с молитва и с пълна отдаденост на служба Богу. И Кирил и Методий са приемали задачата по съставянето на новата писменна система като свещенна мисия и са били напълно наясно, че са осенени затова свише.
На този факт обаче се отделя твърде малко внимание. Делото на двамата братя е прославяно не като християнско и свещенно, а главно като просветителско, научно и на много места като чисто политически акт. Дори църковният празник на 11 май е разделен от общодържавния на 24 май. Така не се набляга на истинската същност на сътвореното, която е преди всичко християнска. Безспорен е фактът, че Константин-Кирил Философ е един от най-образованите, ако не и най-ученият мъж на своето време и никой по-добре от него не е могъл да просвети цял народ като му даде не само писменост и просвета, но и светлината на истинското божествено учение. Дело с неизразимо по-голяма важност. http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=415&WorkID=14855&Level=1

И това не е станало само поради перфектния му ум и възможно най-добро обучение за времето си, а защото е бил истински отдаден на служба Богу и това е било неговото истинско вдъхновение. В предсмъртната си молитва самият той изрича: „Отсега вече не съм слуга нито на Царя, нито комуто и да е било на земята, а само на Бога Вседържателя. Не бях, но бидох и ще бъда во веки веков. Амин.” Политическите му мисии при сарацините и хазарите са изключителни, но зад външната фасада на посланик на империята, изворите без изключение разкриват дълбочината на една истинска християнска отдаденост, която няма нищо общо с политиката на Византийската империя за „християнизация” на околните народи. И това е, което е най-истинско и водещо в целия му живот. Другото е второстепенно и създаващо външните обстоятелства за изпълнение на върховната мисия: създаването на българската християнска азбука.

Двамата братя Константин и Методий
създават азбуката в манастира „Св.Полихрон” в Мала Азия. Там живеят в пълно молитвено уединение и съсредоточие. В пространното житие на Кирил пише: „ Константин непрестанно се молеше Богу и само с книгите беседваше, ден и нощ се упражняваше”, както и „Философът си отиде /в Полихрон/ и според стария си обичай се отдаде на молитва заедно с другите си сътрудници. И Бог, който слуша молитвите на своите раби, скоро му яви това, и той веднага състави азбуката и започна да пише евенгелските думи: ”В началото беше Словото и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото.”

В „За буквите” Чeрноризец Храбър казва:„А после човеколюбецът Бог, който всичко устройва и който не оставя човешкия род без разум, а всичко довежда към разум и спасение, като се смили над човешкия род, изпрати им свети Константин –Философ, наречен Кирил, мъж праведен и истинен и той им създаде 38 букви – едни според вида на гръцките букви, а други според славянската реч.” 24 от буквите имат своя оригинал в гръцката азбука, за други четири се намират аналози в еврейската азбука, откриват се и връзки с грузинското писмо – хуцури. Има обаче букви, за които няма аналог никъде другаде и те са считани за типично български и тясно свързани със спецификите на българската реч.
Защо обаче е било толкова важно азбуката да съответства напълно на българския език да го отразява до най-малките подборности?

Защото българският език е бил подготвян 5000 години, за да бъде изнесено на него Словото Божие в началото на ХХ век. (Пълния текст е тук: http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2010/05/24/amp-1123-nebesniiat-znak-na-bylgariia.550642

Ето и третата статия:

Уважаеми читателю, за Националния ни празник публикувам в блога си едно от най важните послания към българския народ, отправено от Учителя преди 120 години. Тези които го забравят или пренебрегват, нека не се чудят на мъката в Родината ни.© www.astrolog.tk

ПРИЗВАНИЕ КЪМ НАРОДА МИ - БЪЛГАРСКИ СИНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО СЛАВЯНСКО

  Послушайте думите на Небето: Братя и сестри от дом славянски, род на страдание, племе на раздори, душа и сърдце на бъдащето, Живот и Спасение на настоящето, носители и застъпници на мира, синове на Царството Божие, слушайте Словото: Небето ви отрежда една свята длъжност в Царството на Мира, което иде и наближава в силата си да отбележи едно велико събитие в живота на тоя свят: и ако се покажете верни отсега на това благородно и свято звание, което ви чака, то, вярвайте, сам Бог на Силите ще ви увенчае със слава и величие на своя живот и ще отбележи имената ви във Върховните книги на висшите светове, които спомагат в полза на Висшето свято дело на великото избавление. Вас ви чака едно славно бъдаще, което иде не да затрие и уничтожи живота, но да го възкреси в неговата съвършена пълнота. В този живот са призовани да вземат участие всичките избрани людие и народи, които образуват цвета на новите поколения на человеческия род. Вашето време наближава, вашият изпит се завършва, часът на вашето призвание удря и минутата на живота настъпва да се пробудите и влезете в тоя благ живот, който встъпва в тая многострадална земя. (Пълния текст вижте тук)
http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2012/03/03/prizvanie-kym-naroda-mi-bylgarski-sinove-na-semeistvoto-slav.914022

 






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. andrei - Ако авторката се мисли зя славянка,
24.05.2012 10:27
може спокойно да хване влака за Русия.Азбуката е създадена за българите и българският език.Това,че и други народи са я възприели е заслуга на Българските просветители и църква.Този факт е особено валиден за Русия,която получава на готово език,писменост и християнска вяра!!!Всякакви други тълкувания са руски спекулации и манипулации.Спомнете си само,че до преди тридесетина години руснаците ги обучаваха,че Ленин е автор на азбуката.Вместо руснаците да са ни благодарни за наистина този Божи дар-ни причиниха безброй злини.Авторката наясно ли е на какъв език са говорили варварските племената в Русия,преди да приемат българската писменост?Въобще не са се разбирали помежду си.Но от руснак не очаквайте благодарност.Поради тази причина-никога няма да познаят Божия Благодат!!!
цитирай
2. silvaantonydon - Андрей виж тогава и тази статия..
24.05.2012 10:40
Здравей Андрей, Честит празник! За да си спокоен за мнението си е добре да събереш всички данни по въпроса. В третата част на статията има доста важен елемент. Там е препечатано Призвание на народа ми български. Там нещата са казани ясно и недвусмислено. Забележи този абзац: "....Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново, да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдаще, да изпълни волята Му за ваша слава и славата на Неговото Царство..." (целия текст е тук http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2012/03/03/prizvanie-kym-naroda-mi-bylgarski-sinove-na-semeistvoto-slav.914022 ).Освен това има и още една статия, която съм извлякла не от себе си, а от изворите за същността на нашето съществуване. То е обективно т.е. вън и независимо от нашето съзнание и политици. http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2010/03/03/3-mart-bylgariia-i-rusiia-vinagi-shte-vyrviat-zaedno.503524

цитирай
3. elvazi - Подкрепям Силва Дончева
25.05.2012 12:35
Напълно подкрепям и харесвам Силва Дончева за всичките и статии и коментари в блока. Мисля,че е един изключително добър астролог и познавач на съкровенното. Дънов , Рьорих , Кейси , Ванга и много други са ни посочили пътя към истината, но .... само на който е дадено да вижда-ВИЖДА !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976095
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019