Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2012 21:48 - За духовната връзка между България и Япония, между България и САЩ
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 3648 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.05.2012 23:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Силва Дончева © www.astrolog.tk
Това е статия публикувана на 7 юли 2011г. във в-к Торнадо, по случай 147 години от рождението на Учителя.

От нея става ясно, че когато в България се допуска сериозна духовна грешки в Япония се случва земетресение, но когато Америка допуска нарушение на духовните закони в България реагира със земетресение.

 

За духовната връзка между България  и Япония, между България и САЩ. 

 

На 11 юли 2011г. се навършват 147 години от раждането на Учителя.  

Чрез Него Бог изнесе Словото Си за Новата епоха, която предстои на човечеството и чието начало бе поставено през 1914г. Тогава пролетната равноденствена точка на 21 март навлезе на фона на съзвездие Водолей. Водолей ще управлява съдбините на човечеството през следващите повече от 2000 години. Поради факта, че съзвездие Риби и съзвездие Водолей се препокриват за около 5 градуса по еклиптиката, преходът ще се извършва бавно и през следващите 300 години.   

         На всеки 2160г. се сменя епоха в човешката история. Винаги преди началото на едно такова голямо начало невидимият свят изпраща небесен пратеник, който да подготви условията за прехода и да даде условията и правилата за новото бъдеще.

         На прехода от Овен към Риби преди 2000 години дойде Христос, затова и неговия символ са двете преплитащи се риби. Нещо повече, Той постави началото и на огромен астрологически период от 25 920 години, през който ще се премине през всички 12 епохи и всички те в основата си ще бъдат християнски. Сега идва вторият период от този огромен преход, който ще се извърши под влиянието на съзвездието на Водолей.

         Именно с цел да се осъществи това ново начало в България през 1864г.се ражда Учителя. Той лично ръководи от началото на ХХ век условията за преминаването към новата епоха. Той дава правилата за новия живот. Затова пред българския народ стои задачата за изучаването, разпространението и приложението  на Словото Му.

 

         През 1922г. Учителя създава за първи път в историята на Земята  Школа на Всемирното Бяло Братство. Тя действа 22 години до 1944г. В този период бе изнесено Словото.   

         „Дойдох да изнеса принципите, по които трябва да живеете, но искам да ви оставя свободни. Вие можете да живеете, както искате, нямам нищо против това, но и като почнете да страдате, не ми се оплаквайте. Щом се оплаквате, значи има нещо, което не е както трябва. – Кой си ти? – Божественият живот, който излиза от мен и ви го предавам. Аз съм човека, през който минава Божественият живот, и който се ползва от живота – добре, който не се ползва – губи. Чешмата ли ви интересува или водата, която излиза от нея. Преди всичко вие трябва да се убедите Божествен ли е този живот, който приемате. След като приемете този живот, това знание и тази истина, която ви предавам, тогава вие ще се убедите кой съм аз. Ако вие не приемете любовта и живота, който минава през мен, ако не приемете знанието, свободата, истината, вие няма да познаете кой съм.”

За сина си отец Константин Дъновски, първият български свещеник във Варненско и един от най-активните борци за църковна независимост казва: „Преди 2000г. в Назарет се роди Синът, а в България през 1864г. дойде и говори Бащата.”

Присъствието на Учителя в България е най-ценното ни достояние като християни и българи и това благословление всеки може да усети със сърцето и душата си.  

         А във връзка с наскоро случилото се земетресение в Япония има един интересен факт от 1923г., публикуван през 1993г. в т. I на „Изгревът”, стр.434., който има интересна аналогия със случилото се през март 2011г.

         Правителството на проф. Александър Цанков през август 1923г. забранява събор на Бялото братство, който трябва да се състои на 9 септември същата година /1923г./ Съборът е трябвало да бъде осъществен на тази дата, защото по стар стил 9 септември се приравнява на 22 септември – есенното равноденствие – началото на новата учебна година на Школата на бялото братство. След забраната Учителя казва:

         „Българите не могат да се убедят още в силата Божия. Но ще се убедят. Ще се убедят, че има и други закони, които направляват нещата. Със спирането на събора тук дойде земетресението в Япония. Една връзка има. Всякога, когато не се допусне една божествена идея в противоположната страна на физическия свят ще се яви известна реакция. Това показва, че цялото човечество е като един организъм. Може един ден са стане следното: в Америка да откажат „събор” и да дойде земетресение в България. Българите, които са в астралния свят сега треперят при земетресението в Япония. За да се намерят  причините за земетресението в Япония, трябва да се види в Божествения свят. Българите ще бъдат викани на съд. От сега българите ще са натясно. Българите са хора материалисти.....”

         На 1 септември 1923г. в Япония се случва най-жестокото земетресение през ХХ век в района на Канто. В него загиват около 200 хиляди души, от които 143 хиляди в Токио и Йокохама. Разрушени са 560 хиляди сгради. Това са много повече загинали от всички останали земетресения през миналия и настоящия век, взети заедно. Това става след нападки срещу Учителя през август 1923г. Защото между България и Япония има определена духовна връзка. И нека си припомним за една богухулна книга написана и издадена от двама свещеници точно по време на последното опустошително земетресение и изпуснатата в следствие на това радиация в Япония от 11 март 2011г.

         Да си спомним и че дата 9 септември 1944г., не  е случайна за българския народ и българската църква, защото след 1923г. „българите са се сложили натясно”.

         Дано и сега не сме повторили грешката отпреди почти 90 години и пак да сме се сложили натясно. Защото законът е:

         „Ако хората говорят зле за мен, ще страдат. Като говорят добре, ще се радват. За мен е същият закон. Като говоря добре за хората, аз се радвам, ако говоря зле, страдам. Нямам право да говоря зле за когото и да е.” Учителят

         Изборът да страдаме или не е наш!

Допълнение от 22 май 2012г.:

 

         От казаното от Учителя през 1923г. е ясно, че когато в България се случи земетресение това означава, че на другия край, в Америка са потъпкани духовните закони на Бялата ложа. Това е станало по един или друг начин. Как, може би ще разберем някой ден.

         В последните дни в САЩ се намират българския президент българския външен министър, проведа се форум на НАТО на най-високо ниво. Всъщност към какво се присъединява България, какво се приема и какво се подписва? За какво става въпрос чрез присъединяването ни към противоракетния щит? За какво опасно събитие се готви светът, след като в България имаше предупредително земетресение, толкова близо до София.

Очевидно Америка греши в това, което прави, както и ние, когато се присъединяваме толкова сервилно към  военната и програма. И ако духовните грешки на САЩ се задълбочават до какво ще доведе това в България в следващите години.

             

         Извадките са от спомените на Борис Николов в статията – „Учителя, Стамболийски и анархистите” – Изгревът, т. 1, 1993г. 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1980619
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019