Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2012 10:31 - Да отворим очите си за Паневритмията - живата астрология.
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 4932 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 15.04.2012 02:21


Паневритмията - живата астрология.

 Силва Дончева© www.astrolog.tk

 в-к "Торнадо"

         Паневритмията, която всяка година започва да се играе в България и цял свят на 22 март е магическо отражение на пътя на Слънцето. Движенията и песните в нея изразяват по един специфичен, земен начин ритъма и музиката, която е характерна за нашата звезда. Песните и разкриват същността на живота и свързват хората със силата и топлината на  Слънцето – символ на извора на всичко живо.

         Не случайно в псалм 5 се пее: „Господи, чуй рано гласа ми, и на ранина ще застана пред Тебе и ще чакам”. „Твоето слънце изгрява всяка заран като младенец и тича в пътя, който Си му начертал, като донася и раздава Твоите благословления, които Си ни отредил.” Учителя

На друг, по физически плен Паневритмията разкрива тържеството на природата с настъпващия пролетния цикъл и въздигането на Слънцето в северното полукълбо.  

         Оригиналът на небесната Паневритмия е на друго място, сред други светове, поради което тя не е достъпна в цялата си сила на земята. И все пак в нея е заложен стремежът на човека към съвършенство и дългия път, който трябва да извърви към него.

         Така или иначе в Паневритмията е показан пътят на Слънцето, като израз на Божията любов.

Всеизвестно е, че влиянието на Слънцето се проявява към земните пространства чрез символичните знаци на зодиака, т.е. чрез т.нар. дванадесет небесни врати, съответстващи на 12 зодиакални съзвездия по еклиптиката.   

         Затова Паневритмията е част от живата астрология на Небето. Нейните танци и песни са в пряка комуникация с 12 знаци а зодиака, с 12 съзвездия и съответно със слънчевите лъчи, преминаващи през тях, за да слязат на земята с цялата информация от космоса.

         Танцът на  Паневритмията се движи по посока обратна на пътя на часовниковата стрелка, т.е по пътя на живота. Пътят по стрелката на часовника е символ на пътя към смъртта, на тленното и крайното. В тази посока се движат зодиакалните знаци, свързани със сезоните на Земята и наклона на земната ос, т.е с неща все променливи, непостоянни и земни. Затова те са наричани и „кармичния път”, пътят на преражданията и вечното страдание.

Слънцето обаче е символ на вечния живот и възкресението. Всъщност затова и повечето ритуални танци в света, включително и българското хоро са в тази посока. Българското хоро е вид слънчев танц. За съжаление с времето си то е изгубило много от изначалния си ритъм и символика. Връзката му със Слънцето е загубена. Това е пагубното влияние на нови елементи и неадекватни песни през вековете.

         Когато се играе и пее Паневритимия директно се комуникира със Слънцето и със знаците на Зодиака. Това е и начин не само да се пресъздаде и прослави небесното движение, но и да се въздейства, смегчи или засили влиянието на Небето върху съдбите на хората.

         Учителя казва веднъж в Марчаево през 1944г. „Ако не беше Паневритмията, много лошо щеше да бъде на света и на българите” …„Ние /Бялото братство/ сме свързани с българския народ, ние сме свързани с човечеството. Каквото правим – отразява се върху |Цялото”... „Трябва да има специално училище за изучаване движенията на Паневритмията”.

Паневритмията е дадена поетапно от Учителя през 30-те и 40-те години на миналия век на три части и в нея са закодирани идеите и практиките за бъдещата епоха на човечеството – епохата на Водолей. Във фигурите на пентаграма е заложен и пътя на самия човек, който трябва да изгради в себе си 5-те основни добродетели, както и 12 слънчеви лъча, които директно комуникират с 12 небесни сфери. Така Паневритмията фиксира бъдещето и в определен смисъл го предопределя. Затова участието в нея, отговорността при изпълнението на компонентите и, отношението към нея не може да бъде нито обикновено, нито като към спорт.

 За Пневритмията се казва, че тя е хармонично съчетание между музика, слово, движения и цвят, които в своето взаимодействие раждат постепенно един нов и по-прекрасен свят. И той се случва, защото посредством този метод се дава възможност Това, което е Горе да получи своето съответствие и Долу на земята.

Паневритмията е част от живата, небесна астрология. Тя показва и че човечеството вече е преминало в онзи момент, когато не само сляпо изпълнява въздействията на кармичния кръг /Зодиака/, а има възможност да променя съзнателно съдбата си и най-вече да я изгражда и преодолява.

Чрез Паневритмията се постига това, което йогите, а и много други подобни духовни практики от по-стари времена целят, но по-друг много по-труден, мъчителен и отживял начин. 

Малко хора знаят, че Паневритмията е създадена и като вид противодействие на маршируващите в правоъгълни блокове нацистки легиони. Нацистите чрез движенията, маршовете, речите и цветовете си /кафявото/ директно са приемали информацията за война, омраза и унищожение. В България по същото време са правили точно обратното. Това е била битка на друг, напълно невидим, неподозиран и таен фронт.

Кой победи е ясно, а България, бидейки само външно на страната на Третия Райх, е допринесла изключително много за неговия крах. Не без значение е и духовната и връзка с Русия, защото на практика победното знаме над Райхстага бе руско.

Хитлер, който съвсем не е бил чужд на мистицизма и окултното знание под влияние на пейота, който е употребявал, е имал видение още през 1921г. със странното напътствие от невидими същества: ”Марширувай смело и без жал, за да победиш.” Това са влиянията на подземното и демоничното, които имат своя израз в правоъгълни и кубични символи, остри, марсови движения, смесени тъмни цветове и агресивни песни.

Самата Паневритмия като форма изобразява стилизирания символ на Слънцето в астрологията – кръгът с точка по средата /там е живата музика на Паневритмията/. Така чрез музиката и формата слънчевите влияния се разпространяват към периферията и всички хора.

Паневритмията показва пътя на човека към съвършенство. В нея се намира песента с древното словосъчетанието „АУМ, ОМ, ОМ, АУМЕН”, създала Вселената; там се пее и песента за радостта на Земята, както и стиховете за Христовият глас, който тихо шепне в нас и за онзи съкровен момент, когато всеки ще бъде вечно млад и здрав, и нивга няма да умре.

Паневритмия се играе на всички континенти и във всички най-големи градове по света. Паневритмията е един чрез пътищата, по който всяка година, на Рила край езерото Бъбрека, където е един от входовете за Невидимия свят – Агарта, се спускат влиянията от ангелските светове. Затова е много важно да се знае как се играе и защо се играе.

© www.astrolog.tk










Гласувай:
3


Вълнообразно


1. bobibozhinova50 - Интересно и увлекателно разказ...
25.03.2014 01:30
Интересно и увлекателно разказвате за Истината. Благодаря за удоволствието от прочетеното.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1980157
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019