Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 20:56 - Епоха на Дева, съзвездие Дева
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 3383 Коментари: 0 Гласове:
0



                                                 ЕПОХА  НА  ДЕВА

 

 

12.682г.пр.Р.Хр. – 10.542г.пр.Р.Хр. – епоха, когато пролетната равноденствена точка е на фона на зодиакалното съзвездие Дева.  

              Излизане от ледниковия период и започване на процеса на оттегляне на снежния щит на север. В началото на 11-тото хилядолетие ледовете обхващат все още цяла Северна Европа, Централна Азия и Северната част на северна Америка. Условията обаче бързо се променят. Климатът започва да се затопля, растителността се увеличава, животните също. При такива обстоятелства съвременният тип човек, който се оказва доста по-креативен от предшествениците си започва да се застоява на местата, където има изобилие от храна – животни и растения. Така той успява да забележи, че бавно растящите житни култури стават за ядене и обработка и че могат да се самозасаждат.  Оттам към крачката да се отделят семена и те да се засадят от самия човек е имало много малко. Може би някакви си 3-4 века. Също така изобилието от диви стада в някои региони е дало възможност на хората да влязат в по-траен и близък контакт с тях. Стоейки по няколко години на едно място предците ни са могли да наблъдават по-отблизо и по-детайлно живота. Изобилието ги е направило по-спокойни и по-отворени за промени. По тази причина те не са убивали някои от животните или малките им, а са ги запазвали за после. Така в някой следващ момент са разбрали, че дивите кози и овце, които са хванали могат да бъдат развъждани. Периодът пак е бил голям – няколко века, но накрая е имало промяна. Същото се е случвало и с малките вълчета, които хората са вземали и не са убивали по една или друга причина. А в последствие привързаността си е казала своето.

              И така вследствие на хиляди и хиляди опити, провали и грешки и в течение на много векове хората първо в един, а  после и в други региони са успели да открият ключа към изобилието, което са могли да контролират. Първият регион, където се счита че е отгледано първото житно зърно е т.нар. Близък Изток - районът на Палестина, Южна Турция, Сирия и Ирак. Именно там климатът е предлагал най-голямо изобилие от храна  и всякакви други благоприятни условия за живот – топъл климат, езера с прясна вода, относително равнинна местност, която е нито прекалено плоска, нито е с големи, трудни за преодоляване височини.    

           Интересно е, че този процес започва именно на фона на характеристиката на съзвездие Дева, чийто символ е жена с житен клас в ръка. Това е звездно струпване, което има главно въздействие върху бита на хората, храната и здравето. Именно по време на влиянието на Дева се променя не само климатът, но и мисленето на една част от хората, което довежда до съществени и дългосрочни промени в цялата история. Новите тенденции изменят основно храненето, битовите навици и здравословното състояние на човечеството. Хората бавно започват да преминават към по-уседнал и богат начин на живот, като същевременно усвояват все нови и нови територии на планетата Земя. 

 

 

                                                   СЪЗВЕЗДИЕ   ДЕВА

    

 

                Съзвездие Дева е видимо от северното полукълбо и както всички останали зодиакални съзвездия влияе основно върху събитията в Северното полукълбо. Интересен факт, като се има пред вид че повече значителни събития, включително и земеделската революция са станали именно там. В Австралия например отглеждането на растения и опитомяването на животни никога не случва преди идването на белия човек. Подобни са процесите и в Южна Африка и Южна Америка. Там новите тенденции настъпват под влияние  на други цивилизации и общности, дошли от север. 

                  В съзвездието видимост имат около 100 звезди, като най-ярката от тях е Спика, която е със светимост 2000 пъти по-голяма от на Слънцето. Тя е синьо-бяла звезда от първа звездна величина. Намира се на 260 светлинни години от нас и името и означава житен клас.

                 В съзвездие Дева се намира най-големият галактичен куп във Вселената – около 2500 галактики. Отстои на 65 милиона светлинни години от нас. Като централната му галактика М87 е най-масивният обект във Вселената. Всички знаят, че в астрологията Дева е земно, материално съзвездие, което има отношение към изграждането и изучаването на веществата. Нещо, което има доста точно съответствие на небето.

               Освен най-масивните обекти във Вселената в Дева се намира и галактиката Абел 1835, която е най-далечно наблюдаваната галактика от нас. Анализът от инфрачервеното наблюдение сочи, че тя е на растояние повече от 13 милиарда години. Т.е светлинната информация, която пристига от нея е много близка до информацията по време на Големия Взрив и до информацията от първата вълна на звездообразуването. Всичко това доказва земното, веществообразувателно въздействие на съзвездието и влиянието му в това направление към всеки обект на земята. 

                В съзвездие Дева са и първите данни за открита тъмна материя. Съобщението е от университета в Кардиф. Тъмната материя се характеризира с огромна маса с огромна гравитационна мощ и чудовищна скорост на движение. Поради това учените предполагат и наличието на друг, неизвестен източник на гравитация. Обектът е на 50 милиона светлини години от нас. 

              На тази основна база се изграждат и другите характеристики на съзвездието  в  астрологията. Привързаността към материалното, желанието отделните обекти да бъдат изучени, разбрани, класифицирани и обработени е типично за хората, подвластни на влиянията на това съзвездие. Точно на тази база в епохата на Дева е осъществена и земеделската и скотовъдна революция. Именно способността на хората да наблюдават природата, да отбелязват всяка подробност и да свързват отделните части ги карат да посеят първото зърно и да отгледат първото животно до себе си. Така човек прави първите си стъпки към контрол над околната среда и към разбирането на процесите в нея. Затова и до днес съзвездието има въздействие върху научната работа в лабораториите, институтите и университетите. Върху всички, които анализират и изучават физичните, химични и биологични процеси.

             В този смисъл влиянието на съзведието дава възможност на хората да правят нови открития, да разнообразяват храненето си, да създават нови химични съединения, да селектират нови животински видове.

             Дева въздейства и върху преработвателните органи в човешкия организъм. Знаем, че тя управлява чревната система и процесите на усвояване и разграждане на храната..

              А това напълно съвпада с информационното – вълното и въздействие.

                  - мощно струпване на материя

                  - информация за образуването на първото вещество във Вселената

                  -наличие на тъмна материя, която осъществява процеси на привличане, трупане и обработка на материя и промяната и в различни качествени състояния.

               Последното е толкова  видно от характеристиката на съзвездието, че именно областта на корема се счита за мястото на ада в човека, за най-материалната, тежка и обременителна част. Желанието да ядем е първично и определя много от постъпките ни, както откривателството и любопитството ни, така и стремежа ни да се запасяваме, да преяждаме е да се преусигуряваме с енергия. Този стремеж именно ни е накарал сами и да произведем първата си храна, откривайки малката подробност как падналото от храната ни зрънце пониква след време. 

                  В чревната система се извършва и работата по резорбацията и преработката на храната в организма. Точно чревните жлези произвеждат храносмилателни ензими, които влизат в състава на чревния сок и извършват разграждането, групирането и разпределенето на веществата. И всичко това се подчинява на непрекъснатия цикъл на промяна – влизане на веществата, разграждане, насочване, изпразване и пак отново.

              И сега, когато Слънцето преминава на фона на Дева природата е в своя апогей на изобилие – събиране на реколтата, трупане на запасите, обработка и разпределение на храните. Каква пълна аналогия с това, което става и в чревната система, подвластна на същото вълново въздействие..

              Интересно е, че точно когато пролетната равноденствена точка преди почти 11 000г.пр.Р.Хр. е преминавала през това съзведие е започнала неолитната революция на съвременната цивилизация,свързана със земеделието и уседналия начин на  живот. Това изцяло променя храненето, навиците и здравето на човечеството.

             Земеделските култури преработват до неузнаваемост храните, готвят, складират, разпределят, класифицират и непрестанно променят и обогатяват видовете храна.

             Земеделските култура са по-богати, материални, улегнали, имат способността да трупат материя – къщи, земя, храна, дрехи, стада и т.н..

            Те определено са по-интелигентни – Дева има пряко отношение към анализаторските способности на хората.

             Само за 11.000г. земеделските общества създават цивилизация, която преобразува самата планета.

             Хората от около милион души тогава, сега 13 хиляди години по-късно вече прехвърлят седем милиарда.

             През това време са натрупани огромни материални блага, храните на практика са достатъчно, макар и недобре разпределени, хората доминират живота на планетата.

             Има огромно разнообразие от растителни и животински видове.

             Възникват съвременните болести, в основата на които стои свръхконцентрацията на хора, обездвижването и преяждането. Свръхконсумацията е един от основните проблеми на съвременния човек. То пък е пряк резултат от многобройните страхове на човека в несигурния му материален свят.

            Ние се презапасваме тотално – някои с килограми, други с къщи, имоти, дрехи, фирми. Всичко това обаче е започнало преди 11.000 години с неолитната земеделска революция. Трупането, преяждането, презадоволяването е и обратната страна на съзвездие Дева – тъмната материя, която привлича и трансформира всичко.

               Всеизвестно е, че в астрологията Дева въздейства върху болестите. Наистина почти всички съвременни заболявания датират точно от епохата на влиянията на това зодиакално съзвездие – острите инфекциозни заоблявания, отравянията, сърдечните и белодробни болести.

             В условия на уседналост и струпване на много хора се благоприятстват епидемиите, отравянията. Уседналият начин на животи и претоварването с въглехидрати – житни и оризови култура води до влошаване състоянието на артериите и до възникване на сърдечни и храносмилателни заболявания.

             Преди хората са живеели в условия на по-голяма физическа динамика и са страдали предимно от травми и инциденти. Били са физически по-едри, по-набити и здрави. Костната система е била добре развита и плътна. Малките групи на практика изключват епидемиите в по-големи мащаби.

              След появата на земеделието нещата се променят – хората стават по-дребни, с по-малки кости, с лошо състояние на артиериите и храносмилателната система. Археолозите толкова са свикнали с тази разлика в здравословното състояние на на земеделците и ловците, че квалифицират занятието на хората по състоянието на техните кости и зъби.

              Затова Дева управлява болестите. Струпването на много материя означава автоматично  и повече страдания.

              Същевременно в това време започва по-усилено да се стимулира мисленото. Земеделската дейност е епохално откритие в човешката история. Уседналият начин на живот и повечото материални блага дават възможност за по-бързо развитие на умствените възможности. По-голямата физическа сила и издържливост се замества с по-гъвкав и по-практичен ум. Така въздействието на това съзвездие води до промени в мисленето на хората, до развиване на способността им за анализ и по-голямото им желание да проникнат до тайните на природата.  

 

 

                              ЗЕМЯТА , ПЛАНЕТАТА ПОЕМАЩА ВЛИЯНИЕТО

                                                       НА  СЪЗВЕЗДИЕ  НА  ДЕВА

 

 

              Земята е третата планета от Слънчевата система и се намира в т.нар.вътрешен кръг. И тъй като всяко тяло в нашата система е създадено от пояса даващ живот (Зодиака), то и тя трябва да бъде формирана от някое от тези звездни ступвания.  И макар това, което ще проследим е в протворечие с повечето теории в астрологията, то има своята зведна логика. А принципът е „Както горе, така и долу.”

              Земята, подобно на съзведието Дева е най-плътната планета в системата. В Дева пък се намира най-голямото струпване на галактики и най-масивните звездни обекти. Земята притежава най-голямото разнообразие на химически елементи, има силно магнитно поле, атмосфера и вода, както в твърдо, така и в течно и в газообразно състояние. На Земята има разнообразна биосфера, състояща се милиарди растителни и животниски видове. С една дума няма по-богата и по-сложна планета в слънчевата система. Всичко тук е свръхплътно, изобилно и пренаселено. Точно както в Дева.

              И както съзвездието на Дева ни дава информация за веществообразуването в началните етапи на създаването на Вселената, така и на Земята под въздействие на човешката дейност природните форми се разнообразяват.

              И както в Дева вече е открита тъмна материя, която привлича всичко наоколо, така и подобни процеси има и на земята, чрез дейността на хората. Човечеството потребява огромните ресурси на планетата, обръщайки вече поглед и към съседите – Луната, Марс, Венера. Като се има предвид човешката природа цялата Слънчева система се разглежда като евентуален ресурс за бъдещата дейност на хората.

            Земята също като Дева има способността да трансформира веществата, да  трупа, преобръща и преразпределя ресурсите си. Климатът на планетата е динамичен, има ясно открояващите се четири сезона, бушуват бури и ураганни ветрове, има изявена вулканична дейност. Разнообразието се крие и в състава и в слоевете на планетата. Ядрото е с много по-голяма плътност от тази на мантията и кората вероятно се състои от разтопени течни метали и главно желязо. В горната част има хидросферата, факт уникален за цялата слънчева система, а над нея се намира атмосферата, която съдържа 78% азот, 21% кислород, водни пари и въглероден диоксид.  Активната вулканична дейност постоянно изтласква разтопена лава на повърхността, а земните плочи се движат върху магмата. 

             Температурата на Земята е относително постоянна, като средните и стойности са около 10 градуса. Земята има ледени шапки, но те задържат само около 7% от водата.

            Поради многообразната биосфера на планетата тук са разпространени и много болести. Невижданото количество микроорганизми при взаимодействието си с останалите живи същества довежда до изключително разнообразие от заболявания. С една дума факторите на самата планета определят заболеваемостта, начина на хранене и живот на организмите върху нея.   

            Странното е, че в астрологията съзвездието на Дева се свързва повече с планетата Меркурий. Смята се, че тя е поела въздействията му и тя влияе на човечеството и отделния човек по един подобен начин. Но на практика Муркурий не е свързан пряко с начина на живот, с хранителните навици и заболяванията на хората, тъй като на планетата няма подобни характеристики. Тя просто е почти толкова плътна като Земята и има подобен строеж. Разбира се, близостта и със Слънцето определя и много други особености.                                                                                                           

            При Меркурий основното е менталността, комуникацията, раздвоението между Дух и материя, каето ще разгледаме в съзвездието на Близнаци, чийто въздействия е поел. При него температурите са крайни от плюс 430 градуса до минус 180, вижда се сутрин и вечер, създавайки илюзията за две тела, обикаля най-бързо около слънцето, но се върти изключително бавно около себе си. Няма атмосфера, а магнитното му поле е изключително слабо. Осеян е с огромни кратери и с остри стръмнини. Все характеристики, които не са много сходни с тези на зодиакалното съзвездие Дева, но са напълно в съзвучие с двойнствените Близнаци..    

             А и въпросът, чии въздействия е поела Земята при формирането си ще остане открит. И ако съзвездие Рак формира Луната при нейното отделяне от Земята, то очевидно най-близкото от 12-те съзвездия до характеристиката на Земята е Дева, още повече че дори нейния символ е жена с крила и класове жито в ръка. 

             Знаем, че Рак въздейства върху стомаха и храненето в човека, а Дева върху чревната система и усвояването. И ако Луната и Земята правят двойна система, не е ли естествено Дева със своята най-голяма плътност и разнообразие от форми да е действала в далечината на времето при създаването на нашата Земя.  А и червата не са толкова пряко свързани с белия дроб, който е под влиянието на Меркурий и Близнаци.

             Крайно време е да се разбере, че астрологията не е застинало знание някъде от края на съществуването на Египет преди 2000 години, а наука, в която на физически план астрономията е основа и закон. Какво иначе би означавала основната сентенция  „Както горе, така и долу.” Всичко горе се движи и променя непрестанно, следователно и долу трябва да бъде така. В този смисъл трябва да погледнем по–реалистично на небето над нас.

           




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979325
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019