Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 14:01 - След поредния спонсориран от данъкоплатеца Шри Рави у нас... искам да Ви припомня какво е Йога – стойка с краката нагоре. България има дълг към Бога!
Автор: silvaantonydon Категория: Други   
Прочетен: 6130 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 27.05.2012 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Йога – стойка с краката нагоре.

България има дълг към Бога!

Силва Дончева © www.astrolog.tk

Съвременният човек слабо осъзнава, че живее не в свят на материя, а в свят на информация. Ние сме потопени в непрестанни взаимодействия на различни видими и невидими обекти, които ни обливат, потапят и изпълват със своята информация. Според естеството на тази информация ние живеем по едни или друг начин; съзнателно или несъзнателно. Една част от информационното поле отхвърляме, друга преработваме, трета материализираме в по-сгъстени обекти, които още дълго излъчват своята информация. Така са изградени и нашите тела. Те са съвкупност от определена информация, която комуникира непрестанно с другите информационните системи. 

         Развитието на човечеството минава през определени стадии и всеки човек или народ се намира на определена степен на развитие, с което трябва да се съобразява.

         Има два големи етапа в развитието – ИНВОЛЮЦИЯ И ЕВОЛЮЦИЯ.

         ИНВОЛЮЦИЯТА е периодът на слизане на Духа в материята, движението надолу, от Центъра към периферията. В този етап човек живее, поемайки информация главно от подсъзнанието. Започва оформянето на съзнанието, което е изгражда човешкия ум. След това започва и израстването на „Аза”, на самосъзнанието, което доразвива човешкия ум.

         В определен етап нещата се обръщат и започва етапът на ЕВОЛЮЦИЯТА, т.е на движението от периферията към Центъра, на възвръщането на човешкия Дух към Бог. Еволюцията е етапът, в който човек ще развие свръхсъзнание и ще започне да работи като душа, като напълно развито ментално същество с Космическо съзнание. Тогава той ще може да разчита всички послания на света около себе си напълно съзнателно, ще има възможността истински да твори.

         Има обаче една подробност в този процес, за който християните и най-вече българите не са наясно.

         Етапът на ЕВОЛЮЦИЯ исторически е поставен с идването  и служението на Иисус Христос преди 2000г. Затова Словото Му е единствената врата нагоре, към Центъра, към Бога и към осъзнаването на човек като душа.

         Да, Бог е един, но той изпраща Своите послания в различни епохи по-различни начини и главно според нивото на развитие на хората. Така, както един Учител се съобразява с възрастта и възможностите на своите ученици. Словото Божие винаги вярно, но и многостранно и различно за всяка раса. То отговаря на съответни етапи от развитието на всеки народ. В този смисъл има нации, които са по-напреднали и те трябва да дърпат останалите хора напред. Те са длъжни да бъдат пример на милосърдие и толерантност.

         Християните имат мисията да въведат етапа на ЕВОЛЮЦИЯТА. Това е тяхната отговорност към Бог. Чрез тях Словото Божие /информацията/ за най-високия етап от историята трябва да достигне до всички.

         В този смисъл е нежелателно премесването на информация и практика, която води до изграждането на свръхсъзнание, с информация, която е била дадена на други народи, в много по-стар етап на развитие и която е имала други цели. Ученията, философията и религиите на древния Изток и Индия са ИНВОЛЮЦИОННИ, т.е те са дадени по време на слизането на човешкия дух към земята. Тези учения са ценни и съхранени, но не и актуални в епоха на Водолей и 2000г. след идването на Христос. Те са вече стари.

         Йога методът не е подходящ за европееца и за християнина. Обратно, мисия на християнина е по-плавен и мек начин /не колонизаторски и господарски/ да убеди индиеца да стане християнин. Защото не може петокласникът да се върне в първи клас. И ако това се случва, това означава, че той  е бил двойкаджия. 

         В България нещата са още по-сериозни. Словото на Учителя, което бе дадено за развитието на шестата раса, която е именно расата, носител на изграждането на свръхсъзнанието, е изнесено точно тук и то на български език. Ние имаме привилегията да четем Словото Божие на родния си език и азбука, която затова е свещена и създадена по определен молитвен начин. Затова ние имаме дълг към Бога. И ако не го изпълняваме нещата ще са от страшни по-страшни. Гърците са много по-добре. Те имат дългове само към банки, нищо повече.

         Целта на човека е да излезе от животинското си състояние, от кармичния кръг на Зодиака. Той трябва да преодолее агресивността на Овена, алчността на Телеца, жестокостта и себичността на Лъва, ината и мнителността на Козирога, отмъстителността и коварството на Скорпиона, двуличието и мързела на Риби и т.н. и т.н. И пътят за това е единствено изучаването и прилагането на христовото учение.   

         Затова човек трябва да смени информационните си системи. Но това няма как да стане, ако не мисли в правилната посока и не осъзнае, че именно в изпълнение волята на Бог е силата на неговата душа.

         Паневритимията е директен начин за общуване с недвидимия свят. Има няколко съществени неща, които я отличава от йога, ци-гун, рейки и всички онези стари и ненужни за християнина практики.

         В Паневритмията се пее във възхвала на Бога. Всичко в нея утвърждава, че  човек е именно син Божий и е време да разбере това. Той трябва да мисли, да живее и да се радва в Бога. Ето малък откъс от дългия и текст:

„Всеки хубав Божий ден дишам радост и живот и ликът ми е засмен, че обича мен Господ….  и гласът любим Христов шепне в моето сърце. Крепко, смело ти живей и помагай на света, В песни радостни възпей ти на Бога любовта, наш Баща любим и свят и на вси души познат.”

         При добронамерено отношение чрез Паневритмията се постига единение с Невидимия свят, привличат се информационни влияния, които тласкат човека нагоре, осъществява се комуникация с нивата на душата. Това е измолване на идването на Светият Дух на земята – небесна евхаристия.

Танцът на Паневритмията се изпълнява по двойки, разположени в голям кръг, като най-добре е те да са 72. Това е колективна медитация в пълно съзнание, без всякакъв стремеж за изключване на която и да е било част от човешкото същество. По време на изпълнението трябва да е постигне сложна хармония на много вътрешни нива, както в самия човек, така и естествен синхрон с останалите хора. Налице е съчетание между музикални инструменти, човешки гласове, определен текст и синхронизиран танц. Това е едно много сложно занимание, което изисква голяма концентрация и разбиране какво точно се прави.

         Всяко движение  е символ само по себе си и води до определени резултати. Дори такава малка подробност като неволното разтваряне на пръстите на ръката, моментално променя ситуацията и вместо послание за мир, изпраща призив за война. Когато ръката се издига за поздрав пръстите трябва да бъдат събрани, защото само това означава мир и единство. Също така неволно изпънатата напред ръка под ъгъл 45 също образува острие и съответно означава война. И обратно, свитата под същия ъгъл ръка вече означава мир и мекота. И това са много малки детайли от сложния танц на Паневритмията….

 

Във връзка с това не случайно поздравите на римските легиони към императора са с опънати като струни напред ръце под ъгъл от 45 градуса. Това е и символа на бог Марс, олицетворението на войната. Така легионът е готов за кръв. Този поздрав е аналогичен и с поздрава на нацистите към фюрера и това е също недвусмислен призив за война, особено когато се прави от няколко хиляди мъже, маршеруващи в правоъгълни блокове – символ на материята.

         Символът на Божественото, на Слънцето и на мирът е кръгът.

         По тази причина и беседите на Учителя, като Слово то Божие не трябва да се коригират по никакъв начин или да се преразказват фриволно, защото това е информация от най-висш план и тя въздейства по точно определен начин, носейки мир и хармония.

         Учителят казва още през 30-те години: „Не слушате това, което Аз ви казвам, а вярвате на това, което другите са казали преди хиляди години за едно друго човечество. Има много начини, методи, с които йогите си служат, но ако не ги разбере човек, той може съвършено да се осакати. Аз давам методи с най-малки рискове за човешкия ум.Те са методи на живота, методи на Разумната Природа. Методите, обаче на йогите са свързани с големи рискове и те не са пригодени за физическото тяло на европееца. Запомнете това добре.”

         Какви са инволюционните символи в йога? Някои от основните асани са с имена на животни, например – риба, кобра. Нима искаме да приемаме животинска информация в нас? Човек не може и не трябва да събужда в себе си нито рибата, нито кобрата. Това в астрологията е свързано със знаците на Риби и Скорпион. Те носят най-древните, най-кармичните и най-тежките влияния на зодиака. Риби, Скорпион и Рак, които символизират водния тригон, са израз на най-низшата част от животинското царство и отработването на техните влияния е най-трудно в един хороскоп.

         Много от основните асани са обърнати; човек стои с главата надолу. Това е недопустимо. Това е посоката на неподвижния път на Зодиака, т.е на този който слиза от Овен към Риби; от главата към краката. Пътят на положителната /дихармата/ съдба е обратният, изразен е в движението от Риби към Овен, т.е от краката към главата и е свързан с подвижният зодиак от небесните съзвездия. Главата на човек не трябва да се обръща надолу, тя винаги трябва да бъде изправена, с поглед напред и с постоянна мисъл към Бога.

         В йога обаче самите асани са наричани с обратна символика – навеждащи напред, навеждащи назад и съответно обърнати пози. Има и увиващи се, което показва, че човек се затваря в себе си, изолира се и затваря очи, опитва се да влезе в неяснотата на подсъзнанието, а не в светлината и разумността на свръхсъзнанието. Човек трябва да се научи да медитира постоянно  и в пълно съзнание и отворени очи.

         Освен това в йога практиката няма песни. Животните ръмжат и си пазят територията, човек говори и се учи да общува със света, а ангелите пеят и така работят за Бога.

         Човек е разумна същност и затова трябва да анализира информацията от всяко нещо, което го заобикаля.

         Когато се яде плод, това е добре. Плодът носи информация за завършено развитие, за зрялост, за височина /дърветата са високи/, за слънце, за живот.  

Обратно, когато се яде агнешко месо, това внася в човешкото тяло и съзнание информация за убито младо кротко същество, което не  довършило развитието си. Приемаме в себе си болката, смъртта, раздялата. Изграждаме в себе си инфантилност, недоразвитост, приличаме възможността за раздяла с близките си. Така постепенно самите ние ставаме жертвени агнета на една по-голяма система, защото съвсем не сме върхът на хранителната верига.   

         И традицията от минали и безпросветни времена вече не ни извинява, защото вече знаем много.

         Когато казваме молитва или четем Словото Божие ние директно според силата и чистотата на намеренията си, комуникираме с най-високите нива на Всемира. Така ние поддържаме и съхраняваме най-съкровената част от себе си, изпълвайки я с плодовете на Духа, за да можем един ден да се осъзнаваме и действаме като души.                                                                                                  Затова не е маловажно да знаем с какво, как и за колко време „храним”, образно казано, душата си.

         Българите имаме уникална привилегия да четем Словото Божие в оригинал. Затова за нас е престъпление връщането назад и предателството към най-свещеното, което притежаваме. И, когато страдаме и сме слуги на останалите и никой не ни зачита, да си припомним, че имаме дълг и служба към Бога.

         Не трябва да се обърква и истинското християнство с църковната институция. Отдавна връзката помежду им е скъсана. Православната църква, подобно на еврейските свещеници преди 2000г., не позна Бога и през 1919г. Го отлъчи от себе си.   

         Нейното поведение обаче не оправдава българите, защото в края на краищата отговорността е обща.

         Още по-неприятно е положението за онези, които изоставят по принцип идеята за християнството и се връщат хилядолетия назад практикувайки йога, рейки, ци-гун и повлияните от тези практики и учения модерни западни школи от рода на Ню ейдж движението и много други. 

         Добре е и да помним, че Людмила Живкова плати с живота си за допускането на Агни йога, на тибетски лозунги, както и на влиянията на теософите, които са представители на черната ложа на Индия, в България.

         А първото условие, за да промениш себе си, е да бъдеш верен на вярата си. 

 

 

 

 

Силва Дончева © www.astrolog.tk




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. kostadin - Мислиш ли, че нещата се опростяват ...
29.05.2012 19:17
Мислиш ли ,че нещата се опростяват когато вкарваш информацията,като начало на всичко

Против животинските названия на азаните си ,а какво ще правиш с знаците в астрологията.Може би искаш да ни кажеш ,че и те ни връщат към животинското.
Защо не оставиш книгите на Дънов да говорят За разлика от Христос той е написъл доста неща.При това известно ли ти е ,че йогите го признават за един от учителите в бялите братства.
Някъде можеш ли да покажеш текст от Дънов в който говори против йогизма?
цитирай
2. silvaantonydon - за животинското състояние и зодиака
30.05.2012 08:38
Учителят коментира често източните учения на Изгрева, тъй като много от учениците му се занимават с тях и издават книги, напремер "Агни йога", "Боин ра", издаването, на които той изрично забранява. Коментира връзките на Лулчев с Мория и използването на негови снимки даже като опит да бъде разрушен Изгревът. Всички тези данни са в "Изгревът на Бялото братство",т.1, 1993г.,също така във връзка с дишането на йогите; Боан Боев,Житно зърно", от 1941г., Налице е в Интернет. Учителят казва на брат Никола Нанков, който посещава кръжоци на теософите."Ти едновременно посещаваш две места, две различни Школи. Ту си при едната, туси при другата. Двете имат различни силови полета и като посещаваш и двете едовременно, тези силови полета и техните окръжностисе пресичат у тебе. Това е причината за твоето главоболие. И това ще те разруши. И затова трябва да избереш и да напуснеш една от двете школи. Или ще отидеш при тях, или ще останеш тук при Мен.Имаш право на избор."
Във връзка с Втората световна война, той говори, че една от причините за нея е отмъщението на Черната ложа на Индия за колониалната политика.
Адепти на Бялата ложа на Индия идват да се учат при Него. За техните учения Той казва, че са методи на Бялото братство от предишни времена, но са много трудни и непостижими за белия човек. Във връзка с това той казва, че в Школата на Изгрева са най-добрите методи и най-прекия път. Това е учение за Еволюцията /християнството/, която той непрестанно обяснява в двата окултни класа.
Що се отнася до Зодиака, той е Кармичният кръг и за да се излезе от него и да спрат непрестанните прераждания, мъка и болка и човек да получи спасение и особождение той трябва да преоодлее в себе си всичко животинско. Животинските качества са несъвместими с идеята за Шестата раса и бъдещето ангелско състояние на човечеството. А що се отнася до знаците, които са свързани и със съзвездията, те се ръководят от архангели. Дълбоката им същност е доста по-възвишена, както и вътрешните им имена.
цитирай
3. silvaantonydon - Ние сме против преобладаващото ...
30.05.2012 12:37
Ние сме против преобладаващото влияние на човешкия и животинския елемент, който иска да завземе място от Божестевния елемент.... Днес всички хора са поставени в затвор и задачата е да се освободят от този затвор
Акордиране на човешката душа.т.3 "Епоха на обнова"
цитирай
4. solaire - Конкретен въпрос към Силва Дончева
02.06.2012 21:34
по повод на думите:
"..Също така неволно изпънатата напред ръка под ъгъл 45 също образува острие и съответно означава война... "
Упражнението "Аум" как би следвало да се изпълнява? Аз го правя с изпъната ръка под ъгъл от 45 градуса.
цитирай
5. silvaantonydon - Конкретно за тази част няма архивни кадри от преди, но има от друго упражнение от ...
02.06.2012 23:07
...40-те год на миналия век. Вижте Учителя и ще видите как се играе. Вероятно ще забележите, че Той играе "Подвижност" както за съжаление въобще не се играе в днешно време, като не обръща тялото Си настрана, а само ръцете. Това се греши от всички. Дори на архивните кадри се вижда как Той играе по един начин, а в кръга, който сякаш не Го виждат - играят по друг. Неговите ръце са свити, а на част от учениците са изпънати. Също така погледнете и Ина Дойнова, която преподава Паневритмия. Нейните ръце винаги са свити.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976230
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019