Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2016 17:32 - Ако не си „професионален трол“ избягвай коментарите
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 8976 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 04.09.2016 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ако не си „професионален трол“ избягвай коментарите
Силва Дончева
© 

 

Как масовото участието на хората  в обсъждания и даването на  пресилени емоционални оценки за нещата в живота се превръща в мощна черна автомагия.

Аз, като човек, който знае много добре силата на думите, поради огромния ми опит в създаването, популяризирането и практикуването на Вербална хомеопатия, винаги съм се удивлявала как хората умеят сами да се нараняват и унищожават и чрез думите си. За това обаче не се говори, а трябва.

Ако предложиш например на един човек да си каже няколко пъти думата смърт, или да изрече тази дума над чаша вода и след това да изпие водата, той не би го направил никога.

Същият човек обаче спокойно може да обижда, да наранява или да псува някого във форуми, пред приятелите си, пред роднини и  пред близки, на маса, дори сам със себе си. Понякога просто така, като принадлежност към народопсихология. Зловещите и ненавистнически думи са разхвърляни навсякъде. Без значение е дали наругания е Бойко Борисов, Пеевски или Иван Костов, друг някой политик, депутат, бизнесмен, журналист, артист, трафикант, престъпник или друга личност, позитивна или негативна.

Истината е, обаче че ако една дума казана на водата като „Арника монтана 200С“ може да предотврати насиняване по тялото след удар и да отнеме болката, каква е синината и болката, която нанасяме ежедневно на тялото си, псувайки някой друг човек в медийното пространство  или в реалния живот. Повярвайте ми като един от най-компетентните хора в това отношение (www.homeoverb.com) , тромбът всеки път е значителен, а това е неизбежен път към смъртта и то доброволно.

Говорейки отрицателно за някой друг без значение дали това, което говорим е вярно или не, дали човекът е виновен или не, ние се обвързваме енергийно с него. Ставаме като него по силата на енергийно-информацонно-емоционалното поле, което сами си създаваме и подхранваме. Дали знае или не знае за това охуленият се обръща срещу нас, защитава се или ако е знаещ обратно отразява към нас изреченото. Критиката и невъздържаността са вредни във всичките им форми поради чисто физически, енергийни причини. Затова е добре от десет пъти, когато искаме да кажем нещо лошо, поне в седем-осем да се въздържим.

Така емоционално и мисловно България и Светът всеки ден се пълни с нови и нови виртуално формирани и изопачени личности, които автоматично прикачат към собствените си съдби всички нарицателни имена, с които те самите обрисуват енергично, емоционално и неспирно управниците, другите медийно известни, но често непознати им хора. Това е спонтанно, но често е внимателно насочвано от „професионалните тролове“ – агенти на социалното инженерство. Доброволното и плиткоумно самоомагьосване в интернет форумите например е ежеминутно и пълно, защото то върви с невежеството, което за съжаление винаги е тотално. Когато наричаш някого „идиот“ (меко казано) ти ставаш също „идиот“. Така масово сами се набутваме все по-надолу и все по-надолу към мизерията, страданието и глупостта.

От друга страна, пак напомням нещо, което знае всеки историк. Политиците съответстват  на най-долната и широка част на обществената пирамида. За да промениш върха, трябва да промениш широката основа, т.е себе си. А това става само и единствено с правилни мисли и думи, с правилна музика и молитви, с целенасочено образование в духовна посока. Затова Бог винаги изпраща Учители, а не императори при човечеството. Всичко е в мисленето и знанието. Повечето хора обаче избират по-трудния път на невежеството.

А всъщност никой на никого не е виновен. Политиците не могат да бъдат виновни, че хората не си служат правилно с ума си, за да вземат съдбата в ръцете си и чакат все нещо от някого или от държавата. Човек е свързан с Бог, с Духа си, а политиците, т.нар. „елит“ са огледално отражение на собствената ни духовна нищета и отделеченост от първоизточника.

Необходим е ежеминутен разговор с Бога. Това важи особено за българите, защото именно в центъра на София е Божи гроб /градинката на Учителя/ и там е написано ясно и категорично какво трябва да се прави: „ В изпълнение волята на Бог е силата на човешката душа.“

Човешката мисъл не е даденост, тя е дар от Бога, затова трябва да се култивира, обучава и насочва ежеминутно. Тя трябва да излезе от хаоса на чувстването и спонтанните емоции, да се възпитава строго. А това става с молитва, благодарност към Бог за всичко, което получаваме в дар, прослава на името Му, духовна музика и духовни практики, дадени ни от Христос преди 2000г. и от Учителя в началото на епоха на Водолей през 1914г.       

Другото е повярвайте ми е път към инфаркта, който е символ на безлюбие.  Срещу него Арника монтана квантум сатис потенцио може да помага и профилактира, но нищо не може да помогне изцяло.

 Силва Дончева © 4.09.2016г






Гласувай:
6



1. sestra - Поздравления
04.09.2016 17:52
за този текст. Не разбрах само, от заглавието, професионалните тролове-хейтъри безнаказано ли обиждат и заплашват според Вас?
цитирай
2. milady - здравей сис ! усещам,къде си ;))
04.09.2016 19:02
sestra написа:
за този текст. Не разбрах само, от заглавието, професионалните тролове-хейтъри безнаказано ли обиждат и заплашват според Вас?


мога ли да добавя моето мнение тук..
Ако „професионално“ мразиш и обиждаш..
не е опасно за здравето :)
защото,предполага се ,имаш висока осъзнатост,
и не губиш емоционално-нервна енергия ( лууш )
точно поради тази „тънка разлика„ обещах да напиша нарочен Пост
по тази Тема..
ето това беше страхотно добър пример!

Благодаря на г-жа С.Дончева!
Успехи и много здраве !
цитирай
3. krumbelosvet - Благадарност и поздрави!
05.09.2016 08:45
Хейтърите в блога едва ли са повече от един на сто, но действат по правилото за кацата мед и лъжицата катран.
цитирай
4. dnecov - Хора всякакви
05.09.2016 10:34
едни не могат без да си кажат мнението, други не могат да си го кажат - защо да обобщаваме кой какъв е, след като всеки е своя Вселена, стремяща се към или бягаща от другите :)
цитирай
5. mihala - Хубаво написано, но тогава къде е ...
05.09.2016 11:38
Хубаво написано, но тогава къде е свободата на Духа и демокрацията? Проф.тролове знаят само да плюват, а не осъзнават,че са слуги на злото.Ако не си кажем мненията
може ли да се подобрява положението ни. От това следва,че няма Бог,според написаното.Бог насочва и корегира.
цитирай
6. podvodni - Мдааа, думата (уплътнена мисловна ...
05.09.2016 15:13
Мдааа, думата (уплътнена мисловна енергия) е сила многократно превишаваща и най-мощтното ядрено оръжие - И РЕЧЕ Бог да бъде ......
И понеже сме творение на Твореца и носим пълният негов потенциал, то, както се опита да ни каже Христос, ние сме богове. А едва ли Христос (сина человеческий, както сам се нарича) се е автоомагьосвал като е попържал търговците и свещениците в храма.
цитирай
7. lenalena - Отново Ви подкрепям и отново с две ...
05.09.2016 15:59
Отново Ви подкрепям и отново с две ръце се подписвам под Вербалната Хомеопатия! Изпитана на свой гръб - работи!

Колкото до троленето - ако го прави цял град - наистина е "забавно"!
На такава маса хора, програмирани - надумани, нищо не може да бъде обяснено.

Бог да им е на помощ!
цитирай
8. krumbelosvet - Класическият въпрос на Недялко Йорданов
08.09.2016 10:49
"Господи, кой ни наказа с тая безумна омраза" има конкретен отговор. Това е технологията на "цветните революции", която включва и електромагнитна обработка на цели райони, с ХАРП например, или с портативни предаватели за един площад.. Опитите да се имитират въздействията на магнитните бури, между които омраза и агресия, започват от 1940-та година, според Астрономическа Енциклопедия от 1980г.
Интересно, че през 1997г. прочетох за първи път и то от УКРАИНСКИ УЧЕНИ, че съществува "психотронно оръжие", което предизвиква "психофашизъм". Всеки ден го срещаме в блога и сиурно това оръжие е предизвиквало подскачането на иначе нормални хора и бсна омраза у уж християни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976181
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019