Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 23:07 - Астрология /специални методи и непубликувани формули от Вербалната хомеопатия/
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 3129 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.07.2016 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimage

Астрология

На 8 юли излиза книгата ми Астрология /специални методи и непубликувани формули от Вербалната хомеопатия/ В нея искам да споделя няколко неща, различни от повечето издания по тази интересна, а и предполагам важна за много хора тема.

На първо място се опитвам да въведа повече мир между астрономия и астрология. Примерните звезни карти, които се разглеждат в книгата, като тези на Адолф Хитлер, Джон Кенеди, Зигмунд Фройд или на Джон Ленън,  са изградени от два зодиака: видимия, подвижен, сидерален /звезден/ зодиак и невидимия, неподвижен, тропически зодиак. Това разбира се, прави нещата по-сложни, но и същевременно обяснява много повече от ситуациите в живота им. Всъщност това е реалност за всички хора.

Ние сме под въздействие на  зодиакалните съзвездия, които не съвпадат със зодиакалните знаци.  На практика Слънцето поема влиянията на съзвездията и пречупвайки ги през себе си, ги препраща към знаците на зодиака, които са виртуалните, недвидими врати към земята. Повечето хора обаче не знаят, на фона на кое съзвездие се намира Слънцето, както и останалите планети и позиции от звездната им карта в момента на тяхното раждане. Така това влияние не се отчита. Например родените под знака на Лъв не отчитат огромнотго влияние на съзведие Рак, което се намира всъщност зад Слънцето им. По същата причина и родените под знака на Овен не отчитат влиянието на съзвездие Риби, което обгръща тяхното Слънце.

Истината за този приоритет е загубена преди повече от 2000 години.  Древните са правели тази разлика. Те са работили поне с два зодиака, защото всъщност се говори за шест.

На второ място съм се опитала да обясня, че всичко в астрологията има своето астрономическо съответствие, защото на практика АСТРОНОМИЯ и АСТРОЛОГИЯ са една и съща наука.Така е било преди 2000 г., така е и днес. Защо иначе основният принцип на астрологията е: „Както Горе, така и долу”. Слънцето и планетите са подвластни на зодиакалните СЪЗВЕЗДИЯ и като такива носят техните характеристики. В традиционната астрология те се разглеждат единствено като „господари” или „управители” на зодиакални ЗНАЦИ, което е само половината от истината, защото истинската им природа идва от могъщите съзвездия и те им съответстват.

На трето място съм се опитала да обясня, че макар науката да се стреми към обективност и безпристрастност, на практика най-важното е самият човек и неговите възприятия. В този смисъл Астрологията приема за центъра на света отделния човек, т.е тя е ХОМОцентрична и в нейния център е всеки отделен човек и енергийните полета, които се стичат към него в момента на неговото раждане. Затова споровете относно геоцентричността и хелиоцентричността в астрологията нямат никакво значение. В астрологията е приет принципът на наблюдението, който е в съответствие с общата теория на относителността. (важен е наблюдателят).

Именно затова и една от главите в тази книга се нарича, „Звездите ни влияят, но и ние на тях”.

На четвърто място в книгата разказвам за могъщото въздействие на звездните влияния върху човешката история.В този смисъл става напълно ясно, че тя определя и целта на човешкото развитие, а именно да ни изведе от безкрайния кармичен /Еклиптика – Зодиак/ кръг  на преражданията и страданията. Човешката история всъщност е основното доказателство за огромното въздействие на зодиакалните съзвездия и тяхната неотменимост.

На следващо място се разглеждат и редица методи и подходи как да бъде разбрана и осмислена природата на звездните влияния, както и възможността да се реагира на тях през призмата на съответното ни духовно развитие. А то не е само лично, но е и обвързано със съответните духовни учители, които са различни за отделните народи и цивилизации и не винаги трябва да се смесват произволно.

А това е така, защото и тяхната поява и въздействие е точно определено от звездните влияния и се подчинява на определена велика цел.

 

В книгата са публикувани и нови формули във Вербалната хомеопатия. Хомеопатията има силен ефект върху невидимите тела на човека, затова тя е незаменима при проблеми, отразени в астрологическата карта. Вербалната хомеопатия може да бъде давана преди настъпването на тежък астрологичен аспект и така изпитанията на космоса, които задвижват вътрешния ни свят, да бъдат приети много по-леко и осмислено.

 

Така хомеопатията е разгледана през призмата на тежки позиции и аспекти в звездните карти на Марс, Сатурн, Плутон и съответно Слънцето, Луната, Асцендентът или Венера. Това е един съвсем различен поглед към астрологията и възможността да я разберем.  

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976007
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019