Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2016 12:47 - ХИРОН – планетата, която ни учи как да преобърнем животинското в нас.
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 9598 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 31.01.2016 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ХИРОН – планетата, която ни учи как да преобърнем животинското в нас.

Силва Дончева януари 2016


Хирон е планета, коато можем да охарактеризираме с две ясни думи – Учителя и Лечителя.

Планетата е открита на 1 ноември 1977г. и се определя като полуастероид, полукомета. Около него се забелязва газов облак, факт, който му придава облика на комета. Той обаче има доста нехарактерно за кометите поведение и на практика не се отдалечава от Слънчевата система.

От друга страна самото му поведение е доста странно. Той няма равномерното и предсказуемо движение около Слънцето като на останалите планети. В този смисъл той е доста подвижен и неравномерен. Това го прави свързан със знаците, съзвездията от подвижния кръст – Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Хирон е кръстен на кентавъра Хирон от древногръцката митология. Кентаврите са полуконе, полухора, което също ги прави двойнствени и с разнопосочни характеристики, съчетание между човешки и животински качества. Нещо характерно за знака, съзвездието на Стрелец.

В този смисъл въздействието на Хирон е проникнато от идеята за постепеното преминаване от животинската природа към разумното човешко поведение. Не случайно на гръцки неговото име означава „изкусна ръка“, а ръката е връзката между разумът и материалния свят, възможността умът да работи на физическото поле. Факт, който го обвързва със знака, съзвездието на Близнаци.

Хирон за разлика от другите кентаври, които са необуздани, невъздържани войнствени, груби и крайно арогантни, е възпитан, интелигентен и добър. При него очевадно преобладава човешката, ангелската същност. В този смисъл той е Учителя как да се премине от едната същност в другата, за да получим безсмъртие като ангелски същества. Той носи информацията как да излекуваме животинското в нас.

Той е Учител на герои, т.е на хора, побеждаващи своята животинска природа и жертвайки се за другите. Герои са тези, които в самоотвержена борба получават мястото си сред боговете. Хирон е учител как става това. Той е велик астролог и познава силите на звездите. Той свири на лира и познава силата на музиката, на магичните трептенията на ефира в светлина и звук. Той познава силата на лечителското изкуство, на билките и природните сили. Негов ученик е и Асклепий.

Хирон е приятел на Херкулес.

Херкулес е герой победил силите на Зодиака чрез своите 12 подвига, които съотвестват на 12-те знака, съзвездия. Херкулес побеждава своята животинска природа и така получава своето безсмъртие и се превръща в съзвездие Херкулес. Същото е и при Хирон, който след тежък и изпълнен с жертви и достойнство живот също получава своето достойно място на небето като съзвездие Центавър /Кентавър/. Той заменя своето безсмъртие, защото е син на Кронос /Сатурн - влиянието на съзвездие Козирог/ и океанидата Фелира /влиянието на Нептун и съзведие Риби/, за свободата на титана Прометей - символ на разума /огънят/, на онзи, който мисли предвиждайки, като вселенски принцип.

Затова информацията как човешкото може да надделее над животинското, е информацията за Хирон в собствените ни звездни карти. Той ни показва как да се измъкнем от кармата, закодирана в знака на Риби и да получим съвършенството на Девата /ангела в нас/.

Хирон има твърде неравномерно движение и това също разкрива неговата двойнствена и неспокойна природа. Планетата се движи най-бавно на фона на знака на Риби и особено в знака на Овен, зад който в момента също се намира по-голямата част от съзвездие Риби. Нептун е свързан със самото създаване на Хирон /неговата майка е океанидата Фелира/ и показва мястото на най-тежката карма, а Хирон показва как точно да стане развързването на възлите на съдбата, как да се излекуваме и как да се научим, как човешкото, разумът, връзката с Бога да победи в нас.

Такива аналогии имаме и в египетското мислене. Там всеки преминал след смъртта си благополучно през залата на съда на богиня Маат /Истината/ след смъртта си, става звезда на небето заедно с фараона /звездния Египет/.

Така целта на всеки човек е, учейки се и от ХИРОН да премине към своето звездно съществуване, към живот в разум и свобода. Затова Хирон е Лечителяи и Учителя, танцът между зодия, съзвездие Дева и зодия, съзвездие Риби, между човешкото и животинското, между абсолютният ред и чистота и хаоса на бездната и егоизма, опит да се съчетае в едно разумът и любовта, за да дойде Истината.

Откривайки Хирон през 1977г. явно навлизаме във време, когато ще можем да се научим на неговите умения и развием още по-мощно човешките си качества. Но тъй като Хирон е много подвижен, в епоха на Водолей някои ще се въздигнат и ще получат свободата си, но други напротив ще развият още по-силно животинското в себе си и могат да се сринат надолу. Трябва много да внимаваме, защото Хирон в големите амплитуди на Вдоолей може да ни хвърли и в едното или в другото направление. Затова трябва много, много да мислим, да превиждаме. Не случайно периодът около 1977г., когато е открита планетата полуастероид, полукомета, е доста спокоен и равновесен в историята. Той дава шанс за просветление.

Силва Дончева 2016г София



Гласувай:
6



1. django - Вие как стигнахте до идеята че има ...
31.01.2016 18:38
Вие как стигнахте до идеята че има животинско в нас? Ваша ли е или е на някой авторитет?
цитирай
2. born - Има няколко неща, които се явяват вопиюща измишльотина
01.02.2016 10:47
И тъй нареченото интердисциплинарно тълкуване на очевидни факти.
1. Такава планета в научния свят не същесътвува. Както и авторката си противоречи в характеристиките, които изтъква./Ако си е направила труда да прочете труда си/.
2. В астрологичен аспект допускането на свободни тълкувания е твърде манипулативно и субективно, но е твърде характерно и недопускащо други мнения и позиции, за което й е обърнал внимание и колегата в предходния коментар.
Спирам дотук, защото оборването на измишльотини води до дебилност.
Поздравявам авторката за фантазиите й и я съветвам да се позанимава наистина с научни познания, иначе излагацията й е сигурна и неминуема.
цитирай
3. silvaantonydon - Вие django и born като астолози....?
04.02.2016 21:55
Вие django и born като астролози моля да споделите Вашия опит - как тълкувате Хирон....?
цитирай
4. az143 - " Такава планета в научния ...
11.02.2016 10:25
" Такава планета в научния свят не същесътвува. " Освен науката нищо друго не съществува.Затова сме на Тоя хал:)))))) Каква ограниченост! Защо се ровите,губите време да четете такива статии тогава??????? Може би защото науката се е изчерпала и то не само по такива въпроси?????
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976157
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019