Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2014 12:02 - Диабетът и Вербалната хомеопатия
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 7721 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Диабетът и вербалната хомеопатия
Силва Дончева 2014г

Диабетът е сложно заболяване, което при различните хора е  и на различни фази.

В този смисъл приложението на Вербална хомеопатия също е на различни нива. 

Тъй като Диабет №2 често е свързан с определна наследственост, то при хора, които имат такова заболяване в рода си, Вербалната хомеопатия е изключително полезна за предотвратяване на отключването на заболяването. На практика в този случай ефектът е почти на 100% пълен. Превантивният прием на хомеопатия блокира отключването на заболяването.

В този случай е добре да се приемат препарати, свързани с подобряването на обмяната на веществата и контролиране на теглото.

Такива са: 1.Sulfur / сулфур/ като доста ефективно средство за хора, които преяждат, затлъстели са, злоупотребяват с алкохол. Това са дейни, физически издържливи,  общителни личности, обичащи да се веселят и да хапват и пийват. Често са червендалести, спонтанни в изявите си, имат логорея, пруваличават ситуациите в живота си,често са свръхоптимисти. Топло им е  и често имат кожни проблеми. Предраположени са към диабет, както и към чернодробни увреждания, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Добръ препарат за инсулинова резистеност.

2.Natrium sulfuricum /Натриум сулфурикум/ – това също често са пълни хора, които имат склонност да прекаляват с храната. Те обаче са по-бавни, отпуснати и лежерни. Обратно на Сулфур, те са песимистични и депресивни. За разлика от Сулфур са и по-бледи. Влошават се силно от влага и влажни помещения. Също имат кожни проблеми. Обичат ледени течности. Предразположени са към чернодробно-жлъчни неразположения и диабет. Този препарат при постоянен прием добре регулира работата на панкреаса, особено в началните етапи на диабет. Има и  силен превантивен ефект. Добръ препарат за инсулинова резистентност.

3.Аntimonium crudum /Антимониум крудум/ – това също са хора, склонни към преяждане, препълненост на стомаха и подуване. Те са червендалести, но пак за разлика от Сулфур са по-песимистични, нервни и раздразнителни. Не обичат топло, също имат кожни проблеми. Влияят се от фазите на Луната, доста са сантиментални и чувствителни, отпуснати. Предразположение са към проблеми с обмяната, имат чернодробнии стомашни неразположения.

4. Iris versicolor  /Ирис версиколор/– това е по-малко лекарство, което има насочено въздействие върху панкреаса и храносмилателната система и е незаменим при увреждания и възпалителни процеси там. Много добре се съчетава със Сулфур.     

5. Saccharum /Сахарум/ – много добър препарат за превенция, но и за развит диабет. Взема се във високи потенции от 200С нагоре. Тове е препарат, който освен че има влияние върху обмяната на захарите в организма, но е и със силно неврологично въздействие. Това е препарат, които има отношение към настъпващи парези в областта на крайниците. Това са физически  уморени и отпуснати хора, които обаче са активни чисто интелектуално и вербално. Имат будна и жива мисъл, но много слаба двигателна активност. Имат понякога чувството, че не могат да се мръднат.

6.Тhuya /Туя/– това е универсален прапарат за пречистване на организма. Това също често са пълни и дори затлъстели хора, особено в областта на корема. Те са по-скоро депресивни, оплакващи се, манипулативни хора. Имат постоянно хронични инфекции, слаба имунна система, реагират много чувствително на всякакъв тип замърсявания; химикали, ваксини, антибиотици, хормони, лекарства, замърсени храни.

Често диабетът се отключва при определени стресови ситуации; загуба на близък човек, загуба на работа или фалит, развод, раздяла, изгнание или емиграция.

При такива случаи е добре да се помисли за Ignatia amara /Игнация амара/, веднага след събитието, особено ако човек има предразположение към диабет или сърдечни заболявания в рода си. Ignatia, която се нарича и гробищно лекарство е необходима като спешна хомеопатия при всички по-драматични случаи от емоционален характер в живота на човек. Тя е нещо като емоционална Арника. Дългият и няколкомесечен  прием след трагичното събитие води до облекчване на състоянието и блокиране на отключването на заболявания от съречно-съдов характер, както и на диабет. Такива препарати има и за всякаква друга превенция.       

Разбира се, могат да се ползват и много други препарати, насочени към проблеми в  емоционалната сфера, както и комплексите за тази цел; депресивен синдром, тревога и безпокойство, бесъние.

При по-напреднали случаи на заболяването е добре да се приложат няколко комплекса; за неврологични проблеми; за проблеми в сърдечно-съдовата система -  високо кръвно и стенокардия; за катаракта. Задължителни са Phosphorus /Фосфорус/ и Аrnica mоntana /Арника монтана/, като приема е постоянен.

Разбира се, при лечение на диабет е необходимо да се прилагат и всички други мерки в съответствие с вида и степента на развитие на заболяването; двигателен и хранителен режим, както и инжектирането на инсулина при инсулинозависимите пациенти. Вербалната хомеопатия въздейства главно като сериозен фактор за забавяне на страничните ефекти от това сложно здравословно заболяване.











Гласувай:
3



1. homeo - Оле, отвори очички
18.11.2014 10:58
Вашите препоръки относно различни заболявания всъщност САМО ПРЕПИСВАТ ЕДНО КЪМ ЕДНО това, което се препоръчва при реалната, ХАНЕМАНОВА хомеопатия.


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979844
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019