Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2013 20:34 - Какво ще е детето ни? Мислите ни определят това
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 3599 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.08.2013 21:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

 

 

         Силва Дончева

         Сп. „BAZAR Harper’s” август 2013

 

В мистичните науки се счита, че мислите на човека са неговото бъдеще, чувствата му са свързани с настоящия миг, а това което вече е изградено са изкристализиралите ни минали идеи.

         Това в огромна степен е важно и в отношенията ни с нашите деца. Мисълта на майката още преди детето да се роди бавно оформя неговия характер, води до подбор на определени гени във всеки месец от бременността, изгражда първите му възприятия  и чувства. Така бъдещето му се оформя, още преди майка и дете да се познават физически.  Разбира се върху оформящия се зародиш въздействат и мислите  и чувствата и на другите важни роднини; бащата, бабите, дядовците, лелите и чичовците.

         Така постепенно мисъл след мисъл, чувство след чувство се стига до раждането. И в този момент се случва нещо много съществено; Слънцето, Луната и планетите  се фиксират в определен ред и показват същността на новия човек. От тук нататък трябва да се съобразяваме с това, защото то подлежи на много по-трудна отработка и промяна.

Ако родителят познава звездната карта на своето дете, той може да бъде много по-адекватен в подбора на методите си на възпитание и контакт със своето най-любимо същество. Всяко дете има уникален и неповторим характер, който се проявява на етапи. Астрологията  може да разкрие лесно тези стъпки в живота, да покаже качествата на човека и да посочи най-лесните пътища за развитие, дори да обедини хороскопите на родител  и дете.

         Астрологията бързо показва кой метод на обучение е най-полезен, кои са най-добрите качествата на детето и в коя сфера на знанието или на спорта трябва да бъде насочено, къде са трудните моменти и защо са се получили.

         Ако в звездната карта има някакъв по-съществен проблем, тогава именно от любовта, мислите и действията на родителите зависи всичко.

         Детският хороскоп много точно показва как детето възприема своята майка. Чрез него е ясно какво трябва да направи тя, за да коригира собствените си действия. Например една Луна в знака на Козирог би разкрила една властна и амбициозна майка, която трябва да се научи да дава повече целувки и прегръдки. Но и една Луна в знака на Рак, може да задуши в своята обич детето си, без да разбира, че то  има собствен път в живота.

         Така хороскопът разкрива, че родителят следва детето, а не обратното. И това е така, защото то е бъдещето, новото, потенциала на живота. В този смисъл много внимателно трябва да се вглеждаме във всички детайли от характера на децата и да им даваме възможност да се развиват свободно и без натиск.

         Най-грешно е родителят да прехвърля своите желания върху детето си, да не забелязва особеностите и различията му, да го връща назад. А за да се  почувства индивидуалността, между родител и дете трябва да има постоянна, непрекъсваща връзка, постоянен диалог, общи интереси, общи игри и общи цели. Дългите раздели не са желателни.

         Детето трябва да бъде включвано в отговорностите и живота на възрастните, да бъде често с тях, да няма дълги интервали на отделяне. Мислите на родителите са тези, които ограждат и пазят тяхното дете. Затова професионалните грижи, свръхнатоварванията, бурните и агресивни страсти, гневният език, са твърде вредни за малките деца.

         Според астрологията контактът майка дете трябва да  е плътно 7 години; това е периодът на отхранването, на изграждането на емоционалния свят, на оформянето на въображението, на стабилните чувства. Дори детското креватче е добре да си остане в спалнята на родителите. Ранното даване на ясла също е проблем, това къса връзките и създава емоционално объркване, дори на пръв поглед да изглежда преодоляно.

Меркурий управлява първите 7 ученически години. Той е свързан с кратките пътувания, бързите отношения, изграждането на умствения свят, на логиката. Меркурий няма връзка с далечните училища. В този смисъл изпращането на детето да учи в чужд, далечен колеж е в противоречие с нуждите и възможностите на децата. Това може да направи малкият човек излишно тревожен и напрегнат. Това е момент на най-интензивно поемане на информация, на учене на езици, на активна връзка с природата, на интензивно опознаване на света, на непрестанно действие, спортуване и кратки пътувания.

         След 14- та година управлява Венера. Детето трябва да се научи да управлява физическите форми; тялото си, вещите си, финансите си, да се научи да оформя заобикалящия го свят конкретно, да контактува по адекватен начин с противоположния пол. През тези години детето трябва да се научи да носи отговорност; дрехите трябва да се купуват самостоятелно, дори стаята трябва да се обзаведе по собствен начин. Парите трябва да се управляват по-свободно, това е времето на първата работа, на първите изкарани пари. Срещите с другия пол също не трябва да се ограничават, а да се поощряват във всичките им позитивни форми.

         На практика, според астрологията най-голямата отговорност и самостоятелност настъпва чак след 21 години. Това е моментът, в който родителят трябва да се оттегли решително и да пусне малкия, вече индивидуален човек в големия свят. Ако изпусне този момент и няма достатъчно ясна разграничителна линия, проблемите могат да станат доста сложни и трудно преодолими. 

         Астрологията може лесно и бързо да разкрие как да бъдат изминати тези важни етапи в живота на детето, но същевременно трябва да се помни, че разумната любов на майката и бащата в мисъл, думи и действие, е най-добрата гаранция за израстването на един наистина успешен и благороден млад човек.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Тагове:   астролог,   раждане,   силва,   sillva,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976151
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019