Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 22:58 - Божествената музика е подвластна на Юпитер, обикновената на Венера...и още
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 5385 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Юпитер – планетата на божествената музика.

 Силва Дончева 2013г

          В края на месец юни Юпитер премина от знака на Близнаци в знака на Рак. Тъй като той е много важна точка от хороскопа на всеки един човек, е добре да се изясни връзката ни с него.

          Смята се, че неговото място в хороскопа е позицията на разширение, късмет и щастие. Това твърдение има своята обосновка от факта, че Юпитер привнася трептенията и информацията към земята от ангелския свят. Тази планета, както и нейният знак Стрелец са обвързани с това ниво от невидимия свят. Съответно планетата показва  мястото в звездната карта, където човек може да получи най-голяма помощ, да открие себе си и да направи най-верните стъпки към собственото си самоусъвършенстване.

          Разбира се, обаче помощ получават само тези, които отговарят на изискванията на този висок свят. В противен случай силата на планетата не се усеща в цялата и мощ. Влиянието и е слабо и неясно.

          Затова първото, което Юпитер изисква от хората е да имат вътрешно благородство, да поддържат сърцето си топло, да спазват божествения закон /не толкова човешкия/, да имат непрестанно желание за учене и развитие, да са благодарни за всичко, което имат.

          Човешкият закон се управлява с всичките му несъвършенства от Венера и по отношение на нея нещата са по-лесни. Юпитер е свързан с много по-висша сфера на справедливост, с много по-неотменен и висш закон. Това е връзка не от  човешки, не от съвсем земен характер.

          Затова често и влиянията на Юпитер са вътрешни, духовни и нямат толкова категорична изява на материален и външен план.

          Втората връзка, която човек може да осъществи с планетата, е чрез музиката и молитвата. Юпитер управлява прекия израз на комуникацията с Невидимия свят - молитвата и божествената музика. Тук пак трябва да се направи разграничението с Венера, която управлява обикновената, човешка музика.

Така че, ако човек иска връзка с Юпитер и с неговата ангелска сфера на влияние, може да я получи само чрез молитва и божествената музика. Обикновеното пеене и свирене не вършат работа.   

Когато Юпитер не е добре поставен  хороскопа, това означава, че човек е нарушил законите, респективно на божествения закон и оттам  е загубил връзката с невидимия свят. Така постепенно ще отпада все повече и повече. Ако продължава в същия дух той ще стигне до санкцията не само на Юпитер, но и на Сатурн, което вече може да бъде жестоко.

Юпитер преекспонира недостатъците на човек, той показва прекомерни желания и страсти. Ако Сатурн е стиснат и скъперник, Юпитер  е разсипник и хазартен тип. Ако Сатурн е сух и изпит, Юпитер  е дебел и чревоугодник. Ако Сатурн е неконтактен, административен, прекомерно сдържан и ограничен, Юпитер има логорея, хвали се, обещава, показва се, поема прекомерни ангажименти, които не може да изпълни, става ужасно досаден.  Ако Сатурн е крайно подозрителен, ревнив и жесток, Юпитер е глупав, наивен, раздаващ се ненужно и показно, объркан и неточен, вечно закъсняващ.  

Всъщност Юпитер, когато е зле поставен разкрива недоволството на човек от това, което има и прекомерната му алчност и лакомия. По този начин се нарушава божествения закон и постепенно човек се смалява и смалява, изхарчвайки всичко, което обикновено невидимият свят му е дал доста щедро.  

На 27 юни 2013г. Юпитер навлезе в знака на Рак. Това е прекрасна възможност за всички родени под този воден знак да започнат нови неща в живота си, спазвайки добрите характеристики на Юпитер. Те могат да ги съчетаят успешно с привързаността си към дом, традиции и семейство.

Тези добри тенденции важат и за родените под другите два водни знака: Скорпион и Риби. Особено родените под Риби ще подобрят материалното си състояние, като все пак не трябва да забравят характеристиките на Юпитер – мекото сърце. Скорпион за съжаление трябва да съчетаят добрите влияния на Юпитер с транзитиращия през техния знак Сатурн. Това ще направи влиянието на Юпитер доста по-сложно и може да е свързано с определени загуби.

Добро влияние ще има преминаването на Юпитер през Рака и за родените под Телец и Дева. Особено родените под Дева ще имат успехи с децата си, а също така и с личните си връзки, материалното им състояние ще се подобри. Родените под Телец, също като „скорпионите” ще трябва да се съобразяват с влиянията на Сатурн и няма да почувстват толкова ясно благотворните влияния на Юпитер. Винаги обаче могат да изберат да се усъвършенстват и да развиват себе си. На „телците” ще има върви повече в учението, отколкото в бизнеса и за съжаление и в любовта. Пътуванията им ще са ползотворни.

Юпитер ще усложни положението на родените под знака на Овен, Козирог и Везни. Родените под знака на Овен, които са в постоянна борба и изправени пред нови предизвикателства, трябва да се справят и с нови финансови неуредици. Родените под знака на Козирог пък рискуват договори, юридически неудачи и евентуално лични раздели. Родените под Везни също ще имат брачни проблеми, както и неудачи с договори, споразумения и имущество.

За родените под знаците на Близнаци, Стрелец, Лъв и Водолей, преминаването на Юпитер през знака на Рак ще има по-слабо въздействие и ще зависи главно от конкретното му положение в домовете на хороскопа.

Всички хора обаче трябва да се съсредоточат максимално към въпросите на дома, семейството и родителите си. В тези сфери те  могат да измолят и да постигнат значителни резултати при правилен анализ и комуникация с една от най-важните планети в системата.  

Силва Дончева 2013
0887605069









Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1975877
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019