Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2015 23:05 - Идват още по-тежки времена за Гърция
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 5103 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ИДВАТ ОЩЕ ПО-ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ЗА ГЪРЦИЯ

Силва Дончева 2011

Публикувана във в-к "Торнадо" на 28.май 2011г

            Трудният период, който започна за гърците от началото на 2010г. се дължи на един много тежък и трансформиращ транзит на Плутон от знака на Козирог към Слънцето на Гърция в Овен. Затова в този период, а и доста преди него, политическият елит на страната е прилагал престъпни,  задкулисни и коварни решения и действия. Влиянията на Плутон, когато се възприемат негативно, винаги са обвързани с криминални действия, измами и смърт. Така съвкупността от тези неадекватни действия в края на краищата доведоха до ситуацията на фалит, в която реално изпадна южната ни съседка. Политическият и финансов елит на страната дълго мами и лъга собствения си народ, предаде и излъга европейските си партньори и цялата европейска общност. За съжаление обаче тези кошмарни влияния въобще не са свършили и кулминацията на последствията им предстои.  Гърция отбелязва своя рожден ден – датата на независимостта си на 25 март, ден под влияние на знака на Овен. На тази дата преди почти 200 години, през 1821г. в Пелопонес е развято знамето за освобождение на Гърция. Започнала е гръцката национално-освободителна революция. И именно към тази ключов дата продължават да се носят съдбоносни и съвършенно непредвидими въздействия на двете от най-опасните планети в Слънчевата система: Плутон и Уран. А те изискват смирение.      

          Продължаващото движение на планетата на смъртта и трансформацията, предполага задълбочаване, разрастване и дооформяне на кризисните процеси. Дъното на неприятностите съвсем не е достигнато и размерите на фалита тепърва ще се очертават. Гърция ще получи нов кредит от Европейската банка, и то не само един, защото и занапред тя ще бъде изправена пред невъзможност да обслужва задълженията си.  Европейският съюз ще се занимава отново през октомври 2011г. с нейното плачевно икономическо състояние. Тогава ще има нова, поредна кредитна криза и нов, пореден план за спасяване. Новият курс ще се изрази в запълване на задълженията с нови задължения, както и с усилени мерки по реализиране на различни разпродажби на активи на гръцката държава. Намесата на външни сили в гръцката политика и икономика ще нараства, ролята на самата гръцка държава ще се ограничава. Така поредното преминаване на Плутон през есента на настоящата година ще  бъде най-тежкото. То ще отбележи крути мерки пред гръцката икономика и опасност от тотална политическа и финансова криза. Измамите и непочтеността в самото гръцко общество ще достигнат до крайни размери. Ще се наложат сериозни полицейски мерки и ограничения на някои граждански свободи. Общественото недоволство ще нараства пряко пропорционално на рестрикциите.

          Това ще бъде период на рязко засилване на престъпността и поредни опити за грубо нарушение на наложените европейски санкции. Такива аспекти в астрологията се равняват на въздействията върху държави, загубили война и изправени пред необходимостта да изплащат репарации и да се бъдат под контрола на външно управление. Тези тенденции ще започнат да се осъществяват след септември 2011г. Гърците могат да ги избегнат само, ако се трансформират, разкаят, престанат да крадат и да лъжат, да се стегнат и да платят това, което са изхарчили. Истински реформи са абсолютно задължителни. В противен случай влиянието на Плутон може да бъде унищожително.  

          Още по-драстични въздействия чертае и мощното влияние на Уран, което още не се е почувствало осезателно. На негов фон догодина, сегашните стачки и социално недоволство ще изглеждат леки и приятни дружески сблъсъци. Истинска аналогия на бъдещите събития може да се направи единствено със събитията в арабския свят. Подобни движение на Уран към Слънцето на една държава обикновено означават рязък и неочакван обрат в управлението, дори смяна на системата и революция. Тази тенденция ще започне да се очертава през юни-юли 2011г, но ще се притуши за известен период до края на годината. Ще се изчака провала на поредния оздравителен план на Европейския съюз и през пролетта на следващата година, Гърция ще се събуди с нова революционна ситуация.     

          През цялата 2012г. южната ни съседка ще се тресе от непредсказуеми и много опасни събития, които малко или повече ще се отразят и у нас. Ако гърците не поемат доброволно друг курс на развитие, ще възприемат най-тежките влияния на Уран и ще си навлекат огромни социални сблъсъци. 

          Ще се наложат мерки, които ще бъдат крайни и в известен смисъл нежелателни за Европейския съюз. Това ще бъде сериозно предизвикателство пред всички страни-членки, ще се отрази много сериозно и на Германия, която също ще бъде изправена пред нови решения, както в Еврозоната, така и в собствената си страна. Тя няма да бъде в състояние да издържа на гърба си цяла южна Европа и ще пребегне до крути, дори насилствени мерки.       

          Това, което обаче е истинско притеснително, е случващото се след 2014г., а именно переспективата за сериозна валутна криза в Европа. 

          Планетарните влияния след три години са много тревожни. Ако не се вземат истински и адекватни мерки ясно се очертават няколко тенденции:

          - изключително ниски нива на цената на еврото на международните пазари.

          -еврото няма да е предпочитана валута в търговските обороти, спестяванията и инвестициите, дори на европейците.

          -ще намалее ролята на еврото като втора световна резервна валута.

          -възможно е излизането на страни от зоната на еврото, както и тотално ограничаване на нови страни-членки. Вероятността Гърция да излезе от еврозоната е огромна. Кризата в страната няма да отмине и през следващите 15 години, а блатото ще става все по-голямо. Бягството от Европейският съюз ще бъде и поредния и опит гърците да спасят себе си за сметка на останалите.  

          Това се допълва и от факта, че Гърция ще бъде предадена и от много свои приятели, като дори Германия и САЩ ще и обърнат гръб. Имиджът на страната ще бъде много нисък, а опитите да се стабилизира икономиката само с козметични и измамни мерки неадекватни.

            Към всички тези фактори се прибавя и трайното навлизане на Нептун в знака Риби, който ще тласне целия свят към тенденция на изолация и намаляване на процесите на интеграция и сътрудничество.

 





Гласувай:
2



1. chalama - офффф
04.07.2015 11:16
голям праз...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976240
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019