Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 12:52 - БОГ е определил Русия и България винаги да вървят заедно. Време е и двете страни да го разберат.
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 25652 Коментари: 26 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Малки размисли за ситуацията в Европа и 3 март.

Силва Дончева©март 2014г София

С оглед на новите събития в Украйна и Русия, основата на които почиват в общата икономическа криза и глобалните интереси на САЩ и Русия в района на Азия и Близия Изток е добре да се знае, че в духовен план мисията и на двете държави и особено на Русия е постепенното въвеждане на идеите на шеста раса, които са християнски по своята същност. В този смисъл западните наоди  и Русия трябва да бъдат образец на бъдещето, нещо което те очевидно не желаят да направят и пренебрегват духовната си същност. Затова е недопустимо съглашателство с народи на Изток, които има съвсем противоположна култура ,манталитет и дух. Русия няма никакво право да прави съюзи с нации, които са далеч от духа на християнството и на нейната раса. Това ще я доведе до огромни проблеми и тежко страдание на нейните граждани.

Русия е основна  част от европейската култура и дори нейна най-съществена брънка, нейно бъдеще. В този смисъл конфронтация мегду европейските народи е недопустимо, както и между Америка и Русия. В планетарния организъм двете суперсили представляват малкия кръг на кръвообращението, поради което никога не могат да бъдат врагове в горещия смисъл на тази дума. Това няма и да се случи.

Когато се говори за глобални проблеми се изключват духовните аспекти, а те са в основатта на всеки процес. Силата на Европа до Урал се нарича християнство. Това е фундаментът и основата. Същото е с Америка, която е създадена с тази цел. Конфронтацията и войните  през целия ХХ век подкопава точно тази основа и така се забравя най-важното. (вижте следния пост) http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2010/04/20/hitler-manipuliran-okultno.531850

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

БОГ е определил Русия и България винаги да вървят заедно. Време е и двете страни да го разберат.

Русия е великата мощ на Земята, а България е великата мощ на Духовния свят.

Винаги, когато се чества Освобождението на България на 3 март, се изказват много мнения за ролята на Русия, както и на останалите Велики сили в драматичните и съдбовни събития между 1876 г. и 1878 г.

 За никой не са тайна имперските амбиции на Петербург, както и ламтежите на Англия и Австро-Унгария към района на Балканите и желанието им да разплетат вечния Източен въпрос. Всички знаят, че още от средата на 1876г., след Априлското въстание, те решават да разделят българските територии и да прекроят Балканите; споразумението между Русия и Австро-Унгария в Райхщат, Цариградската конференция на Великите сили в края на 1876 г. началото на 1977 г., конвенцията от Будапеща между Русия и Австро-Унгария пак по същото време.

Има обаче факти от духовен аспект, които са напълно неизвестни на българската общественост и те касаят дълговечните отношения между България и Русия. На практика от тази гледна точка Русия действително си има имперски амбиции, защото е огромна сила, но зад тях се крие и нещо много по-важно и по-голямо.

България и Русия са навеки свързани в Духа. Тук ще цитирам д-р Вергилий Кръстев; „Изгревът”, т.1 стр.639, защото той го е казал пределно ясно: „Това което представлява Великая Русь и Свещенная Россия на физическото поле и на Земята като потенциал и сила; обширност на земя и пространство и мощ на човешки ресурси – това представлява Българският народ в Духовният свят като потенциал и сила. Защото тези два народа вървят заедно. Русия е великата мощ на Земята, а България е великата мощ на Духовния свят. Връзките на Русия и България са от памтивека – те са проявени в духовното поле, на физическото поле и се намират запазени в историческото развитие на тези две държави.

                Всичко, което става в Русия първо се заражда в България, защото България  е духът а Русия. Ако Русия е създадена,  то България е създадена по-преди, ако Русия приема християнството, то България го е приела преди това, ако България приема първата и единствена християнска азбука в света, то Русия  я приема след това. Когато България загива Русия поема и съхранява християнската култура на православието. Започват безкрайните руско-турски войни, които се увенчават накрая с акта на Освобождението.

                   Винаги, когато са ме питали, защо българският народ има толкова тежка съдба и трудно намира своето място в света, отговарям по един единствен начин, който много трудно се възприема, но това е Истината и всичко друго просто няма значение.


1. В България се намира Агарта /място близо до езерото Бъбрека в Рила/ , един от входовете, чрез които става комуникацията с Невидимите „ангелски” светове. Затова това място е свещено. Други такива места има в Хималаите, такъв вход в Европа е и Мон Блан /Бялата планина/.

2. България е мястото, където е създават едни от първите християнски общини. Българските земи дишат и са облъхнати от идеята на християнството, което е Божието Слово, което обръща ходът на историята от инволюция към еволюция /възвръщане към Бога/.

3. Българският език е подготвян 5000 г., за да бъде изнесено на него Словото на Бог за създаването на ядрото на шестата раса, която ще реализира истинското християнство. Епохата, през която тя ще започне да се оформя започва през 1914 г. с навлизането на пролетната равноденствена точка в съзвездието на Водолей. Учението за нея е изненесено в България от Всемировия Учител в периода 1914 г.-1944 г. Следващият народ, на когото трябва да се предаде това учение е народът на Русия /самата тя е под знака на Водолей/, защото има могъщ физически потенциал. В този смисъл един сее, друг жъне, и затова България и Русия винаги ще вървят заедно, независимо дали ни харесва или не. Засятото в България винаги дава своя плод в Русия и това е неизбежно. Неразбирането на този съдбовен факт носи единствено страдания и мъки на двата народа.

Затова и когато българският народ още в началото на 20 век не позна Учителя, включително и на най-високо ниво и Фердинанд отхвърли съвета му за неутралитет, в Русия това се реализира като най-атеистическият акт в историята на човечеството - Октомврийската революция. Погромите върху християнските цености и реликви в последствие бяха чудовищни. Но откъде всъщност дойде идеята да отхвърлиш Бога? След това болшевиките стъпиха и на българска земя. България се присъедини към Европа, неизбежно идва ред на Русия. Съпротивата срещу това води само до страдания. Русия е част е Европа и няма място в Азия, защото това е в конфликт с Духа и. Путин жестоко греши и може да плати затова прескъпо.

4. Св.Св. Кирил и Методий са родени и извикани на Земята, за да създадат единствената в света азбука, за целите на Християнството. Тя е поръчана, за да се преведат на нея църковните книги, на нея са писали богомилите и на нея в бъдещето е записано Словото на Бог за шестата раса. Това е единствената азбука, създадена за целта на религиозно учение и обслужваща главно духовни начинания. „Господ потърси дом за Себе си и изборът Му падна в славянското домородие, което Небето възлюби за Неговата Божествена добродетел. Затова ви пратих двамата Мои служители /Св.Св. Кирил и Методий/ да ви донесат радостната вест и да напуснете мрака на езическите богове. ”Призив към народа ми български, синове на семейството славянско” 1898г – виж текста в оригинал в постинга http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2010/02/20/zashto-bylgarite-vinagi-stradame.496955  . В този смисъл славянин не е нито езиково, нито етническо, нито териториално понятие. В Първата българска държава през 8-9в. „словене”, са наричани християните, за да се посочи, че това са хора на Словото Божие, онези които славят Христос. По-късно и целият български народ приема Светото писание на родния си език. Затова славянството няма нищо общо нито с панславизма по време на царизма, нито с териториалното или езиково разположение на разнородните племена и държави в Източна Европа. Двете неща са напълно различни и трябва да се разглеждат под съвсем друг ъгъл.

4. В България през 10 в. Боян Мага, син на цар Симеон, създава учението на богомилите, за да се се даде гласност на истинското християнско учение; без ритуали, посредници, църкви, икони, пари и държавен контрол: християнството на Съвършените и чистите /катарите/. Защото последното послание на Христос след „Възлюбете врага си” е „И тъй, бъдете съвършени, къкто е съвършен и Небесният ваш Отец.”, Матей, гл.5-48.

Заради изгонването и преследването на богомилите българският народ изтърпя пет вековно робство. Това бе падението му, че не изпълни волята на Небето.
В същото време прокудените от нашите земи богомили поставиха началото на Реформацията в западния свят, краен продукт на която е създаването на западната демокрация и Съединените американски щати.

5. В 1864 г. в България се ражда Учителят, чрез когото Бог изнесе Словото Си и постави началото на Новата епоха, под името епохата на Водолей. Единствената страна, която се намира под знака и влиянието на съзвездие Водолей е Русия. България е под влиянията на знака на Козирог, който е предишният знак. В този смисъл Водолей за нас се явява втори, което в астрологията означава, че всичко материално за България на практика се свързва с Русия и символиката на Водолей.

6. През 1922 г. Учителят създава в България за първи път в историята на Земята Школа на Всемирното Бялото братство. Тя действа до 1944 г. В този период бе изнесено Словото.
Тогава по-голямата част от българите не разбраха какво се случва около тях и на 9 септември 1944 г. отново загубиха свободата си и нещата и символично и реално се пренесоха на северо-изток. Интересен е фактът, че салонът, в който Учителят е изнасял беседите си, както и цялото пространство, където са живели неговите последователи, наречено „Изгревът” и сега е на територията на руското посолство в София. И така ще бъде или докато задачата не бъде изпълнена, или докато не се загуби окончателно доверието на Невидимия свят и от нас не остане почти нищо.

Българският народ винаги е имал една единствена задача:

 - Да подготви условията за приемането на Словото. /език, държава, азбука, христовото учение./

- Да приеме Словото- Да приложи и разпространи Словото.

  А Словото е предадено в 7-те хиляди беседи на Учителя, в повече от 300 музикални композиции, формули, молитви, и свещения танц на Паневритмията, изнесени на Изгрева в отворената за първи път на Земята школа на Всемирното Бяло братство.
Освобождението също се случи с тази цел, Небето ни даде втори шанс, ние и Русия да разберем какво ни предстои. Русия допусна тежки грешки със Санстефанския мирен договор, като не спази част от договореностите си с Австро-Унгария за Босна и Херцеговина и за двете обособени независими български държави. След това бе принудена от другите Велики сили и особенно от Англия, която получи за услугата си от Турция остров Кипър, да подпише Берлинския договор. Така България стана и зависима и още по-разпокъсана.Единството между двата народа бе разклатено.

По важното е обаче, че мисията продължава и днес и това е важно за всеки, защото представлява една велика привилегия. За тази привилегия, но и огромна отговорност нацията не знае почти нищо и си плаща скъпо и прескъпо.

Но това е Истината и тази Истина е съобщена още през 1898 г. в „Призивът към народа български....”, за който също не знае почти нищо. Защото Учението на Учителя не е просто философско, екологично, религиозно или пък сектанско послание, то дори не е човешко, независимо дали вярваме или не. И всеки, който има разум и сърце ще го разбере.
Защото там се казва и следното: „ Слабата черта на душата ви е общото разединение и разногласие, което спъва свято дело на славянския род...Това Ме принуди да сляза отгоре помежду ви, да се застъпя изново /1898г./ , да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви, това е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му за ваша слава и славата на Неговото царство.”


Силва Дончева












Гласувай:
17



1. анонимен - Аз обичам
02.03.2014 15:46
руската интелигенция, но ненавиждам руския ботуш.
Нито пък тези, които оставя след себе си.
цитирай
2. borjanmljakov - силвето е поизтрещела.
02.03.2014 16:09
.
цитирай
3. zarenkow - Тъжно е да срещаш хора,
02.03.2014 17:45
които беседват с Бог или са Наполеон. Нека поне ги пази, ако не разговаря с тях.
цитирай
4. estirbg - Няма лъжа, нито измама, колкото и да рият някои срещу Русия
02.03.2014 19:04
В близкото бъдеще ще сме заедно с Русия в една от десетте зони от картата на папа Йоан Павел II
http://estirbg.blog.bg/history/2011/12/18/kartata-na-papa-ioan-pavel-ii-desette-zoni-na-noviia-svetove.868887
цитирай
5. pesho - В Русия има духовност, на запад има ...
02.03.2014 19:59
В Русия има духовност,на запад има материализъм.
цитирай
6. perrorabiosotannen - 09 / 09
02.03.2014 20:02
Със сигурност ще е така.
цитирай
7. kamasutra - Русофилите са българофоби.
02.03.2014 23:12
Българите имат всички основания да бъдат русофоби – защото няма събитие в по-новата българската история, в което Русия да не е играла зловредна роля. Дори да допуснем, че Освобождението 1878 г. е било безкористен акт – което то безусловно не е! – то последвалото отношение на Русия към България е напълно достатъчно за да елиминира всякаква благодарност от страна на българите.
цитирай
8. freeoldmen - Яз па обичам руските девушки,
02.03.2014 23:41
пием си с мужиците,
и изобщо не знам кой е тоя ПИЧ Айковски...

От една страна, Силвето досега нищо не е познала.
От друга, borjanmljakov е гнусен педал и ми е трудно да съм на едно мнение с него.
Ще взема да се съглася с г-жа Пискова, она говори по радиоточката, требе да знае най- добре.
цитирай
9. germantiger - Русофилството У ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ (не у всички русофили слава Богу) е "това"
03.03.2014 00:27
МОИ думи
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката

- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!

РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!

- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
10. germantiger - Предходните ми съждения НЕ ПРЕЧАТ да почета великото дело на Освобождението!
03.03.2014 00:31
Честит Национален празник!

Историческо и човешко благодаря на Руската империя за великото дело на Освобождението (не за опита после да наложи хомот и да посяга на България вкл.до днес), както и Бог да прости всички паднали руснаци, бгопълченци, десетки народи на Руската империя дали войници в редовете й, както и на преживелите войната, но участвали в нея!
цитирай
11. zarenkow - 8. kamasutra да си фоб е диагноза,
03.03.2014 00:43
без значение какъв фоб си. С Русия и който и де е заедно ДА, но само ако имат демократична цивилизация. В противен случай , както е сега, само познати. Не може да сме заедно с поддръжници изключително на диктатури, а самите те също диктатори и криминали. Завета на Левски е чиста и свята Република. Стига глупава, извратена, инфантилна и жестока политика. СТИГА.
цитирай
12. germantiger - Още един детайл
03.03.2014 01:01
Аз нямам проблем с факта,че Русия освобождава България мотивирана от свой имперски интерес.

Никой никому не едлъжен и това за мен е НОРМАЛНО!

Това не отменя великото дело на Освобождението - няма държава, която от "любов" би направила нещо за друга (тези "категории" между държавни "тела" несъщшествуват).

Проблем е ако някой русофил твърди, че Русия ни освобождава от любов, иначе проблем с руския интерес нямам - той не засенчва направеното от Русия за българите.

Това, че след 1878г. Русия се опитва(често успешно) да подчинява България е колкото руска имперска вина, толкова и БЪЛГАРСКА на нейните помагачи тук, както и на всички други помагачи били те германски, англо-американски или турски бгмекерета!
цитирай
13. zarenkow - 13. germantiger поздрав за
03.03.2014 01:22
интелигентния коментар. Но филството не се различава , различават се хората. Подлизурката обича и се лигави, сериозният човек уважава.
цитирай
14. dinkov - Динков
03.03.2014 02:14
Силве, прощавай но ще те поправя леко - " БОГ е определил България и Русия винаги да вървят заедно ". Просто "едно" е преди "две".
За определението "заедно". - Да така е. Няма друг начин. Най-малкото, руският език както и да се върти, както и да се сучи, е осъвременена форма на старобългарския език.
А историята е такава каквато е. Може да се интерпретира в зависимост от конюнктура или от това кой е представя, но фактите са си факти, при тях няма "ако". Но историята е минало, по - важно е настоящето. Разбира се историята трябва да се знае, за да не се повтарят грешките от преди.
Поздрави. И на Евгени.
Ицко

Честит 3-ти март.
цитирай
15. pentecost - Ей, пак
03.03.2014 05:01
приказки от шипковия храст....Стига с тая Русия, бре, хора, много са ви промили мозъците братушките и червените даскалици от едно време. Силва ако беше получила наистина откровение от Бог, а не както сега - от сатана, щеше да знае, че Бог е казал да се доверяваме само на Него, а не на човеци или държави. Руснаците са народ като всеки друг, не са специални, даже много от тях са пияници и боклуци. Познавам много руснаци и нямам впечатления да ни обичат и да ни се радват, даже ни се подиграват и очакват от нас да им целуваме ръка. Тия поговорки за българо-руската дружба бяха популярни преди 30-40 години, в една друга епоха, но авторката явно е забравила в кой век живее и къде се намира. Както и да е, малоумието сред българите е потресаващо. Време е да се построят нови психиатрични заведения, които доста бързо биха се напълнили.
цитирай
16. germantiger - От познат за мен
03.03.2014 17:16
anticonformist каза:
Тигре, съвсем прав си, ако имаше любов или ентусиазъм от страна на Русия, нямаше да сме 482 години под османска власт, а вероятно много по-малко.
цитирай
17. kostadin - Чели и недоучени русофоби. Защо ...
04.03.2014 23:18
Чели и недоучени русофоби.Защо забравяте къде сме владели земи и ,че когато някой са се установили тук техни братя и сестри са продължили да живеят в земите на прадедите ни.
Ние сме се откъснали от тях.И какво ви сториха руснаците?
Хайде едно по едно да го обсъждаме .
и какво ви даде Европата-едно по едно -хаиде да го обсъждаме

Мога да ви кажа само едно проклети са тези които плюват в кладенеца от където са пили вода!
цитирай
18. zabylgarite - ....
06.03.2014 11:03
Във всеки народ,оня който ,Му се бои и върши правото - угоден Му е

Деяния на апостолите
цитирай
19. mitache - Ако Русия разделя и тя ще бъде разделена!
06.03.2014 20:33
Руският народ е наистина братски за нас.
Да не забравяме, обаче че и Израил имаше право на избор... но 2000 години се лута посвета без държа.
Защо Путин толкова ми напомня на Хитлер?
цитирай
20. amiayalom - Ами аз
06.03.2014 22:27
да добавя, че си плащаме прекрасно много за всичката газ и некачествен бензин. Че ние сме нападани от Русия няколко пъти, на наша земя и без провокация. Че нашите братя руснаците си мислят, че те са просветлили цялото славянство и че са дали четмо и писмо на българите. Че трябва да сме им вечно благодарни за 1878г.Но ние сме последни т. нар. освободени от руско- турските войни. Аз не съм видял сръбляците или гърците да са толкова невероятно благодарни като нас, а и те са изкярили от войните на руснаците свобода от Османската империя 50 години по- рано. Ние сме страшно патетични и невероятно наивни. Аз поначало не искам да има конфликти и харесвам добрите хора, но от разговорите ми с руснаци( по- точно руски граждани, защото те са един конгломерат от народности) разбрах, че те са най-най, че са единствената надежда за човечеството срещу не знам кой си, че са същите и даже по- зле по арогантност от франсетата и англичаните и май леко ни презират и смятат, че трябва да сме им нещо като слуги. Това е от разговори с обикновени хора.
Първо, нашата култура за малко време е достигнала висоти, сравними със световните постижения в музиката, литературата и т.н. Второ, прочетете пак историята! Трето, кой на кого повече е дал е доста спорно и защо руснаците служат на старобългарски в църквите си и пишат на азбука, създадена от българи( не от Ленин, както ми каза бивша учителка- рускиня). А и много български учени са участвали в разработки от изключителна важност в съвремието, но са пренебрегнати от техните историци. Много не им се признава, че малка България нещо им е дала. А за Крим ми е през ... Не харесвам украинци, западняците от ЕС, дето се слагатт на САЩ и разбира се, ме харесвам САЩ. Няма нищо хубаво в империите - демократични или не.
цитирай
21. germantiger - АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ и СТИГА С ТИЯ РУСИЯ, УКРАЙНА, ЕС...
07.03.2014 01:27
Хора и режими, които правят Москвич, не могат да надделеят над умение и качество, които правят Мерцедес.

Каквито и "трикове" (реални или нереални) да се родят във фантазията на москалите и техните симпатизанти, не могат да променят разликата в технология между източна Зазка и западно БМВ.

Каквотои да пъчи изтока, просто Булгар-Рено не е и никога няма да бъде Ауди!

...

Какво всъщност казвам:

РУСИЯ ОТДАВНА ЗАГУБИ - ТЯ Е СРИТАНА В ГРАНИЦИТЕ СИ ОТПРЕДИ ПЬОТР ВЕЛИКИЙ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ СМАЛЯВА

АКО ЩЕ ДА "БИЕ" В 10 ПОДОБНИ НА УКРАИНСКАТА КРИЗИ - РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДИТЕЛ, ПРОСТО ЗАЩОТО СВЕТА ГОВОРИ НА АНГЛИЙСКИ И АМЕРИКА БИ В "100 ВОЙНИ", А ЕВРОПА ЗАЛЯ 100 "ПАЗАРА"

Всеки фойерверк руски - днес и утре не може да навакса онова, което се зове - западен валяк десетилетия наред след 1945г.

Радостта от една спечелена победа, НЕ променя изхода от "войната"!

...

Разбира се, всичко е временно - тази епоха е на англо-саксонския запад, ако света го има след 100-200 години - "епохата" в бъдеще може би, ще е другиму.

Това, което сте написали в постинга всъщност няма как да е руски успех, просто защото на краставичар - краставици не може да "продавате", или ако му ги препродадете ще е веднъж - в другите следващи 100 случаи той ще ви купи краставиците, градината и самите вас.

Руската успех е невъзможно,както невъзможно бе САЩ да загуби два пътив Ирак и веднъж в Афганистан - БОЛ НАРОД ВБГ ЧАКАШЕ ЩАТСКА ЗАГУБА,НО ИМАШЕСАМО ЩАТСКИ ПОБЕДИ.

Бол народ в БГ беше убеден, че България - троянския кон на Русия никога няма да влезе в НАТО - България влезе.
Бол народ в БГ НИКОГА не би предположил, че ще има опастност дори Украйна да не е руска - половината ако не и повече - вече не е!

БОЛ НАРОД НИКОГА НЕ БИ ПОВЯРВАЛ, ЧЕ КОМУНИЗМА ЩЕ ПАДНЕ - ПАДНА

Запада отдавна победи и това не е панегирик или "ода"-това е истина (като чук).

...

- всичко е до време и това "чудо" ще мине
- всичко е премислено от едни люде много над мащаб

Имам "усещането", че огромна част от блог.бг се изживяват като

А - руснаци
B - украинци
C - западняци

ЖАЛКО, твърде жалко... но кой съм аз да гледам от високо на избора и хорските страсти и ежби ;)
цитирай
22. kostadin - Тигре, успеха в технологиите ви...
07.03.2014 12:24
Тигре,успеха в технологиите винаги е относителен.Москвича е създаден по една фордова машина и е много добра-С М-412 съм оставял спрели зад себе си доста западни коли между тях и Мерчовци.Зависи за какво се създава колата.Сравняваш6 автомобили с различно предназначение.А старите Волги пък се оказаха по - добри от съвремените джипове по проходимост,по икономичнос и здравина.
И за свиването на Русия не си прав .Припомни си колко века сте били разпокъсани малки княжества.Колко пъти сте полягали под меча на чужди нашественици или освободители Че то майче вашата история е по лоша и от Българската.
цитирай
23. germantiger - ...
07.03.2014 14:37
И положителното за Русия или както аз виждам една друга истина

"Както е тръгнало" стремежа на запад да се ликвидират физически западните народи вероятно вече е почти необратим... както е тръгнало ако след век има нейде бели и то с "традиционни", здрави народни ценности и светоглед - това може да е единствено източна вропа и най-вече частта в която живеят руснаци (без водката), биха били все още хора, докато в централна и западна Европа, както в южна предполагам ще се ширят "орки".

Отделно от това - Европа без Русия и инвалид - човек без гръб.Русия е последното голямо от европееца като претенция за сила и като ресуср разбира се - всякакъв - териториялен, човешки и друг. (И да не пропусна - най-нежния бял език за мен е руския, макар най-силния да намирам английски, а най-прецизен германски).

P.S.
Костадине, Москвича е "реплика" на германски Опел със заводи от Ост Пройссен, но това едетайл
цитирай
24. kostadin - И положителното за Русия или както ...
08.03.2014 21:08
germantiger написа:
И положителното за Русия или както аз виждам една друга истина

"Както е тръгнало" стремежа на запад да се ликвидират физически западните народи вероятно вече е почти необратим... както е тръгнало ако след век има нейде бели и то с "традиционни", здрави народни ценности и светоглед - това може да е единствено източна вропа и най-вече частта в която живеят руснаци (без водката), биха били все още хора, докато в централна и западна Европа, както в южна предполагам ще се ширят "орки".

Отделно от това - Европа без Русия и инвалид - човек без гръб.Русия е последното голямо от европееца като претенция за сила и като ресуср разбира се - всякакъв - териториялен, човешки и друг. (И да не пропусна - най-нежния бял език за мен е руския, макар най-силния да намирам английски, а най-прецизен германски).

P.S.
Костадине, Москвича е "реплика" на германски Опел със заводи от Ост Пройссен, но това едетайл

Москвич 408 е по фордова кола Просто първите по нови с метална карусерия Москвичи са същите както фордовете от годините преди 60.
По принцип технологията и на камионите тръгва от американските модели .Но концерните и патентите са толкова обвързани между САЩ и Германия ,че не се наемам да съм спец в тази вече историческа област.
Не забравяй ,че в САЩ немскоговорящите по времето на самоопределението на националният език на САЩ немско говорещите губят с минимален %.Доколкото знам Опел е започнал с шевни машини в Австрия ,после са правили колела и по късно преминават към автомобили.Възможно е да говорим и за различни времена Предполагам ,че първите следвоенни Москвичи приличат на опелите от онези години ,но аз говоря за завода ,когато започва масовото производство на малолитражките (първите бяха с дървени врати)Имашправо за някои от моделите
http://avtohistorymod.ucoz.ru/index/istorija_quot_moskvich_quot/0-9
А що се касае до съвместната работа на немци и руснаци -те много плътно са работили в всички секретни области на технологиите ,които са актуални и доднес ,а за някои ще разберат може би децата ни.
Известно ти е ,че Германците след първата световна война са обучавали летците си и други воени в СССР,но ако не си гледал това филмче порадвай му се.
http://www.youtube.com/watch?v=Np4CKJ8Y3hM
Може би ябълката на раздора -на кого да бъде Крим се крие и в информацията дадена във клипчето.
цитирай
25. shtaparov - Особено важно е руснаците да раз...
04.09.2014 02:34
Особено важно е руснаците да разберат,че са потомци на Кубратови "пра"-Българи,които трябва час по-скоро да се върнат към изконната си Българщина!
цитирай
26. zarenkow - "не са тайна имперските ам...
04.09.2014 08:41
"не са тайна имперските амбиции на Петербург, както и ламтежите на Англия и Австро-Унгария към района на Балканите" И къде видя реализирани ламтежи на Балканите от Англия и Австро-Унгария освен в мизерна България от Русия ? Де да бяха , така като са в "закъсалата" Гърция , само можем да мечтаем. Това пък Дънов е вече отврат. Не само че определя избиването на интелигенцията в България от народния съд, като изчистване на утайките, но и е толкова тривиален и глупав, че се чудя на инфантилните му последователи. То е тъпня до тъпня. Ето някои "велики" мисли и на Дънов избрани
съвсем произволно, но всичките са му такива, а логиката му е убийствено тъпа.
Не са извън някакъв контекст :
"Животът се поддържа от Слънцето, но се пречиства от Луната." :))
"Светлината е външната страна на мисълта, а виделината - вътрешната.
“Бог е виделината на света.” Светлината е първото лице на Бога, а топлината е
Неговото подобие." :))) Глупст та дрънка.
"След няколко хиляди години ние ще можем да пътуваме когато пожелаем до Слънцето и
другите планети. И днес има хора, които отиват до Луната, Слънцето и планетите,
но те не дават гласност на тези свои излети. Отиват инкогнито." :))) С каква лекота
лъже само. Сигурно в цял Свят последователите му си мислят, че има аргументи .
Забележително, но не и в масата написани глупости.
Това пък е върхът с неразбирането си за нещо изключително важно, че любовта не е
разменна монета, а философия и за това е безусловна - " Всички, които са ви обичали
досега, оценихте ли ги? На всички, които са ви направили някаква услуга,
благодарихте ли им?"
Много са , няма смислени и стойностни неща. Важно е
последователите му да изградят психична устойчивост и баланс,
каквото и да значи това. То това е и примамката, но е сапунен мехур.
Както и да е нито е първият , нито е последният. Както се казва за всеки влак
има пасажери. Разбирам риска, да засегна почитателите Му, принизявайки ги заедно
с него, но те са поели риска още с приемане Му безкритично
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979785
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019