Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2013 16:05 - Кашата в политиката у нас продължава
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 3277 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.09.2013 18:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Политическата есен

 Силва Дончева 2013

   Когато през 1989г. в България се промени политическата система, това се случи под знака на един от най-сложните знаци; Скорпион. Това допълнително бе усложнено от фактът, че и самият управител на знака, Плутон беше там и фиксира завинаги присъствието до Слънцето на България.

          В момента през същите позиции преминава една от най-бавни и опасни планети в Слънчевата система – Сатурн. Точно през втората половина на ноември  и декември 2013г. той ще съвпадне с позициите на Плутон, Меркурий и самото Слънце. Това ще отбележи ново тежко начало в политическата реалност. Ще има цяла нова поредица от тайни споразумения и договори, засягащи икономическия живот на страната, включително и в международен план. Повечето от тях пряко ще засягат икономиката.

   Чрез тези нови споразумения ще има преутвърждаване на стари структури, стари договорки, укрепване на стария начин на мислене. Съвпадите на Сатурн и Плутон, на Сатурн и Меркурий, на Сатурн и Слънце, всички в знака на Скорпион са изключително консервативни, задкулисни, финансови и търговски. Всичко, това ще касае подземните богатства, енергийните договори, имащи отношение към нефта и газа, тежката химия, митниците, данъците, кредитната политика на банките, медицината, фармацията, търговските отношения във всички тези направления. Това са аспекти, които разкриват утвърждаване по нов начин на стари структури в престъпността, контрабандата, финансовите престъпления, възраждане на стари практики и канали.

Скорпион е и знакът, управляващ арабския свят. Преминаването на Сатурн през него разкрива  и усложняване на ситуацията там, сключване на нови договори, които също ще са крайно консервативни, задкулисни и главно в областта на финансите. На власт ще останат или ще дойдат най-ретроградните, консервативни и свързани със задкулисието политически формации. Военната ситуация ще се усложни след навлизането на Марс във Везни през декември 2013г. и през цялата 2014г.

          За съжаление картата на България на 10 ноември 1989г. е доста тежка, показваща несамостоятелност в политически план и доминация на най-материалистичните и тъмни сили в зодиака. В тази карта Луната, която символизира народът е разположена в затворения и намаляващ силите 12 дом.  Тази позиция разкрива, че силите на масите и обикновените хора, са по принцип отслабени и недостатъчно ефективни. Затова преминаването на Уран в момента над тази позиция в Овен е с недостатъчно мощно.  Ефективността на гражданският протест, до колкото го има се дължеше  по-скоро на движението на прогресивната Луна от 10 дом /политиката/ към планетите и Слънцето в знака на Скорпион през пролетта.  Тя обаче вече е далеч от тези позиции и силата и постепенно се изчерпва. Намаляваща се и силата на опозицията между дирекционата Луна и Марс в Скорпион. Този аспект беше силно агресивен, но се прояви точно през февруари-март 2013г. и в момента няма достатъчно сила. В този смисъл, силата на протестите се захранва само от продължаващият транзит на Уран в 12 дом. Той ще продължи на няколко вълни; в края на септември и началото на октомври, през късната есен и в края на февруари и през март и април 2014г. След това, ако гражданските движения не успеят ще има дълъг период на затишие до промяната на позицията на Сатурн в звездните карти на Правителството и парламента в знака на Близнаци.

          Дори слънчевото затъмнение на 3 ноември отбелязва едно активно задкулисие в икономиката. Винаги затъмненията разкриват преобладаване на материалното и  грубото над светлината, още повече, когато това се случва в знака на Скорпион, в дома на смъртта. Така ноември ще се превърне в месец на измамата, на тайните сделки, на огромна икономическа активност на правителството; ще има нови договори в енергетиката с всички аспекти, показващи участие на славянски страни. Силата на Луната /народът/, която определено ще доминира над Слънцето, обаче ще се намали и блокира от присъствието на Сатурн пред цялата конфигурация. Така дори нови граждански обединения, които ще се появят пак в този период, ще бъдат овладени от държавата, която ще има последната дума.

                   Проблемът с гражданските протести в България е, че всички промени на практика се осъществяват първо на ниво мислене. Затова най-забележимите и ярки движения в момента са в знака на Овен /мисълта, главата/. Квадратурата Уран в Овен – Плутон в Козирог е ярък израз на противоречието между новото и старото. Проблемът е, че това, което се случва на ментално ниво доста трудно слиза на материално, като за това са необходими поне 12-15 години, а често и повече. В това време е важно да се види, какво точно се ражда в главите на хората и няма ли чистите идеи да се изкривят и след време на физически план да се появи нещо още по-уродливо и неприятно. Защото, ако в основата на протестите е желание за повече материални блага и за наказване на тези, които са злоупотребили, а не за вътрешна промяна и духовно развитие, резултатите ще са още по-плачевни, в смисъла на мисълта „Внимавай, какво си пожелаваш”. Уран в знака на Овен е силно войнствен, агресивен, екстремен и настъпателен. Но гневът и омразата дори, когато на пръв поглед са справедливи, никога не са методи за постигане на нещо стабилно. С гняв можеш само да се доубиеш. В агресивното поведение положителна опция не съществува, защото гневът, омразата и войната са състояния на безумие и потопяват умът в тъмнина.  

          На практика, ако движенията на Уран през Овен не се използват от всеки човек да промени себе си, съобразно влиянията на епохата на Водолей и движенията на Слънчевата система към по-духовни полета, никой не може да очаква някой отвън да му реши проблемите, а той само да се гневи, протестира и  критикува. Движенията и в астрологията и в човешката еволюция са в посока винаги отвътре навън; първо мислиш, после действаш и после чакаш резултатите.

          На практика, ако дълбоката промяна в мисленето не настъпи в следващите две години, преминаването на Уран през 15-16 градус на Овен в условия на квадратура с Плутон, ще доведе до ускорено разделение между  хората, късане на съюзи, разваляне на договори, сепаратизъм, хаос и объркване. Постепенно революционният натиск ще стихне.

          Същевременно ретроградните сили в света до 2017г. ще са прегрупирани и ще започнат с нови сили да осъществяват новите си методи за власт и материален натиск.  

          За България промяната е още по-наложителна, като тук тя може да бъде осъществена само по-точно определен начин. Българският народ има своя конкретна и ясна духовна мисия. Тя има значение и за останалия свят и най-накратко се състои в една мисъл, изписана около пентаграма в градинката на Учителя до руското посолство, където всъщност е Божи гроб: „В изпълнение волята на Бог е силата на човешката душа”. 

Така на практика спасението е образно казано само на една крачка, на една ръка разстояние, дори в центъра на София. Човек обаче обикновено не вижда това, което е точно през очите му.











Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979320
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019