Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 22:48 - Ден в който почитаме Апостола
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 2524 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ден в който почитаме Апостола Днес почитаме един велик българин, когото наричаме апостол, но много малко от нас си дават сметка, че Левски се роди и служи само защото в България се роди Учителя. Освобожденето на България е пряко свързано с процеси, които са от дълбоко духовно естество и засягат прехода между две епохи. Рожба на това тези невидими и могъщи сили е подвига на Левски. Но да честваш Левски без да знаеш за Учителя е все едно да отдаваш почит на св. Йоан евангелист, на Петър и Павел без да споменеш Христос.
В свободна България след 1879г. се изнесе Словото на Новата епоха, Словото на Бог. Затова България преди 134г. трябваше да бъде освободена, а това е една доста дълга история не само на политически, но и на духовни събития. В същата година, когато се ражда Всемировия Учител - 1864г. американските роби и руските крепостни получават совободата си. Човечеството започва да се събужда. Това обновление и пробуждане върви и в момента. Облекчението на живота във всичките му аспекти /материални и духовни/ дължим на това, което се е случило в България преди почти 150 години. Затова за българите няма друго по-важно призвание от изучаването и разпространението на Словото Божие. А Апостолът на свободатат е само една брънка от този велик процес. И затова,когато споменаваме Апостола, трябва да знаем, Кой го е пратил и в името на Кого е било делото му .
А що се отнася до протестиращите, те също не са много наясно, че техните въжделения и това, което всъщност искат е в Учението.
В химните, дадени от Учителя /а те имат огромна вътрешна сила и въздействие на външен план/ се пее:
"Земята с чисти мисли да оградиме здраво и злото всепорочно да победиме с право. На слабите да носим подкрепа и обнова, на страждущите милост и свободата нова. Във бездната да слезем хоругва да поставим и падналите братя от мъка да избавим. Тогава да отворим на новий град вратите, в Ерусалим да влезем, света на светлините".
Без правилно отношение към методите и Словото на Учителя нищо не може и няма да се промени истински, защото българите имат уникално предназначение и то не зависи от фактът дали те го разбират или не.
Освен това християнинът и българинът трябва да има вярност към своята духовност и да не прекрачва границата, четейки и следвайки други учения и чужди духовни практики. Това са грешки, които постоянно ни връщат назад, объркват и дори пречупват.


Тагове:   левски,   Учителя,   silvaantonydon,   силва,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1979280
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019