Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2013 00:22 - „Даде ми се всяка власт на небето и на земята.”
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 5598 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Даде ми се всяка власт на небето и  на земята.” 
 
Силва Дончева 2013г ©www.astrolog.tk 

          Християнството в истинския му вид /не като църковна институция или попски ритуали/, а като последното откровение на Бог към човека, е на практика дълбоко антидържавно по своята същност.
          Истинският християнин няма нужда от институции, в които е вменено условието за насилие, агресия и контрол. А това всъщност са мафиотските структури, които всички наричаме парламентарни републики  и тук там парламентарни монархии.
          Но от друга страна, тези форми на управление, които се считат за най-съвременни и демократични, съответстват на все още ниското ни съзнание, което за съжаление е далеч от истинското християнство. Ние все още сме езичници, с езически институции и традиции. 
          Христос посочва по много категоричен начин, че земната политическа власт, след неговото служение и възкресение, е вече от напълно ново естество. Старата власт на подтискане на хората, на войни, тайни служби и непрестанно осъществяване на контрол, е в противоречие с идеята за всеопрощаване и любов, затова общо между тях не може да има.
В този смисъл всякакви реформи, опити за промяна, протести  и изисквания за честност, справедливост и права от позиция на силата и контрола са изначално обречени на неуспех. Те са в противоречие с християнството. Идеите за гражданско управление, висока социалност и демокрация, ако не обвързани с истинска вяра и упование в Христос, са абсолютно неефективни.  Това са винаги усилия в погрешната посока. За съжаление този резултат редовно се изпитва с огромна негативна сила и в най-развитите и прехвалени демокрации. Той е обрекъл на неуспех и всички предишни революции и опити за реформи. Докато обществените системи не спрат да се противопоставят на Бога и съзнанието на повечето хора не се насочи в една противоположна на сегашната посока на мислене, всички усилия  за постигане на качествен живот ще са безплодни. Хората ще са и ще останат осъзнати или неосъзнати „щастливи” роби.
          При изпитанието в пустинята, Исус много ясно отговаря на дявола /а той е князът на онзи свят/ на три пъти, по начин, който преобръща представата за ценностите  живота.: „Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което изхожда от Божиите уста”, Матей 4:4; „ Да не изкусиш Господа Бога твоего” Матей 4:7; „Махни се Сатано, защото е писано: Господу Богу твоему да се поклониш, и само Нему да служиш.” Матей 4:10.
          Тук ясно е поставена първенството на Духа над материалното, над хляба, над изкушенията на желанията, над гордостта и егото. Показан е истинският път, към нови ценности и нови хоризонти. Действително до идването на Христос и до неговата мисия властта е била в князът на онзи свят /преди 2000г./, който оповествява това много категорично. След като показва на Христос всичките царства на Вселенная, той казва: „Тебе ще дам всичката тази власт и славата им; защото е мене предадена и давам е комуто ща” Лука 4:5-6.
          С тази власт обаче на практика е свършено чрез служението, жертвата и възкресението на Христос. Властта се променя напълно и има друг носител – Сина Божий и Сина човешки, Словото Божие, което стана плът.
          За да покажат промяната във властта над земята, евангелистите поетапно разкриват ситуациите, чрез което Христос осъществява мисията си и колосалната промяна, която бавно се осъществява  оттогава в света. Промяна,чрез която и на хората се дава друга власт и те могат да се превърнат чрез вярата в синове Божии.
Един такъв момент е утвърждението Му, когато му показват една монета с образа на Кесаря и въпроса за данъка към властта: „Като е тъй, отдайте Кесаревите Кесарю, а Божието Богу.” Матей 22:21. С една дума Христос утвърждава, че Кесаря вече няма нищо общо с Бог и бъдещето вече не е негово. Властта е мъртва и само формална. А царят е вече друг, с небесна власт.
          Още по-ясно смяната на властта е указана в 14 глава от евангелието на Йоан. „Аз Съм пътят, и истината, и животът; никой не отива при Отца, освен чрез Мене” Йоан 14:6, и още „Отсега с вас няма много да говоря; защото иде князът на този свят, и той няма нищо в мене...Станете, да отидем от тука.” Йоан 14:30-31.
          Това ясно показва новата ситуация на Земята, промяната на правилата.
          Чрез предаването си на смърт Христос осъществява най-великия акт в човешкото развитие и утвърждава истинската надежда, очакваното бъдеще, божията благодат. Прави се огромен завой за възвръщане на човека към Бога, към ера на радост, мир и любов. Променя се посоката на човешката история в движение от материалното към Божествения център и истината, към осъзнаване на божественото в човека и цялостната му промяна. 
„За то ще му дам дял с големите и със силните ще раздели корист, защото предаде себе си на смърт и с престъпниците се счете; и той взе на себе си греховете на мнозина и ще ходатайства за престъпниците.”Ис.53:11-12 „и възлезе на небесата, и седи отдясно на Отца” 6.Символ на вярата.
          От този велик момент на Възкресението, властта на Земята е друга; невидима, духовна, разумна и милосърдна, нямаща общо с насилието, контрола, тайните служби, армиите, войните, императорите, лицемерието и подтискането. „И пристъпи Исус, та им говори и рече: Даде ми се всяка власт на небето и на земята. Идете прочее, научете всичките народи и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Святаго Духа. И учете ги да пазят всичко що съм ви заповядал; и, ето, аз съм с вас през всичките дни до скончанието на века.”Матей 28:18-19-20.
          Така че, докато не разберем и не се утвърдим с вяра в тази единствена истина и продължаваме да изхождаме винаги от материалното и земното ще служим не на когото трябва. Страданията винаги ще ни съпровождат и още по-страшно, болката и смъртта ще продължават да бъдат все по-осезаемо с нас.
          „Защото трябва това тленното да се облече в нетление, и смъртното това да се облече в безсмъртие. А когато тленното това се облече в нетление, и смъртното това се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне словото, което е писано: ”Погълната биде смъртта с победа. Де ти, смърте, жилото? Де ти, аде, победата? „ Кор.15:53-54-55.
          За да се страхуваме от смъртта и да служим на Ада се използват огромни, нескончаеми лъжи. Самите уж „християнско-държавни” църкви пазят държавите от истинското християнство, като самите те отдавна са се превърнали на търговците и сарафите в храма. Учени, атеисти, финансисти и политици ни убеждават, че има много истини; че всичко зависи от гледната точка, че човекът е в центърът на света, че е важно да се мисли позитивно, че е най-важно да се обръща внимание на тялото и на безкрайните му желания, че трябва агресивно и безкомпромисно да се борим за правата си, че безсмъртието не е възможно и че животът е единствен и много кратък. Учените са готови да се направят на маймуни, за да докажат маймунски теории. Това обаче са низ от безкрайни усилия да се запази и оправдае дейността на празна, формална и мафиотска държавна матрица, лишена отдавна от истинска власт.
          Трудно е да се повярва в това, което не се вижда, да се реагира с милост на насилието и да се прощава за една и съща обида или престъпление седемдесет пъти по седем, да се обича врага и да се благославят тези, които ни мразят. Но това е истинската сила и истинската власт и друга гледна точка няма. Защото истината може да бъде само една.  
Повярвайте в невъзможното и то ще ви посети, защото, което за човека е невъзможно, за Бога е възможно.
          А какво общо имат яйцата, козунаците, пътуванията, пиенето и особено агнешкото с Месията?
 
          ХРИСТОС ВОЗКРЕССЕ! В ИСТИНАТА ВОЗКРЕССЕ!

Силва Дончева 2013г ©www.astrolog.tk



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976183
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019