Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 11:05 - АНГЛИЯ ВИНАГИ ГРЕШИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, НО И ВИНАГИ СИ ПЛАЩА
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 7706 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

АНГЛИЯ ВИНАГИ ГРЕШИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, НО И ВИНАГИ СИ ПЛАЩА.

 

Силва Дончева 2013© www.astrolog.tk

 

Още от средата на ХIХв. човечеството е наясно, че стои на прага на нова епоха, която ще доведе до планетарно обединение. Западната  християнска култура е доминираща, но тя въвежда своето господство над останалите народи по един арогантен и насилнически начин. Начело на тази политика е Британската империя, която през ХIХ контролира огромни територии върху всички обитаеми континенти на Земята. Не се знае от масовата публика, но Англия по своето духовно естество в общия човешки организъм, е призвана да обедини човечеството на принципа на взаимната толерантност и зачитане на правата на всяка нация. Нещо, което тя НЕ ПРАВИ.                                                                                                                 

             В тези процеси колонизираните народи в Азия  и Африка също вземат дейно участие. Опитът им да се противопоставят военно или политически на агресорите не водят до съществени резултати. Затова се прибягва до други мерки, които се оказват доста ефикасни. В един момент в средата на ХIХ век, западният човек е повлиян от много нови и мистични  течения  и общества, които бавно, но устойчиво проникват в съзнанието му. Колонизираните народи и особено Индия са много по-стари и опитни в окултно отношение и притежават изключителни духовни техники, чрез които могат да въздействат ментално върху съзнанието на незащитения и горделив западняк, който е забравил че  е преди всичко християнин.

               Така в западното общество от средата на ХIХ г. бавно започват да се появяват учения с хиндуиски, будиски и шамански привкус, адаптирани специално за свръхегото на колонизаторите.                               

              През 1875г. се създава Теософското общество, което в рамките на няколко десетилетия се просмуква в голяма част от политическите и културни среди на запад.  То има централи в повечето европейски страни /Тибетеца – Джуал Кхул – Алис Бейли в Англия/, както и в Индия /Ани Безант/ и в САЩ /Олкът и Блаватска/. Теософите се интегрират към много други окултни общества, както например към пангерманското общество Туле, което първо подкрепя Хитлер в пътя му към властта  (http://frognews.bg/news_22437/Hitler_-_manipuliran_okultno). През 30-те години тибетските лами пълнят Германия  и внушават допълнително чувството на нацистите за избраност и победа. След това съюзниците Англия и САЩ поеха щафетата.

          В същото време има данни (Вж. „Втората световна война – окултния фронт”), с които се доказва, че създаването и контролът над теософското общество е на английското разузнаване. Известният случай с Кришнамурти (според тях новият прероден Христос), също е дело на тези сили, а Ани Безант и Чарлз Ледбитър, които оглавяват Теософското общество, не са нищо повече от служители на това разузнаване.

          В стремежа си да запазят колониалното си могъщество и власт, англичаните търсят всякакви методи и средства, включително и проникване чрез поставени лица в в духовните устои на индийската религия (посочената по-горе Ани Безант е толкова близко приемана в Индия като духовен водач, че става и председател на партията Индийски национален конгрес). Англичаните не осъзнават, че вървят срещу самите себи си, опитвайки се да контролират сили, над които нямат власт. Те, както и Хитлер /виж посочения случай с Тибет/ се оказват подхлъзнати от мощни и невидими окултни същности, чиято цел бе, както отмъщението, така и елиминирането на християнството на Запад.  В този невидим духовен фронт Британската империя допуска много грешки и вместо да запази властта и богатството, в края на краищата ги загубва. 

              В поредицата от тези огромни грешки, които причиняват огромни щети на самите англичани е и отношението на Обединеното Кралство към България, която се оказва, че е с ключова роля в световната политика. След Берлинският договор от 1 юли 1879г., според който по инициатива на Англия и в противовес на Русия, България е разделена, отношенията между новообразуваната Германска империя и Русия се влошат дотолкова, че още на 7 октомври същата година, се създава военен съюз между Германия и Австро-Унгария, който поставя началото на бъдещия Троен съюз. Малко по-късно Бисмарк убеждава и Италия да се присъедини към пакта. Така Берлинският договор формално стои в основата на първото обединение на по-малките Велики сили към бъдещата световна война. Същевременно Берлинският договор нанесе много щети на България, една от които беше и срещу мисията на Мировия Учител, срещу Бога. Малко българи знаят, че през 1864г. у нас се ражда Петър Дънов, изпратен като Всемиров Учител. „Преди 2000г. в Назарет се роди Синът, а през 1864г. в България дойде и говори Бащата”. Той е тук, за да направлява и смегчава всички процеси на земята в момента на големия преход към новата епоха на Водолей, започнала в 1914г. Поради това Берлинският договор не касаеше само съдбините на България, която трябваше да бъде в границите, определени в договора от Сан Стефано, а и много от световните процеси.  По този повод Учителят в началото на ХХв. казва: „Никой не трябва да коригира Божествения план /единна България/ и затова Англия ще си плати с разрушаването на Английската империя.” И още във връзка с присъединяването на България към Тройния съюз през 1915г. Той казва: „Страданието на България се дължи на Англия. Тя имаше възможност да поправи своята грешка от Берлин. В 1914г. в началото на Европейската война, България искаше да тръгне с Англия, но Англия я тикна да върви с Германия, за да бъде бариера между Русия и Цариград..”                                      

              Нещо повече, Англия застава и в основата на Версайския мирен договор /с Германия/, който е пряката причина за продължението на войната и идването на Хитлер на власт. Победата не прави империята по–милостива или по-мъдра. Напротив тя не само унижава Германия и България, но е и пряк виновник и за умаломощаването на съюзника си - Русия. „Англия не се коригира през 1918г. Тя воюва заедно с Русия. Тя постъпи лошо с Русия. Не и дадоха нищо, а и закараха и оставиха в Русия болшевизма в наследство. Англия е причина за болшевизма в Русия и да се дадат милиони жертви през време на революцията.”, Изгревът, т.1

               

           Когато анализираме нашата история в частта доста преди Освобождението и около Съединението отново се набива на очи факта, как Англия е подпомагала една мюсюлманска страна в лицето на Турция само и само за да я използва икономически и да се противопоставя военно на Русия. Факт, за който днес никой не говори.

http://silvaantonydon.blog.bg/history/2012/09/09/zashto-nikoi-ne-kaza-koi-e-vinoven-za-syedinenieto.998103

Алчност, подлост и противостояние между християни, неистова борба за световно надмощие и смазване на всякаква конкуренция, това е английската политика. Европейските народи в първата половина на ХХв.  се държат като зомбирани и унищожават сами себе си. Бързата и лесна война от 1914г. се проточва и води до милиони жертви и икономическо опустошение. След нея от Германия са отнети африканските колонии и са наложени ужасни репарации, Русия е съсипана, християнството дискредитирано, експанзията и към Китай и северна Индия осуетени, САЩ са унижени заради неприемането на 14-те точки на президента Удроу Уилсън /става въпрос за мирна програма, която е трябвало да спаси Русия от болшевиките, а Германия от срам/, България е в тотален глад и мизерия и плаща огромни репарации, останалите европейски народи също тънат в мизерия. Нещо повече, войната просто затихва, но не свършва. Започва подготовката за следващата, много по-унищожителна и по-кръвопролитна, тази, в която Хитлер беше главен изпълнител. Англия преминава всякакви граници на нормалното поведение. Учителят казва: „Днешната война се дължи на източните братства, които натикаха европейските народи във война, за да могат да се отърват техните народи от европейския гнет. Но това са методи на Черната ложа на тези източни братства. Сега е борбата между двете ложи – Бялата и Черната ложи. Адептите на източните народи са причина за раздухването на войната между европейските народи. Те действуват чрез методите на Черната ложа – чрез внушение.... Невидимият свят ще иска контрибуции за пролятата германска и руска кръв.”

            Главно Англия отстъпи от християнството, съюзи се със сили чужди на нейния свят /хиндуизъм, будизъм, щаманизъм /Тибет/ и още си плаща горчиво за това. Обединеното кралство само на пръв поглед победи във войната, но всъщност загуби най-много, защото след 1945г. бе лишено от своята толкова старателно крепена империя, както и от първото място в света. Остана им да се съобразява с новата сила – САЩ и да им бъдат сателит. Противопоставянето между християнските държави вече като студена война продължи.

             Впоследствие западните нации благодарение на помощта на САЩ успяха да възстановят своите икономики. Европа се обедини и отново тръгна напред. Но въпреки всичко почти никой от европейските народи, а и самите Съединени щати и Русия не си взеха духовни поуки. Тормозът над Третия свят, който захранва богатите бели страни продължава, а алчността им не знае граници. В момента светът отново е на границата на война.

         В момента тази хищническа политика доведе до ново тежко икономическо състояние, чийто размери старателно се прикриват. Самото потребителско общество е захранвано и от много източни окултни практики, които тласкат западния човек надолу към материята под формата на странни практики на положително мислене, в които християнството няма място, разрастване на егото на отделния човек и масово оглупяване, чрез средствата за масова информация и новите технологии, предоставени още на Хитлер от Тибет.

         В момента самите англичани, допуснали навсякъде около тях йога, доаизъм, хиндуизъм, теософия, ню ейдж, универсална енергия  и какво ли още не, атакуват отново България, където е посят зародиша за развитието през следващите векове.

         Това, както обикновено ще означава страдания и за българите, но означава и ново падение за Англия. Ако тази политика продължава тя ще започне да губи и не многото, което и е останало и като имидж, и като духовни християнски ценности и като териториална цялост и икономически просперитет. 

         Още през 30-те години на ХХв. Учителя предупреждава, че в бъдеще в Англия и Франция ще има цели градове, населени с хора от бившите им колонии /индийци, африканци, пакистанци/. Така целта на Индия и някои нейни братства просто вече се сбъдва. Законът на карма /всяко събитие е причинно обусловено/ е неотменен и често много жесток. През 1979г. на световния индуски конгрес неговият председател казва „Нашата мисия на Запад се увенча с  фантастичен успех. Индуизмът се превръща в доминираща световна религия, и краят на християнството е близо.” А някои си мислят, че владеят света?! Средствата за производство, машини, съоръжения, енергийни ресурси, редки метали вече са насочени предимно към Китай, (Тибет също)! Никой обаче не се замисля затова и когато му се наложи няма ли да бъде късно?

         И днешните дни, в които отново сме въвлечени в чужди интереси и заложници на терористични методи отново виждаме непрозорливата ръка която защитава не приятели, а „интереси”. 

         Всъщност Англия, за да може поне малко да смегчи съдбата си, трябва с всички сили да толерира България, не само икономически, което е най-лесното, но най-вече подкрепяйки духовните и християнски ценности, новото, което носят българите. Така може да се облекчи онова, което се задава и е с много черна перспектива.

          (вж. http://frognews.bg/news_22905/Silata_na_mentalnite_tehniki/ )

            Христос поставя началото на нова ера на човечеството, на неговото възвръщане към Бога, етап, в който всяка следваща вълна на историята е по-висока от предишната и носи възход. Това е и съществената и непреодолима от другите учения разлика от предишните култури /езическите/, в които всяка  вълна е била нисходяща и е водела към разрушение. Затова е и казано и нещо пределно ясно: „Аз съм пътят, истината и животът и никой не дохожда до Отца освен чрез Мене.” Йоан 14:6. А накъде отиваме ние?

 

 

Силва Дончева © www.astrolog.tk

 










Гласувай:
9


Вълнообразно


1. milady - 4udesen komentar..
06.02.2013 13:37
Blagodarya vi za Istinata, koiato tryabva da otvori o4ite ni..Julia :))
цитирай
2. evavlad - Много правдиво ! Дано това послание ...
10.09.2014 20:49
Много правдиво ! Дано това послание стигне до сърцата на тези ,които трябва и светът да стане едно прекрасно място за живот !
Благодаря Ви !
цитирай
3. mglishev - Ужас,
14.09.2014 03:31
такава мешавица от зле разбрана история и наивни суеверия...
цитирай
4. bojil - Да- Англия има тежък грях към нас и ...
05.02.2016 13:41
Да- Англия има тежък грях към нас и ако не се постарае да го поправи,последиците от него един ден ще се стоварят върху нея. Лошото е,че те вече са безгласна буква- други ще пишат историята вече,с тяхната слава е свършено.
цитирай
5. barin - допълнение
06.02.2016 21:24
Англия винаги греши и пречи на България. Тя винаги е против българските интереси
цитирай
6. occult4 - Враг н:1 за България са били,са и ще бъдат:сащ,англия,израел,турция-те са световното ЗЛО!
28.07.2016 04:52
Сега искам да кажа,има хубави изказвания и не до там такива.Хора запомнете едно:всеки,който е направил добро за България е хубаво,без значение дали е германец,русин,фашист или социалист!
Аз зная,че злото на ционистите-уса,англия,израел,турция е огромно за света и нашата държава!
Те са враг n:1 за изстрадала България,едно кътче от рая. Еврейте са и винаги ще правят това:да скарват народите,да разпалват войни и да търсят дивиденти от това и всичко,което за тях е угодно.
Те направиха болшевишката революция и потопиха всичко в кръв,заради нея.Те скараха Германия и Русия,защото се страхуваха от тяхната дружба и сътрудничество с огромни суровини,учени и техническа мисъл-това НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТЯХ-правителствата в сянка и уса,ни най-малко! Който има ум и очи ще види и разбере скритите истини,който няма ,ще плямпа като папагал.Сега в Държавата ми,ако кажеш или вземес някаква страна,без значение,дали принадлежиш към някоя идея или партия нещо,аха веднага ти лепват етикет,ти си такъв или онакъв,това не е правилно и е грешно,/в психологията се нарича свръх обобщаване-защитен механизъм на егото/!
Но Да, аз съм патриот-националист от бялата раса,с зелени очи,светла коса,и искам да живея,като такъв в такава бяла държава,без тъпи и прости създания с тъмен цвят на кожата. Да не желая да се разболявам и хората в об-то от либерастия и толерастия и педерастия,много ценени в 21 век,ни най-малко!
Да аз съм високо образован и искам обществото около мен да е такова с чувство за патриотизъм и интелект!
Да искам да живея в такава Европа,която има затворени граници от вън,а не в еврогейско еврейски щати,командвани от кръвопийци североатлантици! Такава Европа,която държи на хората си ,а не на пришълци живеещи,като свине в средновековието!
Да естествено е,че стария Ссср,няма нищо общо със сегашна силна Русия на Путин,която държи на своята си независимост и суверенитет,както никоя държава в света сега, и които са много по близо да нас Българите,отколкото,някакви тъпи и дебели янки,искащи да завладеят цялото човечество,покланяйки се на рогатия Бафомет и ционисткото зло за,които обикновените хора и християни са гой-т.е.животни и пр.
Да за сега само тя може да противостои на тази световна негативност,харесвани или не!
Да мога да продължа,но стига,проницателните хора ще разберат. България над всичко!!!с.п.
цитирай
7. occult4 - Също продължение:
28.07.2016 04:53
КОНГРЕСЪТ НА САЩ СЛЕД 1941 г. ОФИЦИАЛНО НИТО ВЕДНЪЖ НЕ Е ОБЯВЯВАЛ ВОЙНА

Общо от 1798 до 2006 г. представителните политици и духовници на САЩ са използвали военна сила зад граница 239 пъти, провеждайки държавен тероризъм. Парадоксалното е обаче, че след 1941 г. Конгресът на САЩ официално нито веднъж НЕ е обявявал война. Правомощията в това отношение са съсредоточени ЕДИНСТВЕНО в РЪЦЕТЕ на президента и той САМО уведомява конгреса с доклад за приложената военна сила, след което обикновено формално получава разрешение за нейното продължаване. Необявяването на война от САЩ е ХИТЪР трик да се притъпи общественото внимание и хората да бъдат ЗАБЛУДЕНИ, че това “не е война”, а само някакъв “конфликт” или “мироопазваща операция” /”хуманитарна операция”/, нищо че в подобни “дребни” /но за това пък постоянни/ конфликти и войни с ниска интензивност след Втората Световна война са ЗАГИНАЛИ около 20 милиона души, т.е. повече отколкото в Първата Световна война. Другата по-съществена причина САЩ официално да НЕ обявява война в тези конфликти е, да се заобикаля международното право и Женевската конвенция и да НЕ се плащат след това евентуалните искове за нанесени на потърпевшите държави ЩЕТИ. Рано или късно обаче сметката за ВСИЧКИ тези военни престъпления, престъпления СРЕЩУ човечеството и геноцид /които са без давност!/ ще бъде връчена на представителните политици и духовници на САЩ, които уж носят и/или са носили ЦЯЛАТА отговорност и ВЛАСТ, и тогава тази страна ще фалира и ще се разпадне, ако това НЕ се случи и ПРЕДИ това под напора на вътрешното й разложение и НЕПРЕОДОЛИМИ противоречия посочвани от анализаторите. Демокрация е - постоянна власт и реална информация за ВСЕКИ гражданин. Демокрация НЕ е - цялата власт и реална информация, и целият капитал в РЪЦЕТЕ на ШЕПА "хора", а това е пълна ДИКТАТУРА (фашизъм).

"Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрастне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976267
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019