Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 18:12 - Знаете ли? - Имаме уникална звездна мистерия, съединение на земята и Небето, популярна е по цял свят
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 4389 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За космическите мистерии и важното за България
Силва Дончева  в интервю за в-к "Над 55" на Светлана Терзиева  - Сесил


-
Г-жо Дончева, вие сте от малкото астролози,които правите по-глобални прогнози!... Каква е съдбата на България през 2012година и по какви критерии изчислявате хороскоп от такъв вид?!

            Правя по-глобални прогнози, защото историята е основната ми специалност и мога да я анализирам и с помощта на други знания.

За изходни данни съм взела тези, свързани със събитията в  България, състояли се на 10 ноември 1989г. в 16.50 м., заклеването на новото правителство на ГЕРБ на 27 юли 2009г. в 11.05ч.. Трябва да се знае, че за нас е важен Козирог, под чието влияние е територията на България, включително и поради силно планинския характер, а Стара планина е част от хималайската планинска верига. На територията на България се намира и вратата към Невидимия свят ( седемте езера в Рила). Като цяло България ще навлезе в много тежко икономическо състояние след ноември 2012г. Това ще бъде свързано с проблеми в банковата сфера  и цените на горивата. По положителни ще са новините относно европейските проекти. Чрез доста нетрадиционни методи имиджа на правителството ще се запазва. Социалното напрежение и синдикатите също ще са под контрол. Това е поради много добрия аспект между 4-тия градус на Лъв /касаещ правителството/ и движението на Уран през Овен.

- Кой ще спаси света и в частност държавата ни, има ли определен човек или Месия, който е заложен в планетите през тази година?!

            Няма такова нещо в момента. Светът  е пред  тежки икономически, социални и климатични промени, които са ритмични и зависят от влиянието на Слънцето и Зодиака и на реакциите на хората към тези реалности. Забележете: преди 2000г. Великото преселение на народите се случва, точно когато точката на пролетното равноденствие навлиза в продължение на около три века в съзвездието Риби и климатът става по-студен и по-влажен. Римската империя е обречена. Пак така през 1914г. пролетната равноденствена точка започна да нализа все повече в съзвездието на Водолей. В този смисъл промяната е неизбежна и не зависи от нас. Ние трябва само да реагираме адекватно. 2012г е само момент от тази драматична промяна.  

 

- Да си българин мисия ли е или натрупване на карма с отрицателен знак от минали събития и личности?!

            Това е много сложен въпрос за няколко изречения. Карма се трупа, когато не се изпълнява Словото на Бога. България е приела този път още по времето на княз Борис. Има и още един факт малко известен на българите и който  е причана за много наши кармични натрупвания. Вековното труско робство е резултат от прогонването на богомилите. Това унижожава и възможността България да стане център на европейското просвещение. В последствие то се случва на запад, където се изнасят „съвършените” от българските богомили. През 1864г. Небето ни дава нов шанс, когато в България се ражда Всемировия Учител, за да изнесе Словото за новата епоха от 2000г. Нейното начало е сложено тук през 1814г. Българското освобождение е непосредствено свързано с този процес  и тук връзката  Русия и цар Александър ІІ е много специфична. Но това е много дълга и голяма тема.    

 

- Всеки ден осведомителните агенции отчитат множество самоубийства, случаите на загубили разсъдъка си хора се увеличава...  Тегне ли някаква тежка карма над българите?!

            В София има една малка градинка срещу входа на консулската служба на руското посолство, където са написани две неща: Бог е любов! и „В изпълнение волята на Бог е силата на човешката душа.” Тази градинка е създадена и е била непокътната  и по времето на социализма. Това е мисията и за нея е казано, „..че и 300 000 българи да останат, Волята на Бог за шестата раса, чийто семена са посяти тук, на българска земя, ще се изпълни. И всеки трябва да си реши сам и да си носи последствията..”

 

 -Какво ще кажете за хората над 55 годишна възраст, техния хороскоп какво предвещава през 2012 г.?! Ще има ли повече облекчения за тях, как ще успяват в тази криза да се справят с нищожните се пенсии, ще има ли повече  възможности за работа сред хората от  т. нар. „трета възраст”?!

 

            Времената са тежки и всички, които разчитат само на пенсия, ще са силно затруднени. Както неведнъж съм писала предстоят много трудни пет години и ще става все по-трудно. Процесите са глобални  и не можем да ги избегнем, а само да се подготвим. Предстои банкова криза, а и сериозни проблеми в социалните фондове.

            За съжаление не мога да дам рецепта, защото във времена на катарзис, страданието е една необходимост. Повечето хора не желаят да се променят доброволно и затова понякога има шамар.   

 

- Скоро ще празнуваме Великден! Има ли разделение в събитията преди и след тази свещенна дата за съдбата на човека, като цяло (подобно преди и след рождения ден на всеки от нас!)?!

            С раждането и служението на Христос човечеството започва етапа си на еволюция, т.е пътя си към възвръщането си към Бога. В този смисъл Възкресението няма нищо с предишните ритуали на възкресение на природата и повтаряне на природния цикъл всяка пролет. Актът на Възкресението е еднократен и Христос е единственият път към него. Разбира се, това няма нищо общо нито с нещастните агнета, които се колят, нито с начервени яйца или козунаци. Това са удобни за държавното управление и търговията стари езически обичаи, промъкнали се към една велика идея за човешкото безсмъртие и съвършенство. Това е процес на осъзнаването ни като души.

 

- От доста време се забелязва тенденция, в която хората до толкова са обезверени от настоящето си битие, че по-често сеобръщат към самозвани врачки и гадателки, отколкото към Бога! Как  и кога хората ще се освободят от тези заблуди?!

            Упованието в Бог изисква и спазване на Словото Му (не ходене на църква), а това не е лесна задача. Ние обаче искаме и вълкът да е сит и агнето цяло. Няма как да стане. Манипулирането на живота чрез различни окултни практики е само опит да се отложи  или измами съдбата. Това обаче винаги е до време, след което ако няма истинска промяна и разкаяние ударът е още по-жесток.

 

- Преди години вие реализирахте интервю спокойния вече актьор Иван Балсамаджиев. В него той ви разкрива как се е обърнал към духовното и е преосмислил живота си!... Какво го е беше накарало да се„обърне” към Бога,  Знаел ли е или пък е предчуствал скорошната си смърт, вие съзряхте ли в неговата рождена дата, още тогаваподобна участ?!

            Тогава аз се срещнах с Иван Балсамаджиев като журналист, http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2012/02/26/molia-vi-da-si-spomnim-za-ivan-balsamadjiev-aktualen-vinagi-.910530 не съм му изготвяла хороскоп, дори не зная кога е роден. През 1999г. той беше здрав и не се бе обрънал към окултното, защото е имал проблеми, а защото е търсел отговори на  фундаменталните въпроси за всеки човек: Кой съм? Накъде отивам? Какъв е смисъла? Той търсеше Истината. Надявам се, че е получил отговорите си, защото на Земята беше забележителен човек и лично ми е помогнал много. Интервюто също е забележително. Сигурна съм, че продължава да се усъвършенства в същия дух и на Небето.   

 

- Чувала съм, че в нумерологията (според мене свързано и с астрологията!), една от най-трудните числа на изпитание е 18 ,наречена още и „датата на Христос”!... Трябва ли като Исус да те разпънат на Голгота и едва ако оцелеш, тогава живота ти ще се „отвори” към по-добро бъдеще?!

            18 символизира началото и края, а числото на Христос е 8 – Вечното и Неунищожимото. Разпъването на кръста е символичен акт. Кръстът е олицетворение на неподвижния знак на Зодиака: Телец,Лъв, Скорпион и Водолей. Той е символ на материалността и страданието. Тялото и земния ни живот са вечно разпнати на тази кръст. Христос ни дава единствения път да излезем от този животински кръст и да получим спасение чрез Словото Му. Четиримата евангелисти: Лука, Марк, Йоан и Матей са свързани с този неподвижен кръст и показват конкретно пътя извън него.    

 

-  На такава дата е роден и любимеца на мало и голямо, на целокупния български народ - Слави Трифонов!... Кога най-сетне той ще се ожени, ще намери ли своята друга половинка, защото в медийното пространство постоянно се спекулира с това?! (той е роден на 18. 10. 1966 г.)

            В момента Сатурн преминава много близо до Слънцето му  и моментът не е подходящ нито за брак, нито за съдружия и партньорства. По-скоро Слави Трифонов нека остане все така съсредоточен относно работата си, защото ще има сериозни административни и професионални затруднения. Здравето и настроението му също няма да са във върхова форма. Периодът до края на годината ще е труден и ще му трябват присъщите му издържливост, търпение и перфекционизъм, за да се пребори. При Слави Трифонов Венера е много близо до Слънцето в знака на Везни, което е чудесна позиция и носи късмет в любовта, но в момента това влияние е блокирано и е добре да се изчака поне до следващата пролет.    

 

- В нумерологията съществуват т. нар. „господарски числа”! В астрологията съществуват ли подобни зодиакални знаци (или съзвездия?!),и защо ги наричат господарски?!

            Има йерархия на стихиите. Огънят символизира Духът, Въздухът – умът, Водата - емоциите и Земята – материята. Огънят разбира се е с най-високи трептения и мощ. Овенът символизира началото, главата и силата. Той има огнена природа, затова е водач. Слънчевата система произлиза от съзвездие Лъв, което също има огнена природа и символизира любовта, съпричастието и сърцето.  Поотделно и в синхрон те имат господстващи влияния.  

 

- Скоро навлизаме в зодия „Телец”, от 21април, какво предвещава 2012 година за родените под този зодиакален знак?!

            През Телец в момента до следата на юни 2012г. преминава планетата на развитието и щастието Юпитер. Това е много добър знак. Юпитер ще бъде в близост до Слънцето на родените под знака на Телец и през цялата следваща година поради фиксирането му в соларните хороскопи. Проблемите ще започнат от октомври 2012г., когато Сатурн ще смени знака си и навлизайки в знака на Скорпион ще подложи родените през април Телци на изпитания. Финансовите им успехи рязко ще намалеят. Още по-неприятно ще стане положението след май 2013г., но дотогава има време.

 

 

Питам конкретно за зодия „Телец”, защото любимката на  хората на възраст над 55 години (и несамо на тях!...), е примата на българската музика Лили Иванова, която е роденана 24. 04. 1939 г.! Какво в зодиакален аспект определя при нея несломимия й духи  железния и характер, както и  нечовешката енергия, въпреки напредналата  възраст?!

-          

            Телецът е най-издържливият знак в зодиака – той е неподвижен и земен. Към 24 април зад Слънцето е и съзвездието на Овен, което дава амбиция и желание да бъдеш пръв. Разбира се Телецът е и знакът, който управлява гласа в Зодиака. Така се съчетава глас, упоритост и амбиция. При Лили Иванова Слънцето е обградено от Уран и Венера и това и дава безспорно слава, странна съдба, силна екстравагантност, ескцентричност и усет към материалното и парите. Рожденото движение на Слънцето към Уран я прави непредвидима. И при нея навлизането а Сатурн през есента в знака на Скорпион ще и поднесе изненади в професионален, финансов и здравословен характер. Дай Боже това да не повлияе на концерта и тогава!   

 

- Смята се, че енергията е 100 процента талант!... Зодиите, асцендентът и разположението на Слънцето и планетите, определя ли понякакъв начин характера и  съществуването на талант в избраните за това хора?!

            Разбира се, разположението на небесните тела разкрива талантите на хората. Един от основните постулати в астрологията е „Характерът определя съдбата” Разбира се, от значение е и нивото на развитие на самия човек. Има хора, които не се поддават на влиянията на отдалечените планети от външния кръг на слънчевата система, открити в последните 250 години – Уран, Нептун и Плутон. Те нямат енергийни центрове, които да поемат влиянията. Така дори тези планети да са на ключови места в хороскопа, тези хора не реагират. Трябва да се знае, колкото и да Ви се струва абстрактно, че ние в момента изграждаме вътрешните си тела, чрез които можем да комуникираме по активно със звездния свят и в този смисъл сме доста различни като същности. Най-големите способности са заключени във влиянията на гореспоменатите три планети във взаимодействието им със Слънцето.  В последните 100 години особено значимо е действието на Уран. Но това е доста обширна тема.

 

- Как да противопоставим силното влияние на парите над истинския талант, който често пъти е невъоръжен и беззащитен спрямо материалистичната природа на заобикалящия ни свят?!

            Талантът е съвкупност от множество качества на характера. Ако те не са в хармония, дори много силно изразена способност в определено направление може да не се изрази и това да не е поради липса на пари. Необходими са и допълнителни качества, за да реализираш таланта си; упоритост, ежедневна работа, вяра, разбирателство в група, достатъчно здраве, приятели или близки, които вярват безрезервно в способностите. В хороскопа много ясно се показва проблемът и той обикновено не е свързан с пари, а с определена недостатъчност в характера или здравето.

            Често талантливият човек има изпитанието да се научи да работи въпреки всичко във враждебна среда, да се справи  и със слабостите си. Това също е голямо умение. Другото си е оплакване и извинения. Лили Иванова например е символ на това как да се справяш и гласът и е само част от цялостната картина на характера и способностите и..  

 

- Вие твърдите, че ако човек е добър и милосърден, ще смекчи влиянията на планетите и звездите, защото те се ръководят от ангелските йерархии. Какво означават ангелските йерархии и какви фактори спомогат за усъвършенстването ни, като личности?!

            Само Бог е добър и милосърден, ние можем да бъдем само проводници на тази доброта и милосърдие. Да бъдеш добър просто ей така е доста рисковано, защото енергията да се раздаваш рано или късно ще свърши. Само човек, свързан с Източника на всичко може да се раздава. Добър означава да даваш. Молитвата е начинът да се разговаря с Небето и всеки човек знае това, дори и да не  си признава. Христос управлява ангелските йерархии, оттам връзката с човешката съдба е повече от ясна и изборът е личен какво трябва да се прави.        

 

Вие сте последовател на Учителят Петър Дънов. Какво открихте величието в неговото учение, някой го наричат дори... сектант?!

-          

            Секти в християнството са и Православието, протестантските църкви и католицизма. Един Учител се разпознава по резултатите, които дава при съвестно приложение на учението му. При мен то даде резултати, за които дори не съм мечтала във всички сфери на живота, от философията до чисто материални неща. Когато започнах да чета и да прилагам не очаквах такава щедрост, мекота и  хармония. За това съм дълбоко благодарна и се надявам да мога да отвърна със същото. 

 

 - Играете по възможност всяка сутрин Паневритмия, а преди нея винаги отправяте  молитва. Какво е въздействието на Паневритмията върху човека и какво още ще посъветвате хората,в търсене на душевен мир?!

            Да, аз живея в къща и тъй като имам голяма градина с много трева, играем Паневритмия всяка сутрин там, освен ако не пътувам или не вали. Учителят е казал, че ако повечето българи играят Паневритмия поне една година /пролетта и лятото/, България ще промени съдбата си и ще намери истинското си място в света, така ще промени и съдбата на света. Това е, защото Паневритмията е част от живата астрология. Тя пресъздава сътворението на Вселената чрез Словото и пътят на Слънцето. Чрез нея, ако разбира се играе строго по правилата, се комуникира директно с Невидимия свят. Тя смегчава съдбовните влияния именно чрез тази прецизна комуникация; молитва, музика, песен и танц. Тя е уникална звездна мистерия, съединение на земята и Небето, популярна е по цял свят. Странно е защо не се изучава в българското училище!?

 

- Щастието и благоденствието на хората, от астрологията ли е предопределено или човек сам може да управлява живота си, незвисимо от заложените рождени дати и кодираните зодиакални поличби?!

            Много е голямо объркването между хуманизъм и богопознание. Тук се сещам за една молитва: „Стани и възхвали Бога, защото днес человек възхвали човека”. Щастието на човека зависи от връзката му с Бог, от нищо друго. Един човешки живот е само часове от живота на душата му. Освен това се слага знак за равенство между църквата, която е държавна институция с Христос - Словото, който няма нужда от сгради, икони и посредници. Отношението между всеки човек и Бог е лично, свещено и неприкосновено, без догми, финанси и ограничения. Това е основата на щастието, всичко останало е част от пътя натам, включително и изучаването на природата, звездите и човешката същност, които са божествени и взаимосвързани на много нива. www.astrolog.tk

 

 

 Едно интервю на Светлана Терзиева -Сесил












Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1982000
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019