Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 09:51 - Арабският свят
Автор: silvaantonydon Категория: Политика   
Прочетен: 4985 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 04.03.2011 12:21



в-к Торнадо - 4 февруари

Тежки времена за арбския свят  
Силва Дончева©
www.astrolog.tk

Това, за което астролозите предупреждават вече повече от десет години, вече започна да се случва. Проблемите, които назряват от години в арабския свят и Израел, дават своите резултати. А последствията ще се усещат поне още 10-15 години. Обяснението на много факти, които засягат този изключително важен регион за света, имат дълга предистория и са пряко свързани с промените от движенията на небесните тела около един век назад. А в момента те са изключително тревожни и напрегнати, както всички случващо се на земята.
Арабският свят, както и държавата Израел, са под въздействието на планетата Плутон и съзвездието, което я е формирало информационно: Скорпион. Открита през 1930г., планетата директно изменя реалностите на земята. Влиянието на Плутон директно вкарва страните от региона на Близкия и средния Изток на световнната политическа сцена. Под негово въздействие са подземните богатства на планетата, които са значителни в този регион. Той е този, които предполага и изключително тежките, смъртоносни и задкулисни икономически решения, които контролират доставките на нефт и газ. Не трябва да забравяме, че това е планетата на смъртта. На втори план, Плутон е пряко обвързан и с атомната енергетика и ядрено въоръжение в световен план. Той има директно отношение и към огромните открития в областта на медицината, които имаха своя бум по време на Втората световна война и положиха основата на сегашната, не особенно хуманитарна медицина. Въпреки обаче огромните грешки в лечението на хората, той ще ни тласне по пътя на страданието и болката към истината за човешката същност, защото той владее информацията за смъртта и безсмъртието. Не на последно място планетата е обвързана с икономически аспекти като застраховането, кредитирането, контрабандата, сивата икономика, мафиотските структури на политически план.
Така или иначе регионът, който в момента се тресе от бурни политически промени, е под негово влиние. През 2008г. планетата навлезе в знака на Козирог и директно предвеща промяна на политическото статукво. Неведнъж сме писали, че знакът на Козирог е обвързан с държавното управление, поради което присъствието там на Плутон разкрива бавни, много задклусни, смъртоносни, но неизбежни и трайни изменения в политическата обстановка. За съжаление неприятностите там предстоят, като ще са изключително драстнични и неочаквани. Междудругото аналогията с източния блок отпреди 20 години е донякъде правилна. През 1985г. Нептун навлезе в знака на Козирог, докарвайки перестройката в СССР, а през 1989г. Уран се появи на първия градус на същия знак и обърна света. Сега движението на Плутон през същите точки ще има аналогично въздействие, но с много по-драстични последици.
Транзитирането на Плутон през Козирог разкрива на първо място, че се засилват задкулисните, престъпни и тайни методи на управление в цял свят, както и че основните сфери, които той управлява, като газта, нефта и атомната енергетика и икономическите фалити, ще са основни в политическата и икономически сфери. Проблемът обаче за разлика от периодът в края на 80-те, не е само в преминаването на Плутон през Козирог, а в изключително неблагоприятният му аспект с Уран в Овен. Той все още не се е случило, а е само загатнато. Тепърва, по-бързият и по-непредвидим Уран ще настига Плутон под ъгъл от 90 градуса и ще взривява световните политически и икономически реалности. Истинските проблеми тепърва предстоят и ще са изключително неприятни.
Вече сме отбелязвали датите, на които двете планети обменят катострофалните си въздействия. Това са 24 юни 2012г., 19 септември 2012г. и 17 март 2015г. Това разкрива един изключително дълъг период, който бавно започна да се формира още от 2007г. и който ще продължи въздействието си поне до 2020г. През този период статуквото в света ще се смени и старото ще отстъпи.
Историята на човечеството в последните 5 000 години не познава въздействията на тези две планети, още повече в епоха на Водолей. Поради това сме изправени пред нещо съвсем ново и непознато. В астрологията се приема, че едно небесно тяло въздейства мощно върху колективния съзнателен ум на човечеството едва, когато е разпознато от хората. В случай с Плутон след 1930г. В противен случай въздейстието му е било по-неуловимо, подсъзнателно и не толкова силно. Сега обаче той ни въздейства директно. По тази причина от 80 години, ние сме изправени пред предизвикателствата на най-древната карма на смъртта, на най-тежките и тъмни материални въздействия, както и обаче пред възможността за най-голямата възможна трансформация към осъзнаване на безсмъртната същност на човека. Затова следващите години са изключително важни за всеки жител на земята.
Пред пред нас предстои един период на мощно протовопоставяне между старото и новото, между подземното/Плутон/ и небесното/Уран/. В този сблъсък светът ще навлезе в нова сфера на глобализация, в свят на нови по-чисти космически технологии, на нови информационни системи, обвързани директно с мозъка на хората и на нови умения за човешките същества. Това обаче ще е дълъг процес, съпроводен с нечовешка болка и страдание, с много смърт и хора, докарани до ръба на възможното оцеляване.
Както биха казали някои: „Купонът свърши”, гответе се за промяна. А сблъсъкът между новото и старото е очевиден, а случващото се през 2001г. и 2008г. е само началото.
Не случайно в арабския свят, промените започнаха от младежта, от по-високо образованата част на обществото, от сформирани групи по социалните мрежи. И независимо, че и това е манипулируемо от известни сили, които така искат да наложат нов контрол над природните източници в региона, такива сътресения са нож с две остриета.Сблъсъкът между консервативните сили и новите тенденции ще бъде страшен в следващите 6 години, а новото в региона ще се установи бавно чак докъм 2023-2025г.
Разположението на звездите разкрива, че опитите да се наложи ислямизация в политически живот, подобна на тази в Иран, ще бъдат обречени на неуспех. Демокрация също няма да има. А това показва, колко бавно, мъчително и тревожно новите тенденции на глобалния свят, ще се наложат в арабския свят. За съжаление ще се мине през война.
Подобни аспекти засягат не само арабския свят, но и държавата Израел, която е под същите въздействия. Ако иска да бъде печелевша, еврейската общност трябва да избере пътя на новото и прогресивното в отношенията си с арабския свят. Иначе конфликтът ще е тежък. Неприятното съчетание на Уран и Плутон ще доведе до тежки стълкновения в региона и сложни последици за икономическото развитие на целия свят.
От тази гледна точка и великите сили трябва да преоценят политиката си в глобален мащаб. Същевременно бавно на север и преди всичко в Европа, Канада и Русия, както и в определени кръгове в Америка, ще започне нов тип мислене, което ще стане особено очевидно след 2013-2015г. Тази промяна ще бъде пряк резултат от движението на Уран през знака на Овен /новия цикъл/ от 2011г. и на фона на съзвездие Овен от 2015г.
Трябва да се помни и че, конфликтите в арабския свят ще се отразят особено негативно и на Китай и Индия, факт който ще стане изключително видим още от есента на 2011г. Големи сътресения очакват и Русия, която в бъдеще ще стане един от основните двигатели на промените в света.
Към всичко това не трябва да забравяме и неизбежните климатични промени, за които също сме писали неведнъж и които са още един фактор за промяна и на политическото и икономическо статукво.
България няма да бъде директно засегната от конфликтите в света, но икономическите аспекти на кризата ще бъдат тежки и за много хора непреодолими. Кризата на еврото, както и на глобалния икономически ред и преходът към нови реалности, ще се отразят неблагоприятно на икономиката ни, която и без това, няма големи резерви за самостоятелно спасяване.

в-к Торнадо - 4 февруари 2011г.
Силва Дончева©
www.astrolog.tk






Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - тежки времена в арабския свят
28.02.2011 18:39
тъй като и България се намира в под знака козирог, какви ще са събитията унас и как ще се развива ситуцията занапред?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1975857
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019