Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2012 23:58 - Шуслеровите соли са хомеопатични препарати, достъпни за Вербална хомеопатия ТМ
Автор: silvaantonydon Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 12160 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вербалната хомеопатия е съвсем достъпна и при много ниските децимални разреждания – D3, D4, D6, D12.

Шуслерови соли

Хомотоксикологични препарати
Силва Дончева © 2012
www.homeoverb.com
www.astrolog.tk

 

В хомеопатията съществува много видове разреждания. По принцип много популярни, особено в класическата хомеопатия, но и при продуктите на Боарон  са разрежданията 100:1 – наричани С – от centum.

Немците и австрийците обаче работят с много по-ниски разреждания – наречени децимални с разреждания 10:1. те се означават с D. Това D е особено забележимо при Шуслеровите соли; Калциум флуоратум, сол №1, с разреждане D12, а Натриум хлоратум /муриатикум/, сол №8 е в D6.

         Каква е разликата и може ли да се изготвят вербално?

Натриум хлоратум /морска сол/ е направена по следния начин. В девет капки вода е пуснато едно кристалче морска сол, не по-голямо от обема на капка вода. Този натриев хлорид в хомеопатията е известен и като Натриум муриатикум /старо наименование/. След като кристалчето се разтвори се взема една капка от получения разтвор и се слага в нови 9 капки вода – това  е вече D2. След това от D2 се взема една капка и се слага в нови 9 чисти капки вода – това е D3, След това от D3 се взема една капка и се слага в нови 9 чисти капки вода – това е D4, След това от D4 се взема една капка и се слага в нови 9 капки чиста вода – това  е D5, и най-накрая от D5 се взема капка и се слага в 9 нови 9 капки чиста вода. Това  е вече D6. Накапва се върху лактоза, която пренася информацията във вид на хапчета и така излиза на пазара. Всъщност това  е разреждане на число с 12 нули и  е необходим доста прецизен химически анализ, за да бъде установено първоначалното вещество от кристалче морска сол /натриев хлорид/, с големината на капка вода.

            Тази шуслерова сол регулира алкално-киселинното равновесие, осмотичното налягане в клетката и оттам има отношение към клетъчното деление, подпомага функционалния капацитет на бъбреците и т.н.. Има доста ефекти.

         Разбира се, всеки може да си я направи сам в неограничено количество. Трябва му само съвсем малко морска сол, като спазва разреждането 10:1 – D - decimal.

         Още по-лесно обаче може да си я направи и вербално. Действа по същия начин и е напълно безплатно.

         Шуслеровите соли регулират баланса на солите в организма,  активират лечебните сили на самия организъм на принципа на хомеопатията /това, което се причинява в реални, материални дози се лекува във високо разреждане/. В Шуслеровите соли в разреждане D6 има отделни молекули основно вещество, а в тези, които са разреждане D12 няма нищо от чисто материално естество . При анализ не може да се установи изходното вещество. Този препарат е само информация. Така е при Шуслерова сол №11 – Силицея, която е информация за пясък.

         По тази причина /на разреждането/ и всяка Шуслерова сол може да бъде изготвена ВЕРБАЛНО, като се изговори субстанцията в съответното разреждане близо до водата, налята в чисто шишенце. След това се прибавя малко количество етилов спирт, за да може да се използва дълго. Не забравяйте да разтръскате шишенцето.

         Същото важи и всички останали децимални разреждания.

         В децимални разреждания се изготвят и т.нар. хомотоксични препарати, които също са на базата на хомеопатията и са нещо като подниво на метода. Такъв препарат е например Gripp-heel. Той е комплексен хомеопатичен продукт срещу остри вирусни инфекции и съответните токсини в кръвта, които предизвикват остър имунен отговор.  Той всъщност съставлява и картината на болестта. Съставът е: Aconitum D4, Bryonia cretica D4, Lachesis muta D4, Eupatorium perfoliatum D3, Phosphorus D5.

         Препаратът е добър, въпреки че може да се обогати още. Най-интересното е, че може да се изработи без никакви проблеми вербално, по метода на Вербалната хомеопатия. Полученият препарат е напълно безплатен, достъпен за всеки и по-ефективен от химически изработения, защото е по-чист. 

         Много добре работят на чисто физически план вербално изработените препарати  разреждане - D3. Предложението ми за грип е подобно на това, което се намира в друга статия и видео за вербалния метод:

1.Gelsemium D3

2.Bryonia alba D3

3.Rhus tox D3

4.Eupatorium perfoliatum D3

5.Hepar sulfur D3

6.Belladonna D3

7.Aconitum D3

8.Phytolacca D3

9.Phosphorus D3

10.Ignatia amara D3

 

Може да се съчетае с комплекс за ангина, хрема или отит в децимални разреждания от D3.   

 

         Ефектът е бърз и много ефективен. При остро състояние се дава по 7-8 пъти на ден. Странични ефекти, както и при останалите хомеопатични препарати няма.

 

         Пробвайте, защото здравето ви  е безплатно!

Силва Дончева
© www.homeoverb.com  
www.astrolog.tk




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1980148
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019