Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2012 12:53 - КОМУ ЛИ СЛУЖИ ПРЕДСКАЗАНИЕТО НА МАИТЕ?
Автор: silvaantonydon Категория: История   
Прочетен: 6247 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 16.11.2012 19:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОМУ СЛУЖИ ПРЕДСКАЗАНИЕТО НА МАИТЕ?

 Силва Дончева ©  www.astrolog.tk
        

         Когато се анализира ситуацията покрай  прословутото предсказание на маите за края на света през 2012г., много видимо се изпускат два аргумента, които  напълно обръщат идеята за апокалипсиса.

На първо място, никой не си задава въпроса, защо предсказание за края на света или на един цикъл от човешката история стои толкова дълго, толкова агресивно и толкова обсебващо в обсега на вниманието на медиите, а дори и на политиците повече от десетилетие. Това е странен факт, като се има предвид, че окултната тематика е почти забранена и доста низвергната от съвременния свят и наука. Тя е силно маргинална и се счита, че не може да бъде приемана на сериозно. По тази причина какво е отразено върху някакъв археологически артефакт е обикновено обект на внимание само на археолозите, историците и за много кратки моменти на медиите. В случая обаче наблюдаваме нестихващ интерес още от края на 90-те години, като нещата се раздухват все повече и повече и често стигат до истерия.

         Самата идея, че историята може да бъде предсказвана е чужда на съвременната наука и задоволителна концепция по този въпрос няма. А маите, колкото и да са интересни, са представители на загинала цивилизация и сами по себе си не могат да предизвикат подобен интерес, нито пък техните жреци да обяснят изводите си.

Затова се задава въпроса кой има интерес да подклажда постоянно в общественото пространство един такъв апокалиптичен сценарий. Може би самата политическа класа, която пък винаги е маша на икономическите фактори и реалности.

         Фактът, че предсказанието за края на света, според цикличния календар на маите съвпадна с икономическата криза, с природни катаклизми и непрестанни промени в климата, едва ли е случаен. Към това развитие западния свят върви вече двадесет и повече години. Осигурителните системи на развитите страни са пирамидално продънени и катастрофата им се отлага с палиативни мерки от поне десетилетие. Знае се, че рано или късно ресурсите на нашия петролен свят ще тръгнат към изчерпване, че нарастващото население на земята не може да бъде изхранено по стария начин, че природните ресурси са недостатъчни чрез тези технологии на експлоатация, че климатът неизбежно върви към драстична промяна и без намесата на хората. /процесите касаят цялата слънчева система и нямат нищо общо с уж глобалното затопляне, причинено от човечеството/

         Има доклади още от края на 90-те години и в САЩ, и в Англия, и Европа, които предупреждават за страшна енергийна криза в средата на второто десетилетие на 21 век. Дори справката с астрологията, чийто епохи нямат нищо общо с астрономическите цикли на маите, също показва настъпването на изключително тежък период. Невидимият сблъсък между две от най-бавните и влиятелни планети в слънчевата система Уран и Плутон през следващите години е неизбежен и много тежък.

         Тогава защо да не прехвърлим вината за настъпващите тежки времена на маите и на някакво тяхно много старо предсказание. Манипулирано от медиите то може да се превърне в носител на неизбежното и апокалиптичното. Така поне частично ще се отклони  вниманието от истинските виновници за тежкото състояние на планетата и на икономическите реалности.

         Интересно защо най-развитите страни в света, обръщайки толкова много внимание на историята, на предсказанията и на окултните знания, не се консултират и с астрологията, както и с християнството, което е най-висшето мистично знание, познато на човечеството. Христос е единственият път за развитие, но някакси никой не обръща „научно” внимание на това.

         А относно епохите на историческото развитие, маите са абсолютно некомпетентни. Огромен цикъл в историята е започнат преди 2000г. с раждането и служението на Христос, който е еманация на Словото на Отец. Тази епоха е с продължителност 25.920, почти 26.000 години и  започва с конкретно астрономическо събитие, когато пролетната равноденствена точка на 21 март съвпада със съзвездието на Риби преди около 2 хилядолетия. Това се свързва с т.нар прецесия на равноденствената точка. Подобни цикли наистина има и при маите – те имат период от 104.000 години, който се дели на 4 периода от по 26.000, а всеки един от тях съответно на още 5 периода от по 5.200 години. Това деление обаче не е съобразено с прецесията. А според предсказанието на маите през 2012г. изтича точно един такъв четириетапен период от 104.000 години, което астрологически, а и астрономически не е вярно.  

         Именно Христос поставя началото на огромен период от човешката история, съобразен с астрономическите реалности.  

         През 1914г. пролетната равноденствена точка навлезе в съзвездието Водолей и така започна епохата на Водолей. Поради тази причина няма как историята да бъде прекъсната след по-малко от 100 години. И всеки, който си мисли, че може да препише кризата на някакви неясни предсказания дълбоко греши.

         Трябва да си дадем сметка и че от 1914г. човечеството наистина преживя необикновени и глобални промени. И всички те са обвързани с обединяването на хората, с развитие на знанията и масовата грамотност, в преминаването на границите между държавите чрез масовото използване на въздушен транспорт и съвременни комуникации, чрез опити човек да получи по-голяма социална справедливост и свободи.

         Тази епоха разбира се, има и своите страшни моменти, в които се осъществяват огромните сблъсъци между старото и новото. Пред един такъв момент ще бъдем изправени и през следващите 20, дори 30 години. Това е неизбежното раждане на следващото ниво на развитие и не зависи от предсказанието на една цивилизация, която е доста встрани от този ход на историята.

         Вярната посока на мислене в един такъв момент е да си дадем сметка, че това което се случва е вече неизбежен факт горе на небето и затова конфликтът на земята е неотменен, но не и катастрофален.

Смегчаване на ситуацията може да настъпи само, ако разберем ясно какво се е случило преди 2000 години, чрез посланието на християнството. 

От почти 2000 години цялата слънчева система се движи към област в галактиката, която е с много извисени духовни влияния, в която съществуват човешки цивилизации от много по-висок ранг. Слънчевата система постепенно ще бъде потопена в тях и това ще се отрази на живота на Земята. Ще имаме ново небе и нова земя. Тази настъпваща промяна е отразена чрез учението на Христос. В евангелията са дадени напътствията, за тези които искат да приемат промяната.  

          В евг. на Йоан 14:2,3,4 Христос казва: „ В дома на Отца Ми има много жилища. Ако да нямаше, щях да Ви кажа. Отивам да Ви приготвя място. 3.И кога ида и  приготвя място, пак ще дойда и ще Ви взема със Мене си, за да бъдете и Вие, дето съм аз.”4. А къде отивам Аз знаете и пътя знаете.”

         Казано е обаче и това: „Аз съм пътят,, и Истината, и Животът; никой не дохожда при Отца Ми освен чрез Мене.” Йоан 14-6.

         Христос идва на Земята в точно определен астрономически момент, който бележи много важен преход за  слънчева система, когато тя тръгва нагоре, към по-високи духовни полета. Той дава учението за този момент, отменя старите учения, казвайки, че не се налива ново вино в стари мехове. Това трябва да се помни, когато се твърди, че човек може да бъде и будист и християнин например. Не може, защото будизмът, както и всички по –древни учения са дадени на човечеството в друг момент, когато слънчевата система е преминавала през други далеч по-ниски духовни влияния и са се изисквали други методи на духовна работа и други познания. Тогава при онези тежки условия е било много по-трудно да се постигне свобода.

         Сега е даден шанс на всички.

Христос изчиства греховете на Земята, получава властта над нея и дава напътствия, всички на Земята да се научат в новото учение, защото който няма Синът, няма и Бащата.

         „Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи и кръщавайте ги в името на Отца, и Сина, Святаго Духа.” евг. Матей 28:18,19

         Именно това е целта на следващите десетилетия в епоха на Водолей; да следваме Божието Слово, дадено преди 2000г. и доразвито в България, чрез Словото на Учителя /конкретното учение за века на Водолей и шестата раса/. Само така могат да бъдат уловени промените, които настъпват и да се премине към нов етап на развитие, към свръхсъзнание и  живот в душата, която е безсмъртна.

         И ако тази вълна се пропусне /по време на епохата на Водолей, когато слънчевата система преминава през тази част от галактиката/, защото не е разбрано Христовото послание, условията след това ще станат материално много по-тежки и трябва много хилядолетия да се чака преминаване през нов такъв духовен етап.
Силва Дончева ©  www.astrolog.tk
 






Гласувай:
8


Вълнообразно


1. raders - Отначало си помислих, че е нещо с...
11.11.2012 14:47
Отначало си помислих, че е нещо сериозно, защото наистина тази история с маите си е пределно инфантилна, но след като започна да смесваш Христос с някакви цикли, космически явления и предсказания, работата се изясни. На всички трябва да им просветне в главите едно единствено нещо. Религиите са си религии и служат за залъгалка на наивниците, а науката си е наука и се опитва да се добере до истината. Тук няма място за някакви гадатели и предсказатели; тук всичко подлежи на проверка и доказване. Така че...
цитирай
2. domenika21 - Много хубава статия ! Учителя на ...
11.11.2012 21:43
Много хубава статия !
Учителя на много места в лекциите си говори за тази вълна, която иде и ще издигне на по-високо ниво всичко на Земята, минерали, животни, растения и хора. Той предупреждава, че който я пропусне, скоро такава вълна няма да има.
цитирай
3. silvaantonydon - Отначало си помислих, че е нещо с...
12.11.2012 00:44
[quote=raders]Отначало си помислих, че е нещо сериозно, защото наистина тази история с маите си е пределно инфантилна, но след като започна да смесваш Христос с някакви цикли........

В света има достатъчно вярващи християни. От друга страна за последните 2000г същия този свят се управлява главно от християните. Повечето учени са такива. Най-издаваната книга е Библията. Всички те не са наивници нали...?
цитирай
4. clubnaropabg - Добре започна, но на финала се уд...
12.11.2012 08:08
Добре започна,но на финала се удави.Не отричам ролята на Христос и Дънов,но от години сме в нов период,а малко са тези,които го осъзнават.И този пророк не го видяхме.Бъдещите поколения ще пишат за него.
цитирай
5. podvodni - По правилно е да попиташ, - Кому с...
12.11.2012 10:21
По правилно е да попиташ, - Кому служи хорската неграмотност, защото "предсказание на майте" НЕ съществува. Съществува, система за отчитане на времето която наричаме "календар на майте", която система свършва отброяването на времето през 21.12 2012. Съпътстващото обяснение за този странен свършек е, че тогава умира петото слънце (раса) и се ражда шестото, като в много случай думата слънце се замества с думата раса. От тук следва аналогията с библейският свършек на тогавашната човешка раса, което се пресъздава подобаващо в "Холивууд". Само че, самите маи никога не са споменавали думата унищожение. Те са имали предвид настъпване на нова парадигма във всички аспекти на живота на хората, включително и духовна еволюция.
Има ли влияние навлизането на епохата на "Водолей"? Разбира се, защото и двете съвпадат по време.
И катаклизмите на земята също стават в този период поради факта, че нашата планетка преминава през част от космоса с огромна (за космическите мащаби) концентрация на материя. А материята е носител на информация. Тези два фактора са в основата на чисто физическото нарастване на обема на нашата планета, съпътствано с подобаващи "фоиерверки".
цитирай
6. raders - По правилно е да попиташ, - Кому с...
12.11.2012 20:58
podvodni написа:
По правилно е да попиташ, - Кому служи хорската неграмотност, защото "предсказание на майте" НЕ съществува. Съществува, система за отчитане на времето която наричаме "календар на майте", която система свършва отброяването на времето през 21.12 2012. Съпътстващото обяснение за този странен свършек е, че тогава умира петото слънце (раса) и се ражда шестото, като в много случай думата слънце се замества с думата раса. От тук следва аналогията с библейският свършек на тогавашната човешка раса, което се пресъздава подобаващо в "Холивууд". Само че, самите маи никога не са споменавали думата унищожение. Те са имали предвид настъпване на нова парадигма във всички аспекти на живота на хората, включително и духовна еволюция.
Има ли влияние навлизането на епохата на "Водолей"? Разбира се, защото и двете съвпадат по време.
И катаклизмите на земята също стават в този период поради факта, че нашата планетка преминава през част от космоса с огромна (за космическите мащаби) концентрация на материя. А материята е носител на информация. Тези два фактора са в основата на чисто физическото нарастване на обема на нашата планета, съпътствано с подобаващи "фоиерверки".



Я!!!! Ти май започваш да поумняваш, защото това, дето си го написал не е лошо. Значи вече отложихте апокалипсиса на 21 декември. Пък аз се надявах, че след като загубите басовете с оня Пенчо и другите пророци, ще почерпите. Сега завъртяхте задниците в обратна посока. Но аз съм записал някои ваши изказвания /твои и на другите пророци/ и ще ги пусна след 21 декември. Да видим дали няма да се появи някаква разлика с предишните мнения )))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1980188
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019